David West in LaMarcus Aldrige bosta močno zaostrila konkurenco pod obročem San Antonia Foto: Reuters
David West in LaMarcus Aldrige bosta močno zaostrila konkurenco pod obročem San Antonia Foto: Reuters

Izkušeni 34-letni krilni center se je v želji po šampionskem prstanu odpovedal milijonom. Sprejel je namreč minimalno plačo. Torej bo v enem letu zaslužil 1,4 milijona dolarjev. Zadnje štiri leta je igral za Indiano, kjer je na leto zaslužil 12 milijonov dolarjev. West je pred svojo 13. sezono v Ligi NBA. Preden je prišel k Pacersom, je bil osem let član New Orleansa. Dvakrat je že zaigral na tekmi All Stars.

Po Timu Duncanu pa se je še za eno leto igranja odločil tudi drugi iz velike trojke veteranov, Manu Ginobili. Izvrstni argentinski branilec, ki bo v kratkem dopolnil 38 let, je član San Antonia že 13 let, z Ostrogami pa je osvojil že štiri prstane. Poleg omenjenih veteranov v Teksasu ostajata tudi MVP-finala izpred dveh let Kawhi Leonard in Danny Green, ki je polovico sezone igral tudi za Olimpijo. Gregg Popovich bo s svojimi varovanci v ožjem krogu favoritov za nov naslov.

Gasol za 110 milijonov ostaja v Memphisu
Eden najboljših centrov v Ligi NBA Marc Gasol ostaja v Memphisu. Z Grizliji je izjemni 30-letni Katalonec podpisal petletno pogodbo v vrednosti 110 milijonov dolarjev. Po preteku štiri let bo lahko prekinil pogodbo in se pogovarjal z drugimi franšizami. Blestel je v pretekli sezoni, ko si je prislužil mesto v prvi peterki tekme All Star, ob koncu sezone pa je bil izbran v najboljšo peterko lige.

MVP Evrolige odhaja v NBA
Nemanja Bjelica,
ki je bil v pretekli sezoni izbran za najkoristnejšega posameznika Evrolige, se bo preizkusil v Ligi NBA: 27-letni srbski krilni košarkar bo podpisal triletno pogodbo z Minnesoto. V treh letih bo med Volkovi zaslužil 11,7 milijona dolarjev. Bjelica, ki se je uveljavil v Avstriji, je pod taktirko Svetislava Pešića pozneje zablestel pri Zvezdi, nato pa igral še za Cajo Laboral in Fenerbahče.

Mo Williams se vrača v Cleveland. V dveh letih bo v dresu podprvakov Lige NBA zaslužil 4,3 milijona dolarjev. V Clevelandu je igral dve sezoni in pol, potem pa je bil še član Clippersov, Utaha, Portlanda, Minnesote in Charlotta. Že pred prihodom h Konjenikom je bil član Milwaukeeja in Utaha.