Košarka
Največ reprezentančnih izkušenj imata v zdajšnji ekipi Gašper Vidmar in Edo Murić, ki sta pred dvema letoma tudi odigrala skupaj sezono pri Banvitu. Foto: www.alesfevzer.com
Velika okrepitev je v tem oknu Anthony Randolph, ki je v reprezentanci trenutno edini evroligaški košarkar. Foto: EPA
       Ne bom rekel, da nas je Gregor Glas presenetil. Poznam ga od 13. leta in sem tudi že delal z jim. Predvsem zelo dobro poznam njegov značaj, ki me res ni presenetil. Kar me je edino malce presenetilo, da je bil že fizično precej sposoben parirati močnejšim nasprotnikom. Seveda še vedno potrebuje več fizične mase, a se je dobro zoperstavil, njegov značaj pa je res pravi.       
 Rado Trifunović o Gregorju Glasu

Med pripravami na dvoboju proti Latviju in Turčiji je bila Slovenija v Varaždinu boljša od Hrvaške, v Celju pa so se sosedi oddolžili za poraz. Foto: www.alesfevzer.com
Proti Hrvaški so si slovenski mladeniči za prikazano zaslužili pozitivno oceno. Eden takih je tudi šele 17-letni Gregor Glas. Foto: www.alesfevzer.com
       Odkar jaz pomnim, torej zadnja štiri leta, ko se sestavljajo širši reprezentančni spiski, je poleg zapisano tudi ime Jakoba Čebaška. Vedno potem nekako ni prišel zraven, jaz pa sem se odločil, da letos pa mora dobiti priložnost. Si jo je zaslužil in jo tudi upravičil.       
 Rado Trifunović o Jakobu Čebašku
V prvem delu kvalifikacij je Slovenija vknjižila le dve zmagi - doma je bila boljša od Belorusije, v gosteh pa od Črne gore. Foto: www.alesfevzer.com
Poleg Latvije in Turčije bo slovenski nasprotnik v drugem delu kvalifikacij še Ukrajina. Foto: BoBo

Dodaj v

Z Vidmarjem in Randolphom skok ne sme biti več težava

Uvrstitev na svetovno prvenstvo ostaja prioriteta
13. september 2018 ob 09:21
Ljubljana - MMC RTV SLO

Pred košarkarsko reprezentanco sta kvalifikacijska obračuna za svetovno prvenstvo z Latvijo in Turčijo. Spodrsljaja si evropski prvaki praktično ne smejo privoščiti, saj popravnih izpitov ni več.

Oba nasprotnika sta prvi del kvalifikacij opravila z izkupičkom štirih zmag in dveh porazov, slovenski je na drugi strani precej skromnejši, saj so evropski prvaki v drugi del vstopili s samo dvema zmagama in so v na novo oblikovani skupini I, ki jo sestavljajo po tri reprezentance iz skupin A in B, zadnji. Čeprav je Slovenija evropski prvak, pa bo na obeh tekmah nasprotnik v vlogi favorita, saj je vrsta Rada Trifunovića močno oslabljena in precej pomlajena, v ekipi pa je kar nekaj košarkarjev, ki se bodo prvič spopadli s takšno nalogo.

Trifunović je svoje varovance – z izjemo četverice iz španskih klubov, ki se je pridružila v ponedeljek – preizkusil na dveh obračunih s Hrvaško, ki ima na papirju precej močnejšo zasedbo s celo štirimi NBA-jevci na čelu z Dariem Šarićem in Bojanom Bogdanovićem. Po zaslugi izvrstnega strelskega večera in borbene igre je Slovenija na prvem dvoboju v Varaždinu celo presenetila sosede, zatem pa so se Hrvati oddolžili za poraz v Celju. Mlada slovenska ekipa je pustila dober vtis, a zdaj bo pravi kazalnik njene moči in test vrednosti posameznikov, ko bosta breme in pritisk brez dvoma večja, saj bo rezultat v Rigi in v Ljubljani štel.

V Latviji z enako energijo kot proti Hrvaški
"Odigrali smo dve dobri tekmi in zadovoljen sem s prikazanim, saj so dobili naši mladi igralci precej priložnosti, ki so jo tudi vrhunsko izkoristili. Pokazali so, da so se naučili, kaj pomeni dres Slovenije. O tem smo veliko govorili in na parketu so to lepo demonstrirali. Veliko smo govorili o tem pristopu, in energija je bila res prava. Fantje so se dogovora držali od a do ž. Tako morajo igrati tudi v prihodnje. Tekli smo po igrišču, bili smo povsod … Ne smejo se bati narediti napake. Vsak jo naredi. Ne poznam igralca, ki bi zanalašč zgrešil met. Če si sam, moraš vreči. Če zgrešiš, ni problema, je pa treba popraviti v obrambi in igrati dalje," je povedal selektor.

Brez dvoma je v tej akciji "dobil" nekaj igralcev, na katere bo lahko računal tudi v prihodnje. Zdaj pa prihajata tisti tekmi, ko gre "zares". Po treh zaporednih porazih, ki so Slovenijo pahnili v skoraj nerešljiv položaj v boju za kitajsko vozovnico, je pred evropskimi prvaki težko gostovanje v latvijski prestolnici. Baltska reprezentanca ima s Slovenijo neporavnane račune iz četrtfinala lanskega EuroBasketa, ko je bila v poslastici turnirja – mnogi so tekmo postavili ob bok finalu 1995 med ZR Jugoslavija in Litvo kot najboljšo na evropskih prvenstvih do zdaj – zasedba pod taktirko Igorja Kokoškova boljša s 103:97. Čeprav tudi Latvija nima na voljo vseh najboljših, pa je vseeno zasedba s številnimi zvenečimi imeni in tudi evroligaškimi košarkarji.

"V nedeljo je Latvija recimo zelo zanesljivo premagala Litvo. Saj ste že lani na evropskem prvenstvu videli, kako je kakovostna. Tista tekma je bila zame najboljša, ki sem si jo v življenju ogledal v živo. Tokrat nimajo Porzingisa in Bertansa iz NBA, sta pa tu Timma in Strelnieks iz Evrolige. So "šuterska", hitra, atletska, nepopustljiva, skratka vrhunska ekipa. Res so dobri. Žal mi je, da prvo tekmo igramo ravno v Rigi, ampak nimamo kaj. Želim si, da bi energijo, ki smo jo pokazali na zadnjih dveh tekmah, prenesli tudi na to in bomo videli, kaj bo potem prinesel rezultat," je glede Latvije dejal Trifunović. To bo sicer deseti medsebojni obračun, Slovenija pa je bila boljša šestkrat. Reprezentanci sta se me drugim pomerili na zadnjih dveh evropskih prvenstvih, lani je torej Slovenija slavila v carigrajskem četrtfinalu, pred tremi leti pa je Latvija slovensko pot končala v osmini finala v Lillu.

Pod obročem tokrat dovolj orožij
Selektor ima na voljo šest košarkarjev z lanskega EuroBasketa. Medtem ko so se v ponedeljek pridružili košarkarji iz španskih klubov – že prej je bilo jasno, da ne bo Realovega Klemna Prepeliča in Barceloninega Jake Blažiča –, pa sta košarkarja nemškega Bayreutha ostala v klubu: "Slišal sem se s trenerjem, ki mi je naravnost povedal, kako je. Dejal je, da ve, da klub ne sme preprečiti košarkarjevega prihoda, ampak je bil dogovor med agentom Žige Dimca in klubom, da ga podpišejo le pod pogojem, da ostane v klubu in se ne vrne v reprezentanco. Tu je še ena luknja v Fibi, saj vidite, da si lahko klubi kar precej dovolijo. Kot na primer Real, ki je Randolphu dovolil, Prepeliču pa ne. Ne vem, kaj je tisti dejavnik, ki odloči. Z Gregorjem Hrovatom sva se tudi pogovarjala. Glede na to, da je zamenjal klub in da imamo kar precej igralcev na branilskih položajih, sva se dogovorila, da naj se dobro zasidra v klubu, da bo imel čim boljšo sezono, potem pa bo znova z nami."

Slovenija je bila – sploh na zadnjih treh tekmah, ko ni bilo Gašperja Vidmarja – v kvalifikacijah najmočnejša na zunanjih položajih, zdaj pa sta najbolj zveneči imeni pod obročem, saj je ob kapetanu tu tudi Anthony Randolph. Z njima boj za odbite žoge ne bi smel biti več kritičen, kot je bilo to v kvalifikacijah do zdaj. "Res je težko, ker moramo ves čas prilagajati igro. Ko smo imeli Vidmarja, smo igrali en slog, zdaj imamo še Anthonyja. Nedvomno smo precej močnejši pod obročema, kot smo bili. Znova bo treba malce prilagoditi igro, a vseeno želim, da je taka hitra, kot je bila do zdaj. Upam, da bomo res močni zdaj v skoku, s katerim imamo neprestano probleme. Imamo pa le tri dni časa, da treniramo v popolni postavi. Turki so na primer s kompletno ekipo skupaj že en mesec, tudi Latvija že nekaj časa … To je nepošteno in nehigienično, da so nekateri po par dni, drugi pa lahko po mesec," je na številne pomanjkljivosti v Fibinih "pravilih" znova izpostavil selektor.

Uvrstitev na SP ostaja prioriteta
Med najizkušenejšimi je Edo Murić, ki ima ob Vidmarju v trenutni zasedbi najdaljši reprezentančni staž. 26-letni polivalenten košarkar, ki je uporaben na krilu ali krilnem centru, je vedno navduševal s pravo energijo, pristopom in borbenostjo, s katero so ga navdušili mlajši soigralci, ki so se predstavili na tekmah s Hrvaško: "Res ni bilo videti slabo. Videli ste, da je bil dober prenos žoge, da fantje igrajo agresivno in hitro košarko. So novinci, a nimajo treme. Pripravljeni so za igro in verjamem, da nam lahko vsak posebej pomaga. Sem presenečen. Ravno ta pristop me je najbolj presenetil, saj se niso ustrašili kontakta, niso se ustrašili igre, kot da na taki ravni igrajo že več let. Vsa čast, so pravi. Nekatere sem že dobro poznal, se pa res dobro razvijajo in čez nekaj let bodo to zagotovo nosilci."

V izbrano vrsto je Ljubljančan prišel kot prosti igralec, saj je Zielona Gora prekinila sodelovanje z njim. Pred odhodom na Poljsko je bil leto in pol v Turčiji in zato dobro pozna reprezentanco, s katero se bo Slovenija pomerila v ponedeljek v Stožicah, ko bo minilo ravno eno leto od slavja na evropskem prvenstvu. Turki prihajajo tudi s trojico iz NBA-ja: "Turčija prihaja v polni zasedbi. Tu so Korkmaz, Ilyasova in Osman. Imajo tudi Wilbekina, ki jim veliko pomeni, saj so imeli pred tem na tej poziciji največ težav. So kompletni in verjetno favoriti v tej skupini. Kljub temu upam, da bodo Stožice čim bolj polne in da bomo na njihovih krilih na ta praznik košarke prišlo do zmage." Reprezentanci se bosta sicer pomerili 16., z desetimi zmagami pa je boljša Slovenija. Zadnja uradna tekma je s četrtfinala SP-ja pred osmimi leti, ko je bila Turčija na domačem parketu prepričljivo boljša.

"Zagotovo bodo vsi proti nam dodatno motivirani, ne glede na to, da smo oslabljeni. Dodatna motivacija je, da smo mi evropski prvaki in smo na prvenstvu vse premagovali. Zdaj nismo favoriti in bomo tudi to skušali nekako obrniti sebi v prid. Verjemite, da je preboj na svetovno prvenstvo še vedno prioriteta. Vseeno smo zbrali vse, ki so na voljo. Prišel je tudi Randolph. Če ne bi bila prioriteta, potem ga ne bi klicali. Verjamemo, da nam lahko uspe, in upali bomo, dokler bodo možnosti. Gremo na tekmo z vsemi močmi in samozavestni. Na zadnjih srečanjih nam je zmanjkalo tudi nekaj sreče in enkrat se to mora obrniti. Če bomo imeli dober dan in se držali dogovorov, lahko dobimo obe tekmi," optimističen ostaja Murić.


KVALIFIKACIJE, drugi del, skupina I
1. krog, petek ob 18.30:
LATVIJA – SLOVENIJA

UKRAJINA – ŠPANIJA

TURČIJA – ČRNA GORA

2. krog, ponedeljek ob 20.00:
SLOVENIJA – TURČIJA (Stožice)

ŠPANIJA – LATVIJA

ČRNA GORA – UKRAJINA

Lestvica:               
ŠPANIJA         6 6 0 +66 12 
TURČIJA         6 4 2 +48 10 
LATVIJA         6 4 2 +24 10 
-------------------------------------- 
ČRNA GORA        6 3 3 +11 9 
UKRAJINA        6 3 3 -10 9 
SLOVENIJA        6 2 4  -8 8 
Na SP, ki bo med 31. avgustom in 15.  
septembrom 2019, vodijo prva tri mesta.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
happy schimetzky
# 13.09.2018 ob 10:27
garancije za nastop ne more imeti nihče. Pred vsakim zborom se izbere in povabi najboljše, ki so takrat na voljo in to ne samo po imenih (oz. sploh ne po imenih), ampak po trenutni formi in glede na igralno mesto, ki ga potrebujemo.
To kar @jm39 predlaga je na nivoju zahtev udriha, da mora biti v prvi peterki sicer ne bo prišel na zbor.
Sicer je kruto, ampak tudi mladi se zavedajo, da so svojo priliko, da se dokažejo dobili tudi zato, ker so nekateri pomembni odpovedali in bi jim iz tega vidika morali biti hvaležni, nekateri so priložnost uspešno izkoristili, a vedo, da na svetovnem verjetno ne bodo igrali, ampak vedo pa tudi, da so za svetovno zaslužni in da bodo v prihodnje vpoklicani in če bodo pridno delali, bodo prej ali slej tudi na velikih tekmovanjih dobili priložnost.
zmajmun
# 13.09.2018 ob 10:31
ajmo tonček legenda!
res me veseli da je še zraven, njega res rabimo..
bicesniga
# 13.09.2018 ob 10:52
se tak opeva mlade in kao pljuva po Prletu, Blažiču,?? Dončiču!??...Wtf? A ti mladi so tu predvsem zato, ker jim je repka odskočna izložba in vidijo lepo šanso...ko bojo uspel, bo isto...tak je, sprijaznite se. A bi mogu Dimec rečt ne klubu, a bi mogu Dončič sred telesnih priprav za prvo NBA sezono, v repko kris_ krosat? Ne bit smešni...Zveza zafura pomembno zmago, ker ne pozna pravil, selektor nam je no name šarlatan...oni pa naj raskirajo najboljše pogodbe v karieri za sendvič in sok...eni mate res overdose z joto in gibanico.
mikedean
# 13.09.2018 ob 11:03
Beloruse bi morali takrat premagati tudi s C postavo. V poletnem ciklusu je sledil slab izbor igralcev pod košem. Niso imeli pripravljene alternative za Vidmarja in Randolpha. Z razmerjem 4-2 bi bila situacija povsem drugačna in bi bilo verjetno zdaj tudi manj odpovedi. Zdi se, da je čedalje manjše zaupanje igralcev v ta strokovni štab in so že odpisali (čeprav tega ne povejo) SP.
mile952
# 13.09.2018 ob 10:49
A sedaj bi se pa zato, ker najboljši ne morejo igrati kvalifikacij tem kar odrekli? Potem ZDA nikoli ne bi sestavile reprezentance za zmago na OI ali SP. Ponavadi tja ne pošljejo niti enega igralca, ki je igral v kvalifikacijah pa nihče ne jamra zakaj se mu godi "krivica". On bi igral, pa mu ne pustijo, LOL. Vsak ki pride v moštvo ZDA za kvalifikacije je ponosen na to. Čeprav ve, da ne bo velikega tekmovanja videl nikoli. ne teži po časopisih, kako grdo ravnajo z njim
.
raintaker
# 13.09.2018 ob 09:55
Kader mislim da je kljub manjkajočim kar ok, obetavni nekateri mladi. Bo pa tokrat ključna taktika, ker s to ekipo pa ne verjamem, da jih premagamo na run&gun način.
zabowski
# 13.09.2018 ob 10:52
@JM39 - ta neka orto nacelnost, ki jo ti hoces, je nesmiselna. Tudi tem fantom, ki zdaj igrajo, lahko cez cas podpisejo za nov klub, ki jih ne bo pustil na kaksno reprezentancno akcijo.
borchica
# 13.09.2018 ob 11:51
Žal mi je, da prvo tekmo igramo ravno v Rigi, ampak nimamo kaj.

No, to je razlika med dobrim in podpoprečnim trenerjem. Taka izjava kaže na pomanjkanje samozavesti in vnaprejšnje iskanje izgovorov za morebitni neuspeh. Kokoškov nikoli ne bi dal take izjave.
Bošty
# 13.09.2018 ob 15:46
Miamiju se sedaj dogaja to, kar sem napovedal pred tremi leti. Takrat sem pisal da mora Miami takoj v prenovo saj s to ekipo ne bo ne v igri za naslov

Pred 3 leti je imel Miami drugačno ekipo in je bil na začetku zraven še Bosh. Brez Bosha so potem z Wadeom in Dragičem v sezoni 2015-16 prišli do 7. tekme polfinala proti Torontu, kljub temu da niso imeli nobenega centra, ker se je poškodoval še Whiteside in je na centru začenjal Winslow, ki ni dosti višji kot 200 cm. Če bi takrat imeli še Bosha bi 100% igrali finale konference in glede na to, da je takrat tudi Cleveland imel težave s poškodbami, bi mogoče celo zmagali. Tista ekipa je bila na vzhodu več kot dovolj konkurenčna in bi bila velika neumnost, če bi šli takrat v prenovo. Po tisti sezoni so pa še vedno imeli Bosha v capu, kljub temu da ni igral. To je 25 milijonov, ki jih ne morejo zapraviti za druge igralce. Vse to je treba upoštevati ne pa pisati nekaj na pamet.
zabowski
# 13.09.2018 ob 14:48
lukace5
# 13.09.2018 ob 11:47
mnogi so tekmo postavili ob bok finalu 1995 med ZR Jugoslavija in Litvo kot najboljšo na evropskih prvenstvih do zdaj
-------------
A lahko nastejete vsaj 3, ki so to dejansko naredili? Jaz prvic slisim kaj taksnega zato me res zanima kdo so ti mnogi....
---------------------------

prvo tekmo s hrvati sem gledal na HRT, kjer sta komentatorja omenila da je 'po mnogima' to ena najboljših tekem EP ever
mnenjenega
# 13.09.2018 ob 23:13
Z razširjenega seznama so odpadli Urban Durnik, Jurij Macura in Blaž Mahkovic.
borchica
# 13.09.2018 ob 15:48
lukace5

Kaj si pisal o Dončiću, kar vsi drugi menimo, da nimaš prav in se bo izkazalo za pravilno? Ne razberem tega iz današnjega dopisovanja.
rangerno1
# 13.09.2018 ob 11:24
Je zabovna primerjava med Vidmarjem in Randolphom ter Dimcem in Zagorcem :) Če bi imeli ta dvojec v prvem delu kvalifikacij, bi se sedaj verjetno pogovarjali o tem, da moramo zmagat samo še 1-2 tekmi. Sedaj pa res ni izgovorov, gremo pobrat vse zmage, malce bo težko v gosteh proti Turčiji in Latviji, ampak z bravo borbo, energijo je vse mogoče!
zmiki
# 13.09.2018 ob 10:05
Dve zmagi, pa smo tretji.
bicesniga
# 13.09.2018 ob 17:16
Lukaco5...in kakšne so tvoje konkretne napovedi za Dončiča v NBA, brez če-jev če zmoreš?...hahaha
bicesniga
# 13.09.2018 ob 17:12
Tako kot imam prav glede Doncica, kar se bo kaj kmalu pokazalo. Kaj bos dejal pa takrat?

Misliš tako kot si imel prav glede Dončiča v seriji s Panathinaikosom? Ko si Calathesa dvigoval nad Dončiča, pa je The Don pol preko njega odloču serijo? Kaj bom rekel, ko za daleč najtrofejnešega posameznika lanske EL , praviš da mu verjetno ne bo uspelo v NBA? Kaj bom rekel?

Da nimaš pojma, da še naprej ostajaš forumski klovn in da zmanjšaj dozo smoothija...
axx
# 13.09.2018 ob 12:51
Selektor ne ve, kaj je tisti dejavnik, zaradi katerega Real Randolphu dovoli, Prepeliču pa ne. Ok, nimam informacij, ampak a ni mogoče zaradi tega, ker Randolph že pozna sistem in se z lahkoto vključi v ekipo, tekme mu celo prav pridejo, medtem ko je Prle nov v Realu?
threepointer
# 13.09.2018 ob 17:41
Bom jaz poskusil namesto lukace5.

Luka bo imel strahovite težave v obrambi, saj bodo vsi nasprotniki zanj prehitri, premočni ali pa previsoki. Ali pa kar vse troje :).
V napadu bo sicer dober, a kaj ko ne bo zmogel več kot 10 minut strahovitega NBA tempa. Še pred polovico sezone ga bodo umaknili iz ekipe in mu namenili intenzivne fizične treninge. Naslednje leto mu bo potem sicer šlo bolje, a bo vseeno kmalu ugotovil, da NBA ni zanj in se poklapan vrnil v Evropo.

Vsi bomo jokali, lukace5 bo pa s ponosom zapisal, saj sem vam povedal :).
borchica
# 13.09.2018 ob 15:45
zabowski
stopnjo samozavesti, je smešno.
In zakaj ne bi kokoškov dejal nečesa, kar je očitno?


Zato ker se za razliko od Trifunovića Kokoškov spozna na komuniciranje z mediji in psihologijo v športu. Smešno je pa tako komuniciranje z mediji kot si ga je v avgustu privoščila KZS z Nesterovićem in Trifunovićem na čelu, ne pa moj post, ki kaže na probleme, pred katerimi mnogi mižijo in upajo, da bodo sami od sebe čudežno izginili. Streznitev pride kmalu. V parih dneh. In potem bo tudi zadnji procent evforije, ki se je še malce držala od EPja, med navijači splahnel.
mikedean
# 13.09.2018 ob 12:35
Ja, če se bodo najboljši odzivali, se ni bati za prihodnost. Moramo pa vedeti, da slovenska reprezentanca nikoli ni bila popolna in zdaj se (bo) vsaka odsotnost bolj pozna(la) kot v preteklosti. Prav tako tudi ne moremo še vedeti, kako se bodo ti mladci razvili. Potencial je, ampak potencial sta imeli recimo tudi generaciji 1992 in 1993, pa sta se v pričakovani smeri razvila le Prepelič in Omić.
rudes
# 13.09.2018 ob 10:55
Mislim e bo kar težka tale, a.... Zadnje tekme so pokazale, da mladi od zadaj so, da se za prihodnost ni za bati. Upam, da jim uspe.
Ne rečem pa nič novega, če rečem, da je tak sistem, da se nosilciedalj in še kdo z zadnjega EP ne uvrsti direkt na SP, gnil, a žal, tako je.
mnenjenega
# 13.09.2018 ob 23:14
Povezava
Na pou Slovenc
# 13.09.2018 ob 20:26
Prenos bo jutri ob 20:00 na kanalu A se pravi kjer je košarka doma :)
Serg0moL
# 13.09.2018 ob 18:03
Ali bodo evropske prvake v košarki 2017, to se pravi Slovenijo, sploh prenašali na RTV, saj ni nikjer zaslediti informacije glede prenosa. Če si ne zaslužimo gledati evropskih prvakov na TV, pol nwm zakaj imamo sploh RTV?
zabowski
# 13.09.2018 ob 14:55
borchica
# 13.09.2018 ob 11:51
Žal mi je, da prvo tekmo igramo ravno v Rigi, ampak nimamo kaj.
--------
No, to je razlika med dobrim in podpoprečnim trenerjem. Taka izjava kaže na pomanjkanje samozavesti in vnaprejšnje iskanje izgovorov za morebitni neuspeh. Kokoškov nikoli ne bi dal take izjave.
------------------------

kvečjemu je tvoja izjava razlika med dobrim in povprečnim komentiranjem.... Primerjat kokoškova in trifunovića v povsem drugačnih situacijah (ne glede rosterja, ampak časa za pripravo nove ekipe) in iz tega sklepat stopnjo samozavesti, je smešno. In zakaj ne bi kokoškov dejal nečesa, kar je očitno?
threepointer
# 13.09.2018 ob 12:56
@axx, poleg primarnega razloga, ki si ga navedel, je še ta, da na Randolfa očitno ne računajo več zelo resno in bi ga z veseljem prodali, Zato ga dajejo v izložbo v našo reprezentanco.
jcerovse
# 13.09.2018 ob 11:36
Nc,gremo po 2 zmage,potem je sansa za 3 mesto v skupini,glede na videno in okrepitve pod kosem nam lahko uspe,sem optimist!!go SLO
fiston
# 13.09.2018 ob 20:11
@Boro sedaj na RTS 1 Grčija : Srbija :)
Yufko
# 13.09.2018 ob 16:59
Če izgubimo smo že 90% brez SP-ja
Že tako smo zadnji v skupini.
bicesniga
# 13.09.2018 ob 15:20
Torej moja napoved izpred treh let je bila 100% tocna, takrat pa sem bil za to popljuvan.


lukaco5...hahaha..ja bogi,bogi, kakšna krivica se tebi dogaja, ti pravim to ni normalno, nihče te ne ceni...groza.
moochie
# 13.09.2018 ob 14:43
Latvijska ekipa ne izgleda nič posebnega razen Time in Strelnieksa, če seveda drži roster iz fibine strani...

Naš največji problem je, da nimamo kvalitetnega playa, ki je najbolj pomemben položaj za mene...
fuzbalhejtr
# 13.09.2018 ob 11:35
@mikedean Do EP 2021 se bodo tej mladci razvili, največji problem bo na poziciji PG in Centra kajti za Dragiča in Vidmarja nimamo še dostojne zamenjave. Ampak nazadnje so igrali brez Dončiča in brez centra pa so se odrezali odlično. To bo zdaj z Vidmarjem in Randolphom ter Čančarjem izgledalo veliko bolje. Kar se pa tiče Ep 2021 sem siguren da bo Dončič prišel, do takrat pa se bodo Glas, Macura, Mesiček še razvili, in recimo če da bi ekipa za EP 2021 delovala nekako tako PG: Rebec/Nikolič, SG: Dončič/Mesiček/Prepelič SF: Z.Dragič/Blažič/Čebašek PF: Čančar/Durnik C: Macura/ kakšen naturaliziran igralec. Vsaka ekipa z Dončičem pride v četrtfinale, tu sta seveda še realovec Prepelič in bareclonin Blažič ki če ne bi bila dobra ne bi tam igrala, jaz se za prihodnost nekako ne bojim samo treba po naturalizirati centerski položaj.
fiston
# 13.09.2018 ob 20:10
@moochie Latvijska ekipa ne izgleda nič posebnega razen Time in Strelnieksa, če seveda drži roster iz fibine strani...

No brez Porzingisa in bratov je oslabljena. Sicer ne vem v kakšni formi je Randolph, ampak pod košem ne bi smeli biti slabši.
Verjetno bodo odločale trojke, če bi lahko Latvijce zaustavili pri trojkah in samo zadevali...
Kakršna je bila tekma na Evropskem prvenstvu z njim, ko je bilo praktično natepavanje trojk, bo verjetno podobna tudi ta.
Boro
# 13.09.2018 ob 18:28
Na katerem kanalu je prenos tekme?
borchica
# 13.09.2018 ob 13:30
Mislim, da je tale ČLANEK o Dragiču nabijanje v prazno, pa vendarle kar zanimivo branje... Jaz mislim, da Goran gre iz Miamija izključno v paketu, bodisi s Hassanom, TJejem ali Waitersom. Pa to bo moral torej bit nek dogovor več ekip glede na vrednost igralcev, kar je precej težko spogajati. Riley je prinesel prstane Miamiju, sedaj je pa njegov krvnik.
borchica
# 13.09.2018 ob 13:01
threepointer

Primarni je razlog, ki si ga navedel. Oni od axx pa šminka za medije.
mikedean
# 13.09.2018 ob 11:19
Mišljeno je seveda 12 evropskih reprezentanc. Nekako menim, da so celo večje možnosti, da presenetijo Latvijo v gosteh kot pa Turke doma, saj so slednji praktično popolni.
fc11
# 14.09.2018 ob 07:20
PG:Bratec,Rupnik,Rebec
SG: Glas,Mesicek,Lapornik
SF: Cancar,Muric,Cebasek
PF:Zagorac,Randolph
C:Vidmar
Fleaa
# 13.09.2018 ob 11:26
a lahko prosim Edo doma ostane.....
Binder Dandet
# 13.09.2018 ob 11:04
Dober Glas seže v deveto vas.
fuzbalhejtr
# 13.09.2018 ob 11:36
zgoraj sem pozabil umestiti Glasa, če je PG potem bi ga raje videl na mesto Rebca
lukace5
# 13.09.2018 ob 14:06
@borchica
Miamiju se sedaj dogaja to, kar sem napovedal pred tremi leti. Takrat sem pisal da mora Miami takoj v prenovo saj s to ekipo ne bo ne v igri za naslov in ne dovolj nizko za visok izbor na draftu. Se pravi da bodo tam med 6. in 10. mestom v konferenci, kar prinese 12-16 poicijo ne draftu. S temi izbori se ekipe ne da izboljsati saj so to povecini zelo povprecni igralci za NBA razmere.

Sedaj so vrgli stran cela tri leta in bodo sli v rebuild. Med tem so zamudili tri drafte kjer bi z malo srece lahko dobili odlicne igralce in bi sedaj imeli priblizno enako kvalitetno ekipo z veliko vecjim potencialom, tako pa se bo to zgodilo sele v najboljsem primeru cez 3 leta. Riley se je pac zakalkuliral, Whitesidu je dal 3x previsoko pogodbo, pripeljal povprecne igralce in sedaj je Miami tu kjer je. Torej moja napoved izpred treh let je bila 100% tocna, takrat pa sem bil za to popljuvan.
mikedean
# 13.09.2018 ob 11:11
Za neuvrstitev na EP 2021 me ne skrbi, saj bo tam 24 in ne samo 12 (kot na SP) reprezentanc. Bolj me skrbi, kdo bo potem tam nastopil, ker brez Dončića še v četrtfinale ne bodo prišli.
lukace5
# 13.09.2018 ob 15:32
@bicesniga
Ti pa res ne mores brez mene kajne? Po moje se ti o meni sanja ponoci.

Sicer se pa ne pritozujem, samo izpostavil sem da sem imel prav. Tako kot imam prav glede Doncica, kar se bo kaj kmalu pokazalo. Kaj bos dejal pa takrat?

@zabowski
Se strinjam, da je tista tekma proti Latviji bila ena najboljsih. Nisem pa nikjer zasledil, da naj bi kdo primerjal konkretno naso tekmo in tisto iz leta 1995. Zato me zanima, kdo so ti mnogi o katerih govori clanek.
lukace5
# 13.09.2018 ob 11:47
mnogi so tekmo postavili ob bok finalu 1995 med ZR Jugoslavija in Litvo kot najboljšo na evropskih prvenstvih do zdaj

A lahko nastejete vsaj 3, ki so to dejansko naredili? Jaz prvic slisim kaj taksnega zato me res zanima kdo so ti mnogi....
fc11
# 13.09.2018 ob 16:14
Koga bi vzeli na pozicijo Krilnega centra?
+ Urban Durnik
-Sasa Zagorac
JM39
# 13.09.2018 ob 10:10
Če se mene vpraša bi ti fantje ki so sedaj v reprezentanci morali igrati v tudi prihodnosti vse tekme in velika tekmovanja, breze izjem. Nič več vabil, klicanja, izgovorov, prosjačenj, zmrdovanja, arogance,.. preizkušenih reprezentantov ( Prepelič, Dončič, Blažič, Nikolič, itd.. , ampak naj se da priložnost tem ki jim igranje za reprezentanco nekaj pomeni. Pa četudi se ne uspemo uvrstiti na nobeno tekmovanje. Te zgodbe smo že dali skozi in se očitno iz njih KZS še ni nič naučil. Raje gledam te fante, ki igrajo s srcem, kot pa en kup egotov na igrišču brez želje po igranju.
Zgodilo se bo to, da se bodo ti fantje borili, če jim uspe se uvrstiti na velika tekmovanja, jih bodo tam zamenjali izkušeni stari reprezentanti, in tako bo tem fantom, ki so v najtežjih trenutkih igrali, ko oni niso želeli , padla morala, zaupanje, motivacija za reprezentanco in bomo spet tam.
Iganje za reprezentanco mora biti zakon in čast, in ko se ji odrečeš, se ji odrečeš za vedno!
Kazalo