Dwight Howard in Pau Gasol slabo sodelujeta pod košem. Verjetno bo eden izmed obeh visokih igralcev kmalu zapustil Los Angeles. Foto: Reuters
Dwight Howard in Pau Gasol slabo sodelujeta pod košem. Verjetno bo eden izmed obeh visokih igralcev kmalu zapustil Los Angeles. Foto: Reuters
Mike D'Antoni
Ko je Mike D'Antoni podpisal pogodbo z Lakersi, so se številni strokovnjaki držali za glavo. Po dveh mesecih se kriza le še stopnjuje. Foto: Reuters

Poleti so imeli v Los Angelesu visoke načrte, prišla sta Steve Nash in Dwight Howard, ki pa nikakor ne najde prave forme po dolgotrajni poškodbi. Po koncu sezone bo center postal prost igralec, zato se vse bolj širijo govorice o menjavi.

Sistem igre ni primeren za to igralsko zasedbo
Na začetku sezone je bil trener Mike Brown, nasledil pa ga je Mike D'Antoni, Jezerniki pa nikakor ne najdejo prave igre. Obramba je zelo slaba, v napadu pa tudi ne steče po pričakovanjih, klop je med najslabšimi v ligi. Trmasti strateg zagovarja "run and gun" sistem, veteranska zasedba pa ni primerna za tak način igre. Howard je le bleda senca najbolj dominantnega centra Lige NBA. V Orlandu je bil izjemen, v Los Angelesu pa se nikakor ne znajde. Poleti bo prost igralec, najbolj pa si ga želijo v Brooklynu, kjer ima velike cilje lastnik Mihail Prohorov. Ameriški mediji ugibajo o menjavi igralcev, saj morajo Lakersi hitro nekaj narediti.

Še mesec dni časa za menjave
Zadnji dan za menjave igralcev je 21. februar. "Nismo še panični. Težko je reči, kdaj je najbolj primeren dan za menjave. Morda bo že čez dva ali tri dni vse drugače, taki dogovori potekajo hitro," je dejal generalni menedžer Mitch Kupchak, ki je zelo razočaran nad odnosom igralcev, ki igrajo brez energije. Kobe Bryant vsega pač ne more narediti sam, v povprečju dosega 29,2 točke na tekmo.

Kupchak podprl D'Antonija
"Popolnoma zaupam trenerju D'Antoniju. Njegovi načrti so bili ob prihodu drugačni, trener se mora prilagajati na položaj, potrebne bodo spremembe. Smo v procesu grajenja ekipe, nimamo pa veliko časa do konca rednega dela," je poudaril Kupchak.

Lakersi imajo zelo naporen razpored, saj jih ponoči čaka težko gostovanje v Memphisu, v petek v Staples Center prihaja Utah, v nedeljo pa vodilna Oklahoma.