Bo Beno Udrih igral na evropskem prvenstvu 2013? Foto: Reuters
Bo Beno Udrih igral na evropskem prvenstvu 2013? Foto: Reuters
Beno Udrih (Milwaukee Bucks)
Beno Udrih si predvsem želi večje minutaže, saj je prepričan, da lahko še vedno igra na visoki ravni. Foto: EPA

Udrih, član NBA-moštva Milwaukee, je januarja povedal, da je pripravljen igrati za slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Sloveniji, potem ko ga lani ni bilo v Litvi. Poleti se je poročil z Michelle Wiley, kar pa ni bil edini razlog zavrnitve selektorjevega vabila, ampak je to storil tudi zaradi nesoglasij s prejšnjim selektorjem Memijem Bečirovićem. Ko je reprezentanco prevzel Božidar Maljković, za katerega Udrih pravi, da sta v dobrih odnosih, poroke ni bilo več mogoče prestaviti.

Igra pol manj kot lani
Organizator igre je imel lani pri Sacramento Kings najboljše povprečje v svoji NBA-karieri, saj je dosegal po 13,7 točke na tekmo, imel pa je tudi lepo minutažo (34,6 minute na tekmo). To sezono je vse drugače. Do ponedeljka je bilo njegovo povprečje v letošnji sezoni le 5,3 točke na tekmo, pri čemer igra pol manj kot lani. "Še sam ne vem, zakaj. Treba je ostati pozitiven. Bliža se rok za zamenjave klubov in ne vem, kaj bodo naredili. Lahko se zgodi tudi kakšna menjava. Kar koli rečem, je v zraku. Še ne morem reči stoodstotno."

Kluba ne bi zamenjal
Poškodb trenutno nima, na letošnjo skrajšano sezono pa se je v času stavke igralcev Lige NBA dobro pripravil tudi s pomočjo osebnega trenerja Boštjana Kuharja, ki ga je za to priložnost pripeljal iz Slovenije. Trener Bucksov Scott Skiles na vprašanje o Udrihu ni želel odgovoriti, z izgovorom, da je na novinarski konferenci po tekmi, ko Udriha ni omenil, povedal že vse.

"Kluba ne bi zamenjal. Vse je v redu, razen minutaže. Pri teh letih lahko še nekaj let igram košarko na visoki ravni. Vem, da lahko kakšnih 25 do 30 minut še igram na visokem nivoju. Tako lahko tudi veliko več dam kateri drugi ekipi ali pa tej ekipi."

V mislih tudi trenerska kariera
Na vprašanje, kakšni so njegovi načrti za prihodnost, je Udrih odgovoril, da o tem še ne razmišlja. "Star sem 29 let in imam še kakšnih šest let igranja košarke. Bomo videli," je dejal Udrih, ki sicer razmišlja tudi o trenerski karieri v NBA, načrtov za selitev v Evropo pa nima. Prav tako je dejal, da ga letos poleti verjetno ne bo v Slovenijo, ker načrtuje udeležbo na šoli za trenerje v ZDA, kar organizira združenje igralcev Lige NBA.