Dino Murić je na obeh tekmah letošnjega finala dosegel dvojni dvojček. Tokrat je 20 točkam dodal 13 skokov. Foto: Aleš Fevžer
Dino Murić je na obeh tekmah letošnjega finala dosegel dvojni dvojček. Tokrat je 20 točkam dodal 13 skokov. Foto: Aleš Fevžer
Jasmin Hukić in Edo Murić
Jasmin Hukić je v tretji četrtini z desnega krila zadel trojko iz zelo težkega položaja za prednost Krke 39:52. Foto: Aleš Fevžer
Sani Bečirović
Sani Bečirović je ob vrnitvi v Tivoli dosegel osem točk in šest skokov. Foto: Aleš Fevžer
Olimpija izenačila finale DP-ja v košarki

Dino Murić je bil z 20 točkami prvi strelec tekme, imel pa je tudi 13 skokov. Olimpija je zaostanek (45:56) z agresivno obrambo spremenila v prednost (60:58) in v končnici zadržala prednost. Krka je v drugem polčasu zmogla 21 točk, v zadnji četrtini le osem.

Krka hitro izničila deset točk zaostanka
Union Olimpija je podobno kot na prvi tekmi finala odlično začela in si priborila deset točk naskoka (13:3), toda ko je v igro prišel Jaka Klobučar, je Krka hitro našla priključek. Ob razigranem Zvonku Buljanu (devet točk v prvih 20 minutah) in po dveh trojkah Jasmina Hukića (osem točk v prvem polčasu) je povedla s 27:31, prednost pa je tik pred glavnim odmorom povečala na devet točk.

Joksimović prinesel prvo vodstvo v 2. delu
V tretji četrtini je Krka vodila že za 13 in v zadnjo četrtino vstopilo z lepo zalogo devetih točk, toda ponovil se je četrtkov scenarij iz Novega mesta. Krki se je v napadu ustavilo, pet minut pred koncem je zaradi petih osebnih napak ostala še brez Buljana. Olimpija se je ob podpori 1.500 gledalcev razigrala. Jakov Vladović je s trojko izenačil na 58:58, Nebojša Joksimović pa poskrbel za prvo Olimpijino vodstvo v drugem polčasu.

Bečirović v odločilnih minutah delal napake
V finišu tekme je bila Krka nezbrana. Jaka Klobučar po dobrem začetku ni ponovil četrtkove predstave, državnih prvakov pa ni mogel rešiti niti izkušeni Sani Bečirović, ki je v odločilnih trenutkih delal številne napake. Serija na tri zmage je tako izenačena, naslednja tekma pa bo v torek v Novem mestu, kjer je Krka prvo tekmo finala dobila po podaljšku.

Liga Telemach, finale, druga tekma:
UNION OLIMPIJA - KRKA (izid v zmagah: 1:1)
66:60 (20:19, 10:20, 13:13, 23:8)
D. Murić 20 točk in 10 skokov, Omić 11, Joksimović 10, Stepheson 8, Salin 7, Vladović 6, Rupnik in Marinelli po 2; Hukić 13, Buljan 11, Booker 9, Bečirović in E. Murić po 8, Klobučar 5, Rojc 2, Lapornik 1.

Tretja tekma, torek ob 20.00:
KRKA - UNION OLIMPIJA

Četrta tekma bo 29. maja, morebitna peta pa 31. maja.

Olimpija izenačila finale DP-ja v košarki