Russell Westbrook je v lanski sezoni dosegel rekordnih 42 trojnih dvojčkov. Foto: EPA
Russell Westbrook je v lanski sezoni dosegel rekordnih 42 trojnih dvojčkov. Foto: EPA

Pogodba začne veljati od sezone 2018/19 naprej. V šestih sezonah bo torej prejel kar 233 milijonov zelencev, kar je največ v zgodovini Lige NBA.

"Zelo sem počaščen, da bom še vedno lahko nosil dres Thunderja. V nobenem drugem klubu ne bi rad igral, tu sem srečen. V Oklahomi imamo najboljše navijače na svetu in z veseljem bom še naprej dal vse od sebe na parketu," je na Instagramu zapisal Westbrook, ki je v pretekli sezoni v povprečju dosegal 31,6 točke, 10,7 skoka in 10,4 podaje na tekmo.

"Zelo smo veseli, da imamo tako tekmovalnega košarkarja in vrhunskega atleta v naših vrstah. Dokončno je postal pravi vodja Oklahome, ki bo od oktobra deseto sezono igrala v Ligi NBA," je bil navdušen generalni menedžer Sam Presti.

28-letni Westbrook bo združil moči z dvema zvezdnikoma Lige NBA. Paul George je prišel iz Indiane, Carmelo Anthony pa iz New Yorka. George bo julija postal prost igralec, veliko zanimanje zanj pa so pokazali LA Lakersi, glavni operativec Jezernikov Magic Johnson si ga zelo želi v svojih vrstah.