Jaka Blažič ima še za dve leti pogodbo s Crveno zvezdo. Letos je igranje v poletni ligi (NBA) odklonil zaradi reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jaka Blažič ima še za dve leti pogodbo s Crveno zvezdo. Letos je igranje v poletni ligi (NBA) odklonil zaradi reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Blažič se s soigralci v Kranjski Gori pripravlja na svetovno prvenstvo, ki se bo začelo v soboto, 30. avgusta.

Pri Zdovcu sistem, pri Maljkoviću več svobode
Branilec slovenske reprezentance poleg ZDA med največje favorite prišteva še Španijo. O primerjavi med selektorjema Juretom Zdovcem in Božidarjem Maljkovićem pa pravi: "Vsak trener ima svoj način dela, pri Boži Maljkoviću je bilo morda malo več svobode v igri, pri Juretu Zdovcu pa moramo igralci spoštovati sistem, za katerega vemo, da je že prinesel dober rezultat na EP 2009."


Celoten klepet si preberite na tej povezavi.

Na zunanjih položajih nas je veliko
O svoji vlogi v reprezentanci: "Vsi si želimo pridobiti zaupanje trenerja, na zunanjih položajih nas je zelo veliko, tako da selektor poskuša čim bolj enakomerno razdeliti minutažo. Če me selektor ne bi izbral med 12, bi zaželel reprezentanci veliko sreče, sam pa bi imel še večjo motivacijo za delo v klubu."

Najboljši je LeBron, vzornik Jordan
Igranje v Ligi NBA? "Zagotovo bi odšel, saj je to moja otroška želja. Nimam nobenega favoriziranega kluba, za vsakega bi igral z veseljem. Mislim, da je najboljši igralec na svetu LeBron James, čeprav letos ni osvojil prstana," je dejal Blažič, čigar vzornik je Michael Jordan.

Zupan na dieti, "primat" Omiću
Za konec klepeta pa še nekoliko "lažje" vprašanje, in sicer kdo je največji jedec, zaspanec in šaljivec v reprezentanci? In odgovor Blažiča: "Miha Zupan ima dieto, tako da bi izpostavil Alena Omića, največ spi Jure Balažič, Zoran Dragić pa je največji zabavljač."