Sašo Zagorac kapetan članske B-reprezentance in si je z dobrimi igrami pridobil tudi vpoklic na priprave članske A-reprezentance za letošnji EuroBasket. Foto: www.alesfevzer.com
Sašo Zagorac kapetan članske B-reprezentance in si je z dobrimi igrami pridobil tudi vpoklic na priprave članske A-reprezentance za letošnji EuroBasket. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Mahkovic
Blaž Mahkovic se dokazuje selektorju Slovenije Juretu Zdovcu, ki izbira reprezentanco za EuroBasket 2015. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanski klub je po Mihi Laporniku in Mitji Nikoliću v svoje vrste uradno pripeljal še reprezentanta Saša Zagorca. 31-letni in 206 centimetrov visoki krilni center se v Ljubljano vrača iz Zlatoroga, z zmaji pa je podpisal dvoletno pogodbo.

Saša Zagorac, ki je svojo košarkarsko kariero začel prav v Unionu Olimpiji, je bil v sezoni 2014/15 med najboljšimi posamezniki lige Telemach in najboljši strelec s povprečjem 18,9 točke in 7,7 skoka na tekmo.

Za dober izid, ki si ga Olimpija zasluži
"Občutki po vrnitvi med zmaje po desetih letih so izjemno pozitivni. Zelo sem vesel, da se vračam v Ljubljano in v matični klub. Imam veliko željo, da izkoristim priložnost in se dokažem v dresu Uniona Olimpije, kar mi pred leti ni uspelo. Ekipa bo mlada, zraven pa bo tudi nekaj bolj izkušenih igralcev, zato si predvsem želim, da bomo homogeni. Želim si, da kot ekipa pridemo do dobrega rezultata, ki si ga klub, kot je Union Olimpija, tudi zasluži,"
je po podpisu pogodbe povedal Zagorac.

Potočnik zadržal strelca čudežnega koša
Blaž Mahkovic je lani z ljubljanskim klubom sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za leto dni, igralca pa si je v ekipi želel zadržati tudi novi trener Gašper Potočnik, so sporočili iz tabora Uniona Olimpije.

Mahkovic je v pretekli sezoni v evropskem pokalu v povprečju dosegal 7,6 točke, 2,6 skoka in eno podajo na tekmo, v ligi ABA pa 7,9 točke in 1,9 skoka na tekmo. Svetovno košarkarsko javnost je opozoril nase s čudežnim košem na dvoboju lige ABA med Olimpijo in Partizanom, ko je v zadnjih minutah požrtvovalno rešil žogo in jo na slepo za konstrukcijo koša poslal visoko za hrbet in zadel koš.