Jeremy Evans v Malonovem dresu s številko 32 zabija prek
Jeremy Evans v Malonovem dresu s številko 32 zabija prek "poštarja" Kevina Harta. Foto: EPA
Jeremy Evans
Jeremy Evans je "poletel" tudi prek Gordona Haywarda. Foto: Reuters

24-letni Evans je v napetem obračunu le za odstotek (29:28) premagal Chasa Budingerja iz Houstona. Zmagovalca "zabijanja" je tokrat z glasovanjem odločilo štiri milijone obiskovalcev spletne strani nba.com. Premoč Evansu sta morala priznati tudi Indianin Paul George in Minnesotin Derrick Williams.

Evans, 206 cm visoki krilni igralec Jazzerjev, je v "finalu" zabil prek igralca oziroma komedijanta Kevina Harta, ki mu je pred tem - oblečen v poštarja - prinesel dres legende Utaha Karla Malona (znan pod vzdevkom The Mailman - Poštar), ki si ga je nato Evans oblekel in v Poštarjevem slogu "dostavil pošiljko". Pred tem je Evans zabil dve žogi prek soigralca Gordona Haywarda, ki mu jih je podal, sedeč na stolu pod košem. Član Utaha je sicer na "Slam dunk contest" prišel kot zamenjava za branilca New Yorka Imana Shumperta.

Love ugnal Duranta
V tekmovanju trojk je nekoliko presenetljivo slavil član Minnesote Kevin Love, ki je v finalu premagal "favorita" Kevina Duranta, pred tem pa izločil še Ryana Andersona, Jamesa Jonesa in Anthonyja Morrowa, ki je kot član Netsov nosil dres Dražena Petrovića.

Najspretnejši je bil Parker
Lovoriko za najspretnejšega košarkarja je osvojil član San Antonio Spursov Tony Parker, ki je s poligonom opravil v 32,8 sekunde. Parker je v finalu premagal Rayona Ronda in Derona Williamsa.

Vrhunec vikenda All Star bo tekma med najboljšimi igralci sezone, ki se bo začela v ponedeljek zjutraj ob pol dveh po srednjeevropskem času.

V spodnjem videu si poglejte vrhunce tekmovanja v zabijanju.