Tajfun je nadaljeval tam, kjer je v lanski sezoni končal. Foto: www.alesfevzer.com
Tajfun je nadaljeval tam, kjer je v lanski sezoni končal. Foto: www.alesfevzer.com
Sandi Čebular
Sandi Čebular je bil s 15 točkami najboljši strelec Tajfuna. Čebular je bil razglašen tudi za najkoristnejšega (MVP) igralca superpokala. Foto: www.alesfevzer.com
Superpokal: Tajfun odpihnil Krko

Šentjurčani, državni prvaki, so odlično odprli tekmo in že v prvi četrtini povedli z 12 točkami razlike (20:8).

Štajerci tudi v nadaljevanju niso popuščali. Z domiselnimi akcijami so polnili koš nerazpoloženih Dolenjcev, tako da je semafor v 20. minuti kazal +20 (49:29).

Čebular potegnil voz Tajfuna
Krka je v drugem polčasu pričakovano zaigrala nekoliko bolje in znižala zaostanek, ki je bil v 32. minuti le še pet točk (60:55). Tedaj sta odgovornost prevzela Dragiša Drobnjak in dvakrat Sandi Čebular, ki sta s šestimi točkami zapored odbila napad Krke (66:55). Dolenjcem se do konca ni uspelo več približati. Jure Lalić je bil z 18 točkami prvi strelec tekme.

Mihevc: Za prvo tekmo več kot zadovoljen
"Prvi polčas smo odigrali veliko bolje kot drugega, a za prvo tekmo sezone sem več kot zadovoljen. Povsem običajno je, da se na takih srečanjih zgodi padec v igri, kar se je videlo pri nas in pri Krki. V prvem polčasu tega nihanja ni bilo, odigrali smo, kot smo se dogovorili pred tekmo, v drugem pa tudi Novomeščani niso imeli več česa izgubiti, odigrali so agresivneje, na kar se na začetku nismo odzvali in tekma je bila še zanimivejša," je dvoboj ocenil trener Tajfuna Dejan Mihevc.

Velić: Igralci so mislili, da bo zmaga prišla sama od sebe
"Tekmo smo začeli katastrofalno, brez koncentracije, in očitno so igralci mislili, da bo zmaga prišla sama od sebe. V današnjih časih ne moreš nikogar premagati, če ne igraš z vso močjo vseh 40 minut, še posebej pa ne prvaka Lige Telemach. V prvem polčasu smo zaradi obupne obrambe dobili 49 točk, slabo pa smo igrali tudi v napadu. Igra, ki smo jo prikazali v drugem delu igre, je bila boljša in tako želim, da igramo in s tem osvojimo želene cilje,"
pa je dogajanje povzel trener Krke Ivan Velić.

SUPERPOKAL (M), Škofja Loka:
TAJFUN - KRKA
72:60 (26:16, 23:14, 11:21, 12:9)
500; Čebular 15, Clark 12, Držić 10, Drobnjak 9, Ponjavić 8, Bolčina 7, Parker 5, S. Sebić 4; Lalić 18, Sinovec 16, Ivanov 11, Lapornik 7, Katnić in Rojc 3.
Prosti meti: 10/15; 22/27
Met za dve: 19/27; 13/20
Met za tri: 8/24; 4/20
Skoki: 35; 26

Superpokal: Tajfun odpihnil Krko