Lance Stephenson presenetljivo zapušča Indiano. Foto: EPA
Lance Stephenson presenetljivo zapušča Indiano. Foto: EPA
Kawhi Leonard
Kawhi Leonard bo izpustil svetovno prvenstvo. Foto: Reuters

Lastniku Michaelu Jordanu, trenerju Stevu Cliffordu in pomočniku trenerja Patricku Ewingu je uspelo prepričati Stephensona na torkovem sestanku v Las Vegasu.

Vodstvo Indiane je Stephensonu 1. julija ponudilo petletno pogodbo, vredno 44 milijonov zelencev. V pretekli sezoni je v povprečju dosegal 13,8 točke, 7,2 skoka in 4,6 podaje, na parketu je bil 35,3 minute in je vsekakor veljal za enega izmed ključnih košarkarjev Pacersov. Zanj se je resno zanimal tudi Dallas.

Indiana je v letošnji končnici v finalu Vzhoda izpadla proti Miamiju z 2:4 v zmagah. Vročica je bila za Pacerse usodna tudi v sezonah 2012 in 2013, v prihodnji sezoni pa bodo karte na Vzhodu na novo premešane, saj je LeBron James zapustil Miami in se vrnil v Cleveland.

Leonard ne bo igral na SP-ju v Španiji
Najkoristnejši košarkar (MVP) finala Lige NBA Kawhi Leonard je sporočil, da ne bo igral na svetovnem prvenstvu v Španiji, ki se začenja 30. avgusta. V zadnjih dveh sezonah je odigral ogromno tekem in potrebuje počitek. Pri soigralcih Tonyju Parkerju in Manuju Ginobiliju je videl, da je zelo težko začeti novo sezono v Ligi NBA, če poleti igraš reprezentančne tekme.

"Zadnji dve leti sem igral do 20. junija. Zelo sem bil utrujen po zadnji tekmi letošnje sezone. Veliko sem se naučil od starejših soigralcev in ne želim začeti nove sezone konec oktobra utrujen," je pojasnil Leonard, ki je sijajno igral v finalni seriji proti Miamiju, ki so jo Spursi dobili s 4:1 v zmagah.