Janez Rajgelj zapušča Union Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Janez Rajgelj zapušča Union Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Union Olimpija je lani navduševala s predstavami v Evroligi, letošnja sezona pa je bila klavrna. Zaradi denarnih težav se je kar med sezono zamenjala skoraj celotna ekipa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Rajglju bi se pogodba iztekla 1. julija, v javnosti pa je že nekaj časa krožil scenarij, ki se je danes uresničil. Ob prevzemu funkcije je Janez Rajgelj na prvo mesto postavil finančno stabilizacijo kluba. Pred začetkom sezone 2010/11 je bila Olimpija na robu propada, toda sestavila je posrečeno ekipo in navduševala v Evroligi. V letošnji sezoni v Evropi ni bilo več uspeha, v zadnjem času pa varovanci trenerja Saše Filipovskega komaj premagujejo neuveljavljene slovenske ekipe. Denarja ni, igralci so dalj časa brez plač, medtem pa "padajo" še tožbe nekdanjih igralcev, ki niso bili poplačani in so pravico iskali na sodišču.

Subotić v Grčiji zelo spoštovan
Direktor Rajgelj se ni razumel dobro s predsednikom kluba Janijem Möderndorferjem, ki je z zavezniki navezal stike s Slobodanom Subotićem. "Piksi" je od leta 1975 do sredine 80. let igral za Olimpijo, nato pa se preselil v Grčijo. Pri Arisu je bil del nepozabnega tria Galis-Subotić-Giannakis, ki je Arisu prinesel več naslovov grških državnih in pokalnih prvakov Grčije. Po koncu kariere (1993) se je posvetil trenerskemu poklicu in bil edini, ki je vodil vse solunske (Aris, Iraklis, PAOK) kot tudi atenske velikane (Panathinaikos, Olympiacos, AEK). Med letoma 2001 in 2003 je bil tudi selektor Slovenije.

V torek začetek polfinala proti Heliosu
Prva Subotićeva naloga bo umiriti razmere v Unionu Olimpiji in ekipo pripraviti, da se bo lahko borila za naslov slovenskega prvaka. V torek ob 17.30, uro po Subotićevi novinarski konferenci, bo v Stožicah prva tekma polfinala proti domžalskemu Heliosu. "Čaka nas težak boj za uvrstitev v finale, saj je Helios čvrsta ekipa. Odmor smo izkoristili za trdo delo. Imamo nekaj poškodb, težave imata predvsem Goran Jeretin in Dino Murić. Union Olimpija nikoli nima pravice razmišljati o ničemer drugem kot o naslovu prvaka," je (še pred novico o menjavi Rajgelj - Subotić) povedal Filipovski.