Brata Dragić uspešno skupaj igrata tudi v slovenski izbrani vrsti. Foto: EPA
Brata Dragić uspešno skupaj igrata tudi v slovenski izbrani vrsti. Foto: EPA
Jure Zdovc
Jure Zdovc se je dobro znašel na klopi Spartaka. Foto: Vladimir Nikolič

Starejši izmed bratov Dragić je bil izbran za najboljšega slovenskega košarkarja. 26-letni Ljubljančan je bil v sezoni 2011/2012 najprej med glavnimi nosilci igre slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v Litvi, nato pa je po selitvi k Houstonu zablestel v dresu Rocketsov. Zdaj se je spet vrnil v Phoenix, kjer je prvi organizator igre Sunsov.

Tri leta mlajši Zoran je bil najboljši v pretekli sezoni Lige Telemach. Slovenski reprezentančni branilec je odlično igral za Krko, ki je še tretjič zapored postala državni prvak, Dragić pa je bil skozi vso sezono glavni nosilec novomeške igre. Pred letošnjo sezono se je preselil v močno špansko ligo k evroligaški Unicaji iz Malage. Prvič sta dve nagradi prejela brata.

Prepelič med mladimi, Zdovc med trenerji
Prepelič, ki je bil izbran za najboljšega mladega košarkarja, je lani pod taktirko Zmaga Sagadina eksplodiral v dresu Heliosa in dobro igral tudi v Ligi ABA. Bistričan je bil poleti kapetan reprezentance mlajših članov, ki je nastopila na evropskem prvenstvu v Sloveniji. Pred sezono se je Prepelič iz Domžal preselil k Olimpiji.

Najboljši slovenski trener v pretekli sezoni je Zdovc. Legenda slovenske košarke uspešno deluje v Rusiji, kjer vodi peterburški Spartak. Potem ko se je izkazal na klopi slovenske reprezentance in ljubljanske Olimpije je dobil priložnost v bogati ruski ligi. Lani je s Spartakom dobro igral tako na domačem prvenstvu kot tudi Eurocupu. V drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju se je tudi letos uvrstil v drugi del, dobro pa Spartak nastopa tudi v VTB ligi.

Nagrade bodo prejeli v nedeljo na All Staru, ki bo v Rogaški Slatini.