Gašper Vidmar je z odličnimi predstavami navdušil na evropskem prvenstvu v košarki. Foto: EPA
Gašper Vidmar je z odličnimi predstavami navdušil na evropskem prvenstvu v košarki. Foto: EPA
false
Alen Omić ne bo pomagal slovenski reprezentanci. Foto: EPA

Novica je še toliko bolj razveseljiva, ker je Vidmar po prvenstvu večkrat dejal, da razmišlja o koncu reprezentančne poti.

"V zadnjih tednih sva bila veliko v stiku in resnično me veseli, da ostaja del reprezentance. Gre za odličnega košarkarja in izjemno osebnost. Dokazal je, da je velik domoljub in si zasluži vse spoštovanje. Poleg igralskih kakovosti bo Gašper v veliko pomoč pri vzgoji mladih košarkarjev, ki bodo v prihodnjih letih nosilci naše izbrane vrste," se Vidmarjeve odločitve veseli Trifunović.


Omić ne bo pomagal

Slovenskega reprezentančnega dresa pa v kvalifikacijah ne bo nosil Alen Omić, ki mu strokovni štab reprezentance trenutno ne more zagotoviti konstantnega sodelovanja.

Trifunović je o dogovoru z Omićem povedal: "Alena zelo spoštujem kot košarkarja, saj sem z njim sodeloval že na klubski in reprezentančni sceni. Glede na to, da mu za zdaj ne moremo obljubiti konstantnega sodelovanja v kvalifikacijskih oknih in ne želimo biti nepošteni, smo se odločili, da Omić za zdaj ne bo sodeloval z izbrano vrsto. Upam, da se bo v prihodnje, ko mu bomo lahko zagotovili konstantno sodelovanje, odzval našemu povabilu. Alen je košarkar, pred katerim je lepa prihodnost, in seveda bom ostal v stiku z njim."


Vstopnice že na voljo

Aktualni evropski prvaki bodo priprave na prvi cikel kvalifikacij za SP začeli čez 13 dni. V petek, 24. novembra, Slovenijo čaka obračun z Belorusijo doma, dva dni pozneje pa bo gostovala še v Španiji. Vstopnice za tekmo so za tiste navijače, ki so bili na evropskem prvenstvu, v prodaji od danes, za preostale pa od petka dalje.

KVALIFIKACIJE, prvi del, skupina A
Tekme Slovenije

Petek, 24. novembra, ob 20.30:
SLOVENIJA - BELORUSIJA (Stožice)
Nedelja, 26. novembra, ob 21.00:
ŠPANIJA - SLOVENIJA (Burgos)

Petek, 23. februarja 2018:

ČRNA GORA - SLOVENIJA
Ponedeljek, 26. februarja 2018:
BELORUSIJA - SLOVENIJA

Četrtek, 28. junija 2018:

SLOVENIJA - ŠPANIJA
Nedelja, 1. julija 2018:
SLOVENIJA - ČRNA GORA

V drugem delu se bodo v skupini I najboljšim trem iz skupine A pridružile najboljše tri reprezentance iz skupine B (Švedska, Turčija, Latvija, Ukrajina). Na SP bodo vodila prva tri mesta.