Slovenski košarkarji so s klopi ves čas spodbujali soigralce, ki so se uspešno borili na parketu. Foto: Aleš Fevžer
Slovenski košarkarji so s klopi ves čas spodbujali soigralce, ki so se uspešno borili na parketu. Foto: Aleš Fevžer

Že v uvodnih minutah so Slovenci naredili visoko razliko, jo potem izpustili iz rok, ko so se ameriški prvaki povsem približali in celo izenačili, a v drugem delu so znova stopnjevali ritem ter prišli do občutnejše prednosti, ki so jo brez težav zadržali. Sijajen je bil Zoran Dragić, ki je odigral eno najboljših tekem v reprezentančni majici.

"Zoran je tako ambiciozen, da je včasih že kar preveč. Kar iskri se iz njega. Včasih gre ta energija v nepravo smer, ker je je preveč. Zoran je odigral fantastično tekmo. Ne vem, ali sem kdaj videl kaj takega. Skozi obrambo je rasel v napadu. Pokrival je organizatorja igre in s svojo agresivnostjo je še hitreje lahko stekel v protinapad. Kar je bilo zame fascinantno, da je oba polčasa začel v enakem ritmu, kar je izredno težko. Ko je praktično presedel pol ure. Upam, da bo še kakšna taka tekma, kajti potem je zelo lahko biti trener," je bil nad izvrstno predstavo Zokija, ki je bil nezgrešljiv pri metu, prispeval pa je 22 točk ter ukradel tri žoge, navdušen selektor.

Omić z nekaj neumnosti zbudil Zdovca
Tudi tokrat je Zdovc čestital svojim varovancem, zadovoljen pa je bil tudi z obrambo, saj so prejeli le 60 točk, a nekaj napak še ostaja: "Po drugi osebni napaki je bilo vprašanje, ali ga dati ven. Iz izkušenj je bolje, da se ga da ven in tako smo potem defenzivno padli. Zaradi rotacije sta bila Domen in Goran nekoliko utrujena. Nismo delali osebnih napak nad Ayonom, ki je zelo slab izvajalec prostih metov. Ne uspe mi centrov prepričati, da naredijo takoj osebno napako. Poleg tega nismo bili v bonusu in na koncu tako ali tako narediš osebno. Tu smo nekoliko popustili, a smo vseeno imeli prednost ob polčasu. Potem smo povečali ritem v obrambi. Bili smo agresivnejši in to je bila ta obramba, če ne bi popustili, bi dobili le 60 točk. To je pa to, kar pričakujem in zahtevam."

"Ritem tekem je naporen in za trenerje je težko, kajti delaš praktično celo noč. Sem bil kar malce utrujen pred tekmo, hvala bogu pa me je Omić z nekaj neumnosti hitro zbudil že pred tekmo (smeh). Čestitam fantom. Zelo sem se bal te tekme, kajti lahko ste videli dvoboj z Litvo. Na vseh položajih imajo dobre igralce, ki so fizično močni in tudi visoki. Ne nazadnje so premagali ameriško ekipo, kar pomeni, da gre za dobro ekipo. Pričakoval sem težjo tekmo. Res je, da smo jo odprli sanjsko, še posebej Zoran," je po drugi zmagi na prvenstvu in pred prostim dnevom še dodal Zdovc.

Iz Las Palmasa,

Podoživite uvodni nalet, ki je prestrašil Mehičane
Slovenija do visoke zmage nad Mehiko
Analiza tekme Slovenija - Mehika
Podoživite uvodni nalet, ki je prestrašil Mehičane
Slovenija do visoke zmage nad Mehiko
Analiza tekme Slovenija - Mehika