Steph Curry, ki je lani slavil v metu za tri točke, je že zdaj eden izmed najboljših strelcev izza črte v zgodovini Lige NBA, če ne celo najboljši. Foto: Reuters
Steph Curry, ki je lani slavil v metu za tri točke, je že zdaj eden izmed najboljših strelcev izza črte v zgodovini Lige NBA, če ne celo najboljši. Foto: Reuters

Ob tekmi največjih zvezdnikov najmočnejše lige na svetu je bil vrhunec vikenda All Star vedno tekmovanje v zabijanju, tokrat pa bo to nedvomno metanje trojk. Naslov bo branil Curry, ki je lani blestel v New Yorku, letos pa je zadel že neverjetnih 232 trojk. Njegov glavni izzivalec bo v Torontu, kjer bo All Star prihodnji konec tedna, soigralec, s katerim tvorita udarni dvojec Splash Brothers, Klay Thompson, ki je v tej sezoni zadel 77 trojk manj od Curryja. Steph je lani v finalu premagal Klaya in Kyrieja Irvinga.

Z zvezdnikoma Golden Stata se bodo merili tudi James Harden, prvo ime Houstona, ki je letos po številu zadetih trojk s 140 na tretjem mestu, krilo Milwaukeeja Khris Middleton, ki izza črte meče 41 odstotno, branilec Toronta Kyle Lowry, ki letos trojke meče najbolje v karieri (2,8 na tekmo, 39 %), košarkar Clippersov J. J. Redick, ki je z 48 odstotki najboljši po odstotku meta izza črte, krilni center Miamija Chris Bosh in 19-letni mladenič Phoenixa Devin Booker.

V zabijanju bo zmago branil Minnesotin Zach LaVine, ki ga bodo izzvali Denverjev Will Barton, Orlandov Aaron Gordon in Detroitov Andre Drummond. V spretnostnem izzivu je bil lani najboljši Patrick Beverly iz Houstona, ki bo nastopil tudi letos v Kanadi. Svoje veščine bodo predstavili tudi Portlandov C. J. McCollum, Bostonov Isaiah Thomas in Jordan Clarkson iz Lakersov, ob naštetih branilcih pa bodo znanje predstavili tudi visoki košarkarji, Anthony Davis iz New Orleansa, DeMarcus Cousins iz Sacramenta, Karl-Anthony Towns iz Minneste in vsestranski Draymond Green iz Golden Stata.