Floyd Mayweather je pred kratkim podpisal 200-milijonsko pogodbo za šest dvobojev. Foto: Reuters
Floyd Mayweather je pred kratkim podpisal 200-milijonsko pogodbo za šest dvobojev. Foto: Reuters

Prah je dvignil tvit dan pred odločilno tekmo, da je Mayweather stavil na slavje Miamija z več kot sedmimi točkami razlike. Ogromen vložek bi mu prinesel pet milijonov dolarjev dobička. Tekma se je končala z izidom 99:76 in stava Mayweatherja se je znašla na strani tako rekoč vseh ameriških medijev. Pod drobnogled jo je vzel eden izmed blogerjev v Las Vegasu, ki se ukvarja s stavami, in jo negiral v štirih točkah.

Med drugim naj bi bil tvit poslan iz nekredibilnega vira, ki so ga pograbili vsi, ne da bi ga preverjali. Stava naj bi bila položena v Las Vegasu, toda vsota je previsoka za katerega koli sprejemalca stav. Tudi če bi jo stavil sam Mayweather. Preprosto bi bila morebitna izguba previsoka.

Predstavnik ene izmed stavnih hiš v Las Vegasu, ki je želel ostati neimenovan, meni, da stave ni bilo: "Mislim, da Mayweatherjeve stave, vsaj s tako visoko vsoto, ni bilo. Tudi če bi stavil v vsaki stavnici v mestu, ne bi mogel položiti toliko denarja. Lahko potrdim, da ga pri nas zanesljivo ni bilo."

Mayweather, ki je pred kratkim podpisal pogodbo, vredno 200 milijonov dolarjev, za šest dvobojev, ima sicer vzdevek "denar" in je znan ljubitelj stav. Med letoma 2010 in 2012 je na svojem računu na Twitterju pokazal fotografije 46 zadetih listkov, ki so mu navrgli štiri milijone dolarjev.

Mayweather ali njegovi predstavniki se glede šestmilijonske stave na Miami niso oglasili.