KZS kot prireditelj računa na čim bolj polne tribune dvorane Golovec v Celju. Foto: Aljaž Močnik
KZS kot prireditelj računa na čim bolj polne tribune dvorane Golovec v Celju. Foto: Aljaž Močnik
Evropsko prvenstvo za dekleta do 18 let bo v Celju ob 17.30 slavnostno odprl predsednik Slovenije Borut Pahor. Foto: Twitter/@kzs_si

Uvod v tekmo med Slovenijo in Srbijo (ob 18.30) se bo s posebnim odprtjem tekmovanja začel že uro pred tem. Evropsko prvenstvo za dekleta do 18 let bo uradno odprl predsednik Republike Slovenije in častni pokrovitelj dogodka Borut Pahor. Košarkarsko zvezo Slovenije bo na odprtju zastopal generalni sekretar in nekdanji kapetan slovenske reprezentance Rašo Nesterović.

Za uvod s favoritinjami turnirja
Slovenija se bo na domačem prvenstvu predstavila z nadarjeno generacijo deklet letnika 1997 in mlajših. Reprezentanco vodi trener ženskega državnega prvaka Athlete Celja Damir Grgić.

Poleg Srbkinj bodo Slovenkam družbo v predtekmovalni skupini C letošnjega evropskega prvenstva delale še Madžarke in Belgijke. Tekma s severovzhodnimi sosedami bo na sporedu v petek, v dvorani Zlatorog, ob 18.30, v istem terminu pa bo v soboto, znova v dvorani Golovec, sledilo še srečanje z Belgijkami.

Slovenke dobro poznajo prve nasprotnice
"Srbija je odlična ekipa, ki je v bolj ali manj enaki postavi igrala na svetovnem prvenstvu do 19 let v Rusiji. Njene igralke dobro poznamo, saj smo imeli v klubih proti njim priložnost igrati v kadetski in članski jadranski ligi. Velikih skrivnosti torej ni. Srbija bo na tekmi favorit, saj ima več izkušenj in je morda v boljšem stanju, saj ima za seboj že odigrano prvenstvo proti močnejšim nasprotnikom. Naredili bomo vse, da se na nasprotnice čim bolje pripravimo. Pričakujem polne tribune dvorane Golovec, pred katerimi bomo skušali presenetiti srbsko reprezentanco,"
pred prvo tekmo pravi Grgić
.