Trener Aleš Pipan tudi tokrat ne bo mogel računati na Sasuja Salina in Hrista Nikolova. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Aleš Pipan tudi tokrat ne bo mogel računati na Sasuja Salina in Hrista Nikolova. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je ekipo iz Sankt Peterburga na prvi tekmi v Stožicah premagala s petimi točkami razlike. Odločilno vlogo sta imela igralca, ki ju v sredo ne bo v ekipi. Sasu Salin je dosegel 21 točk in imel kar 10 skokov, Mirza Begić pa jih je prispeval 17. Na drugi strani je Cameron Jones zbral 19 točk.

Končen rezultat (89:84) tekme 4. novembra igra pomembno vlogo, saj se bosta moštvi borili za tretje mesto v skupini, ki bi lahko prineslo krajše poti na gostovanja v nadaljevanju tekmovanja:

"Kot zdaj kaže, nam tretje mesto v drugem delu prinaša nekoliko krajše poti na gostovanja, kar je zagotovo dobrodošlo. Čeprav ne bomo nastopili v popolni postavi, želimo zmagati. Na prvi tekmi smo videli, da je Zenit premagljiv, tako da se ga bomo lotili na podoben način," razmišlja Gregor Hrovat.

V skupini D sta na prvih dveh mestih Himki in Bešiktaš (6-2), Union Olimpija je tretja, Zenit pa za njo zaostaja za eno zmago. V zadnjem krogu naslednji teden bodo Ljubljančani gostili zadnjeuvrščeno Rigo, Zenit pa bo gostoval pri Himkiju.

Skupina D, 9. krog, torek ob 18.30:
VEF RIGA - BEŠIKTAŠ

Sreda ob 18.00:
ZENIT ST. PETERSBURG - UNION OLIMPIJA

SZOLNOKI - HIMKI MOSKVA

Lestvica:                          
HIMKI MOSKVA         8  6 2  +80 14
BEŠIKTAŠ             8  6 2  +57 14
UNION OLIMPIJA       8  5 3  -10 13
ZENIT ST. PETERSBURG 8  4 4  +20 12
-----------------------------------
SZOLNOKI             8  2 6  -61 10
VEF RIGA             8  1 7  -86  9