Zmagoviti met Johna Walla v zadnjih trenutkih tekme proti Bostonu. Foto: Reuters
Zmagoviti met Johna Walla v zadnjih trenutkih tekme proti Bostonu. Foto: Reuters
Bradley Beal in John Wall sta skupaj dosegla 59 od 92 točk Wizardsov. Foto: Reuters
Wall s trojko rešil Washington

zhodne konference izsilili sedmo tekmo, ki bo v noči na ponedeljek.

Organizator igre Wizardsov je dvoboj končal pri 26 točkah. Še učinkovitejši je bil njegov branilski kolega Bradley Beal, ki je dosegel 33 točk. Oba sta v zadnji četrtini dosegla 23 od 26 točk Washingtona, ki je nadaljeval niz uspešnih gostiteljev v seriji. Obe ekipi sta dobili vse tri tekme v svoji dvorani, upoštevajoč še redno sezono, pa pet. "Vse, kar smo hoteli, je bila še ena tekma. Zdaj jo imamo," je povedal Wall, ki je iz igre metal 9/25.

Pri Bostonu je bil prav tako najučinkovitejši branilski par. Isaiah Thomas in Avery Bradley sta vknjižila po 27 točk. Thomas je imel ob zvoku sirene še met za zmago, a se je žoga odbila od obroča. "Mislil sem, da bo šla noter. Res sem mislil, da bom zadel," je povedal Thomas.

Celticsi so imeli pred zadnjo četrtino tri točke naskoka. Tekma je bila v zadnjih 12 minutah vseskozi izenačena. Ekipi sta se devetkrat izmenjali v vodstvu, devetkrat je bil izid izenačen. V sami končnici je Boston povedel s 87:82, vendar tudi to ni bilo dovolj.

Beal in Wall sta se izkazala, ko je bilo najbolj potrebno. Beal je svojo edino trojko (met 1/8) zadel 69 sekund pred koncem, Wall pa drugo iz petih poskusov za zmago. Wall je zgrešil enajst od prvih 12 metov, v nadaljevanju pa se popravil na 8/13.

Wizardsi so v konferenčnem finalu nazadnje igrali leta 1979. "Če se nam ne bo uspelo uvrstiti v finale, bo zame ta sezona razočaranje," je povedal Wall.

Odločilna tekma bo v ponedeljek ob 2.00. Polfinale Vzhodne konference se bo končal pozneje kot prva tekma finala Zahoda med Golden Statom in San Antoniem, ki bo v nedeljo ob 21.30.

LIGA NBA
KONČNICA, konferenčni polfinale

VZHOD
WASHINGTON (4) - BOSTON (1) (3:3)
92:91 (22:17, 19:25, 25:27, 26:22)
Beal 33, Wall 26 in 8 podaj, Morris 16 in 11 skokov, Gortat 4 in 13 skokov; Thomas in Bradley po 27, Horford 20, Crowder 10, 8 podaj in 7 skokov.

Wall s trojko rešil Washington