Košarka
Od slovenskih košarkarjev, ki so odigrali vseh šest tekem v kvalifikacijah, je Klemen Prepelič s povprečjem dobrih 15 točk na srečanje najboljši strelec. Foto: www.alesfevzer.com
Na evropskem prvenstvu je, kot pravi, igral v življenjski formi. Pri pohodu do zlata je odigral zelo pomembno vlogo, na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah pa je vse preveč skušal reševati na silo. Foto: www.alesfevzer.com
       Tekmi sta pokazali veliko naših pomanjkljivosti. Vsi poudarjajo vrzeli pod košem, ampak nerad krivim druge. Sem samokritičen in to me je pripeljalo do sem, kjer bom v novi sezoni. Vem, da nisem bil pravi Prle. Nobenemu ne moremo oporekati želje. Nisem poklican za to, da kogar koli krivim. Prevzemam krivdo nase. Mogoče si je kdo predstavljal, da bo Prle prišel na igrišče in kar dal 30 točk, ekipa pa bo zmagala. Če se ozrem na Špance, je to 12 igralcev, ki so zelo kakovostni, samo Colom pa zasluži več kot mi vsi skupaj. Tudi če ni Gaslov, so tu fantje, ki igrajo v najmočnejši ligi v Evropi. Pri Črni gori je Bijelica pokazal, kakšen igralec je. Vendar pa – z vsem spoštovanjem – to niso košarkarji najvišjega evropskega kova, tista 'top' elita. Đurišić je iz Bonna in znova – z vsem spoštovanjem – to ni najvišji rang. Če dobiš od takih dveh igralcev 40 točk, vemo, kam to pelje.       
VIDEO
Prepelič: Kvalifikacije z...
VIDEO
Črnogorski košarkarji Sto...

Dodaj v

Zaradi Prepeliča se je Omić želel vrniti v slovensko reprezentanco

Prepelič pozval Košarkarsko zvezo k dejanjem
3. julij 2018 ob 07:08
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Treba se je postaviti na realna tla, si naliti čistega vina in se vprašati, kam to pelje," je po tretjem zaporednem porazu povedal Klemen Prepelič, ki je bil na teh treh tekmah slovenski kapetan.

Če se vsak slovenski košarkarski navdušenec rad spomni tistega sanjskega nedeljskega večera 17. septembra, ko je izbrana vrsta dosegla zgodovinsko zlato medaljo na evropskem prvenstvu, pa so kvalifikacije za svetovno prvenstvo dodobra zamajale ugled izbrane vrste. Razprodala ga je v precejšni meri že februarja s porazom v Belorusiji, zdaj sta sledila še prepričljiva neuspeha na domačem stoženskem parketu proti Španiji in Črni gori, ki sta praktično popolnoma priprla vrata na Kitajsko. Verjetno prvi poraz v drugem delu, ki se začne septembra in kjer bodo nasprotniki Latvijci, Turki ter Ukrajinci, jih dokončno zapre.

Svetovno prvenstvo brez evropskih prvakov. Res je, da je sistem Fibe neposrečen. Da reprezentance igrajo, ko najboljši niso na voljo, saj se Liga NBA in Evroliga ne prekinjata, nima smisla. Tako kot so neprimerni ciklusi med sezono, je tudi junijski, ko se je večina lig že zdavnaj končala. Vendarle pa, če si evropski prvak, moraš ta naziv upravičiti vsaj v kratkem času po prvenstvu, Slovenija pa je po carigrajski pravljici na šestih tekmah zmagala le dvakrat, klonila pa proti Črni gori, ki ne sodi v najvišji evropski kakovostni razred, in Belorusiji, ki je od njega precej oddaljena. Da le ne bo EuroBasket 2017 in fantastičen uspeh za vsaj nekaj let labodji spev slovenske košarke...

Prepelič pozval Košarkarsko zvezo k dejanjem
"Moje mnenje je, da so kvalifikacije ena velika bedarija. Evropski prvak mora biti neposredno uvrščen na svetovno prvenstvo. Če pa že moramo igrati kvalifikacije, naj igrajo najboljši. To se posebej pozna nam, Hrvatom, Latvijcem … Ko imaš dva milijona prebivalcev, se ti vsaka odsotnost pozna. Manjkajo brata Dragić, Vidmar, Dončić … Ob parketu sta Alen Omić in Beno Udrih … Mislim, da sploh nima smisla izgubljati besed," je Prepelič, ki je po porazu s Španijo prekinil medijski molk, naštel manjkajoče igralce in tudi tiste, na katere KZS ne računa. V pogovoru s slovenskimi novinarji, ko je v večini govoril v tretji osebi ednine, je večkrat apeliral tudi na odgovorne v Košarkarski zvezi, naj kar koli storijo, da reprezentanca v kvalifikacijah ne bo še naprej tako oslabljena.

Brez Gorana Dragića, ki je sklenil reprezentančno kariero, Luke Dončića, ki ni dobil zelene luči od Dallasa, poškodovanega Gašperja Vidmarja in "preslabo pripravljenega" Anthonyja Randolpha je to ekipa, ki nima prave prepoznavne igre in se muči tudi s skromnimi izbranimi vrstami, pa čeprav je v njej osem košarkarjev z zlatimi kolajnami z EuroBasketa. September je praktično pred vrati, ko bo Slovenija nadaljevala kvalifikacije. Tedaj zelo verjetno tudi brez Prepeliča, zakaj, bo pa, kot je dejal, jasno v naslednjih dneh: "Prle je večni zmagovalec. Imam veliko trmo in velik ponos, kar me je pripeljalo do sem, kjer bom v novi sezoni igral. Vse to mi je dala reprezentanca. Čez reprezentanco je ni. Tu smo zastonj, a za svoj ponos. Dokler bo Prle zdrav, bo na nivoju in dokler ga bodo klicali selektorji, bo na voljo. Vendar pa sem 99-odstoten, da septembra ne bom mogel pomagati. Višje sile so nad mano, prepiral se pa z nikomer ne bom."

"Prle ni Goran Dragić ne Luka Dončić"
Slovenija bo tako ostala še brez enega velikega aduta, ki pa sicer proti Španiji in Črni gori ni igral po pričakovanjih. V napadu mu ni steklo, saj je na prvi tekmi iz igre metal le 1/11, na drugi pa 4/12, še to je dve trojki zadel ob koncu, ko je bilo srečanje že odločeno, na obeh dvobojih skupaj izgubil devet žog, igral precej na silo in se vse preveč ukvarjal s sodniki: "Prle ni Goran Dragić. Ni Luka Dončić. Nimam v rokah 30 točk na vsaki tekmi in zato sem, kjer sem. Dal sem svoj maksimum, kar sem v tem trenutku lahko, a to preprosto ni bilo dovolj. Morda tudi nimam te kakovosti vodje, a to bo pokazal čas. Upam, da bo reprezentanca ohranila svoj značilni znak – da daje to pravo energijo, ima ponos in se bori za barve države. To največ šteje. Moja forma v tem trenutku ni na želeni ravni. 45 dni sem brez tekem, z le nekaj treningi pa je ne moreš zadržati. Preprosto lažje je igrati, ko imaš ob sebi Dragića, Dončića, Vidmarja in Randolpha. Kot kapetan, nekakšen idejni vodja te ekipe, prevzemam krivdo nase. Moral bi kakšno potezo potegniti drugače. Vsaka šola je za nekaj dobra."

Odsotnost 25-letnega Bistričana, ki je pred vrati Real Madrida, se bo reprezentanci seveda precej poznala, saj je vprašanje, kdo bo dejansko septembra na voljo. Selektor Rado Trifunović, ki se v karieri še ni znašel pred tako odgovornostjo, je dejal, da je prepričan, da bo tu Vidmar, upa tudi na Dončića … Gašper ima težave s kolenoma, obenem tudi ni več najmlajši in je že razmišljal o koncu reprezentančne kariere. Dončić odhaja v NBA in zdaj bo imel glavno besedo Dallas, ki je sicer v preteklosti Dirka Nowitzkega redno spuščal v nemški dres, a takšnega statusa, kot ga je imel legendarni košarkar, Luka še nima in vprašanje, kdaj si bo znova nadel slovenskega.

Tu pa je še Randolph. Dejstvo je, da brez Američana Slovenija (skoraj zagotovo) ne bi stopila na evropski vrh. Zapolnil je veliko vrzel na položaju štiri in dal dodatno širino ekipi, saj ima določeno kakovost, ki je v tem moštvu ni. Vendar pa Randolph po tem uspehu ni nikoli za slovenske medije zatrdil, da zagotovo znova pride v reprezentanco. Vedno je to postavil pod vprašaj. Medtem so se mu pri Real Madridu tudi odrekli. Naj bi bil tretji najbolje plačani košarkar kraljevega kluba, s svojimi predstavami pa tega še zdaleč ni upravičil. Z igrami niso bili zadovoljni, obenem pa so španski mediji navedli tudi nedisciplino Američana s slovenskim potnim listom. Kdaj bo znova zaigral za Slovenijo? Garancije ni.

Če ni Randolpha, je tu Omić, morda Marinković ...
Pred prihodom Randolpha je mesto naturaliziranega košarkarja zasedel Alen Omić, ki je blestel v končnici sezone pri Zvezdi. Ko smo se z njim pred kratkim pogovarjali v Beogradu, je dejal, da je reprezentančna zgodba končana. To nam je še enkrat potrdil v povsem neformalnem pogovoru po obračunu Slovenije in Črne gore, ki si ga je ogledal v Stožicah. Prepelič, s katerim sta velika prijatelja, pa je pred tem dejal, da je bil v Bosni in Hercegovini rojeni 216 centimetrov visoki košarkar zaradi njega vendarle še novembra pripravljen pomagati Sloveniji: "Prle je vedno direkten. Če ni Randolpha, je tu Omić. Če ni njega, je morda Ivan Marinković ali pa kdo drug. Če vidiš, da preprosto ni kakovosti, je nekaj treba narediti."

"S selektorjem sem stalno v stiku in izrazil sem željo. Alen je bil zelo prizadet zaradi načina, na kakršnega so ga odslovili. Novembra je izrazil željo, da bi prišel in pomagal. Izključno zaradi mene. Ni skrivnost, da kuje zamere do KZS-ja, a je človek na mestu. Tudi njemu je bilo hudo gledati vse te naše muke zadnjih 80 igralnih minut. Če ima nekdo željo, da pride, še posebej pa igralec takega kova, kot je on, ki je blestel v finalni seriji ABA lige, bil MVP srbskega finala … Žiga Dimec in Edo Murić sta dala vse od sebe, ampak vsega sama ne zmoreta. Tudi branilci bi morali dati več energije in pozornosti na skok, a zdaj govoriti je prepozno. Tu sta dva nova poraza, naprej nesemo le dve zmagi in bo zelo zelo težko," je razkril, kaj se je dogajalo novembra.

"Ogromno kakovosti imamo ob parketu. Vsi vemo, o kom vse govorim, da ne bom znova našteval. Ne vem, kam to pelje. Nimam odgovora. Nisem na čelu te reprezentance, nisem na čelu KZS-ja in to ni v moji moči. Drugi so tisti, ki vlečejo poteze. Povedal sem, da nismo Turčija ali Španija, da bi imeli sto kakovostnih igralcev. Imamo jih morda pet ali deset na zelo visoki ravni in druge, ki seveda lahko pomagajo. Kot pravim, se je treba postaviti na realna tla, si naliti čistega vina in se vprašati, kam to pelje. Preprosto je treba potegniti neke poteze, pozabiti ponos in gledati na dobrobit te ekipe," je še dodal Prepelič.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
mihaj1
# 03.07.2018 ob 07:30
Dejstvo je da ima Prle prav. Če ni v ekipi Dragiča, Dončiča, Vidmarja, in Randolfa je to drugorazredna ekipa. Oni so naredili ostale boljše. Kot da pri Golden State Wariorsih ni Currya Duranta, Thompsona in Greena. Nebi zmagal nikogar brez teh mi pa smo kritični do teh fantov, ki so jih ostali dvignili na nivo, ki ga v zivljenju nikoli več ne bodo. Tu se zdaj vidi realnost na katero so nekateri opozarjali po evropskem prvenstvu. Žal je košarka na dnu...
Bivši uporabnik
# 03.07.2018 ob 07:51
Bravo Prepelič, končno nekdo, ki v veliki meri povzame s(r)tanje v naši košarki; odkrito in v stilu tega, da se zadevo čim prej sanira in popravi; ne zgolj kritizira da bi sebi ustvaril alibi. Prav ima - na KZS so zadnjih 25 let amaterji, ki ne vejo, kako se stvari streže. 25 let gledamo, kako se zgublja reprezentante zaradi takšnih in drugačnih razlogov, potem se pa čudimo, da je kult reprezentance na tako nizkem nivoju. Očitno se imamo zgolj sreči za zahvalit, da so Dragića, Dončić, Prele, Blažič, Vidmar.... in še nekateri toliko prizemljeni, da se teh zakulisnih igric niso šli in se je lansko leto vse še sestavilo kakor se je. Ja, včasih tudi slepa kura zrno najde...
jurcman
# 03.07.2018 ob 07:46
Naša zveza je res katastrofa.
Ponujal se je udrih, Omič se je bil pripravljen dogovoriti.....
Če bi bila ta dva zraven sem prepričan, da bi Črnogorce premagali, mogoče tudi Špance. Udrih bi prinesel iskušnje v ključnih trenutkih, omič pa višino. Proti črnogorcem smo se trikrat približali potem pa vedno neke otročje poteze, tu bi se udrih zelo poznal, da ne govorim o razigravanju ekipe. Res je da bi morda prinesel negativno energijo, toda če si v takem položaju je res potrebno nekaj storiti.
Zdaj pa je prepozno... tudi če se septembra zberejo najboljši in zmagajo, bodo pa potem ostale tekme izgubili ko jih ne bo. Bolje, da se uigravajo mladi in se pripravljamo na euro 2021.
Ena stvar pa je zelo dobra , in sicer ko gledaš starosti naših igralcev leta 2021 - dončič pazi to 22 let:)
Pjanc
# 03.07.2018 ob 07:53
Ponujal se je Udrih, vekrat, ne samo enkrat. Če se že želi graditi na Nikoliću in da je recimo Rupnik opravičil svojo minutažo, bi lahko (moral) Udrih menjati vsaj Rebca, ki do sedaj v svoji reprezentančni karieri ni pokazal še nič drugega, razen jezika in mišic.

Da ne naštevam dalje, zakaj bi Beno koristil... Ampak ne, pejmo se politiko. Trpi pa basket.
go keith go
# 03.07.2018 ob 08:30
Za mene pa zmaga tale:
"Selektor Rado Trifunović, ki se v karieri še ni znašel pred tako odgovornostjo, je dejal, da je prepričan, da bo tu Vidmar, upa tudi na Dončića."
:), to pomeni, da Trifunoviću ali ni popolnoma nič jasno vključno s tem kako potekajo priprave za vstop v NBA ligo (malo drugače je potem, ko si tam že 10 let in imaš telo pripravljeno) ali pa misli, da nikomur od nas ni nič jasno in se hoče z lažmi in zavajanji obdržati na stolčku.
Če pa resno računa, da bo Dončić prišel septembra v reprezentanco, je največji "pravljičar" v zgodovini slovenskih selektorjev...v vseh športih. Res neverjetno kako se ne more spustiti na realna tla. Tole je recept za nadaljno katastrofo.
zmajmun
# 03.07.2018 ob 07:23
tonček, vrni se.. glede na to da si zgubu šiht pri realu, ti mal treninga ne bi škodl

win/win situacija
mihaj1
# 03.07.2018 ob 07:33
Aja pa med tem ko naša reprezentanca razpada je Golden State dodal Demarcus Cousinsa in ima sedaj 5 all star igralcev v prvi peterki...
bojfab
# 03.07.2018 ob 08:17
Ponovno se zaletavate v Omića.

Omić ni o včeraj. 3 leta je bil pomemben člen reprezentance. Če ne drugega, eden od najborbenejših. Odlično je igral zadnje pol sezone v Olimpiji, v Španiji in v Zvezdi. Omić ni igral na Eurobasketu, ker na 4 nismo, nimamo in še nekaj časa ne bomo imeli popolnoma nič. 5 smo imeli, ampak jo nimamo več in še nekaj časa jo ne bomo imeli.
MJ-23
# 03.07.2018 ob 17:07
Tako kot je bilo meni čist jasno, da bomo na EP dobili medaljo, ker smo imeli 2 izvenserijska igralca in še 2 nadpovprečna, skupaj z najboljšim trenerjem... tako je bilo meni zdaj čist jasno, da brez teh igralcev v kvalifikacijah nimamo nobenih šans. Tukaj ni nič za filozofirat. Na EP so imeli kvaliteto in so zmagovali, v kvalifikacijah nimajo nobene kvalitete in izgubljajo. Saj je Prletu vse jasno. Tako izkrene izjave od profesionalcev ne slišiš pogosto.

"Prle ni Goran Dragić. Ni Luka Dončić. Nimam v rokah 30 točk na vsaki tekmi in zato sem, kjer sem"

Prletu je to čist jasno, samo očitno to ni jasno enim na zvezi. Zadnji ki si zdaj zasluži pljuvanje je ravno Prle.
Hijena
# 03.07.2018 ob 08:06
Smo majhna država, zato se nam vsaka odsotnost pozna
artoum*2
# 03.07.2018 ob 07:25
saj nimamo svete trojice ( Randolph, Dragič , Dončič) . razumem , da je težko. vseeno se pa ni treba blamirat.........
ThePretender
# 03.07.2018 ob 09:00
Prle ima kar prav. In glede neumnih kvalifikacij in glede tega, da ta ekipa ni na nivoju medtem ko tisti, ki bi lahko igrali sedijo ob parketu (tu ne mislim poškodovanih). Tudi lepo, da prizna, da on ni vrhunski igralec kot je recimo Dragić, pa vseeno da vse od sebe. Žal nas je samo 2 milijona in se vsaka odsotnost pozna.
Bivši uporabnik
# 03.07.2018 ob 08:01
samo največji tepci in neuki so po tistem veličastnem 17. septembru mislili,da bomo
'sedaj pa kar košarkaška (vele)sila'...

meni je bilo čisto jasno,da bomo 18. septembra še vedno 'dvomiljonska Slovenija'...
zato sem tudi čutil neizmerno radost,veselje in zadovoljstvo,medtem,ko je večina NORELA,brez
'stika z realnostjo'...

NIKOLI VEČ ne bomo prvaki Evrope...oz. bomo,če se nam spet vse tako poklopi...
kar pa praktično pomeni-nikoli več...

je pa tudi nekaj res...
v članku o porazu Japonske sem pisal o neustrašnosti,plemenitosti,časti...
to pa je EDINO,kar se lahko pričakuje od športnikov...
ne pa 'zmago'...
še posebej pa to velja za 'majhne' narode...

p.s. brez muje se še čevelj ne obuje press
Bošty
# 03.07.2018 ob 17:49
Ko pa Udriha ni bilo iz NBA v reprezentanco, ste pljuvali po njem, brez da bi poznali vse njegove razloge nenastopa. Ko pa Dončić in Dragić ne igrata, pa 'nikome ništa'?!

A tud taki klovni se najdejo na tem forumu? Dragič ima skupaj z Lakovičem največ nastopov za repko v celi njeni zgodovini. Dončič je že pri 18 letih bil glavni pri osvojitvi zlate medalje. Udrih je pa 5 minut pred reprezentančnim zborom za EP v Sloveniji odpovedal sodelovanje in takoj po tem objavil svojo fotko kako uživa na jahti. Dončič ima že po enem eurobasketu toliko nastopov za reprezentanco kot Udrih v celi karieri. Samo tisti ki nimajo pojma o košarki lahko primerjajo Udriha z Dragičem in Dončičem.
pero23
# 03.07.2018 ob 09:15
@nuLanuLa
Saj je prevzel odgovornost. Citiram "Kot kapetan, nekakšen idejni vodja te ekipe, prevzemam krivdo nase. Moral bi kakšno potezo potegniti drugače. Vsaka šola je za nekaj dobra."

Povedal je samo tisto, kar noben drug ne upa in to se mi zdi prav. Me prav zanima, ali misli KZS podati kakšno izjavo na vse kritike javnosti, ki letijo na njih. Ali nas bodo ignorirali in se delali, da je vse ok!
kojot9
# 03.07.2018 ob 09:39
Jaz še vedno mislim, da je vsega " kriv " Kokoškov. On je bil avtoriteta, kateri so MORALI slediti tako igralci kot "strokovno" vodstvo.

Nihče se mu ni mogel hoditi po glavi, prodajat megle itd. Popolnoma se je distanciral od preteklih sporov, uveljavil svoje želje ( Tonči ), postavil brezpogojnega liderja ( Dragić ), ustvaril mirno atmosfero, v kateri ni bilo prostora za zdrahe in prepucavanja, natančno razdelil vloge v reprezentanci in hirarhiji znotraj nje. Ustvaril je koktajl v katerem so se vsi počutili zelo pomembne in predvsem samozavestne.

Takšne selektorja bomo žal težko še kdaj imeli.....
jensen
# 03.07.2018 ob 09:17
Ma, dajte folk.
Da osvojiš en naslov, se ti mora veliko poklopit. Jaz raje vzamem evropski naslov, kjer rata vse, in potem, da se ne uvrstijo na SP, ker se ne posreči nič, kot da so dvakrat sedmi.
Jasno je bilo, da bo brez večine nosilcev zelo zelo težko.
čarli23
# 03.07.2018 ob 08:33
Te stvari, ki jih Prepelič sedaj javno razlaga naj pove za zaprtimi vrati Nesteroviću in Erjavcu, ne pa da v javnosti grozi da ne bo več igral septembra. Kakšen je to kapetan, da prvi pobegne iz ladje in joka v javnosti, se prepira z invalidi na twitterju in ignorira medije pred tekmo. Se pa strinjam s tem kar je rekel glede sestave ekipe, Slovenija je majhna država, ni pa tako majhna da bi v ekipi imela samo 1 centra in 1 krilnega centra. Namesto tega Trifunović uvršča na seznam 10 branilcev, potem pa joka ko izgubijo skok.
cricka
# 03.07.2018 ob 07:44
Prle ve, da tako ne gre več. Prle je le klasa. Prle je snajper.
artoum*2
# 03.07.2018 ob 07:26
* aja , še trenerja Kokoškova sem pozabil
odziv
# 03.07.2018 ob 09:07
Malo se strinjam z njim. Na tribunah in pred TV kamerami je bilo več prvokategornikov, kot na igrišču. Po drugi strani pa ... če želimo soliden rezultat kasneje na prvenstvu, bi lahko v kvalifikacijah koga tudi pogrešali. Plansko.

Prletu kapo dol. Vedno je bil đek. Pa Omič tudi. Naši fantje.

Sem moral nekaj minut sam navijati na tribuni. Ljudje so fini in navijajo radi samo pri vzponu.

Dejstvo pa je, da Prle ni bil pravi. Že po gibanju in posturi telesa ni bil pravi. Tudi grimase in zavijanja z očmi in glavo so kazala na to, da je nekaj narobe. Pojma nimam, kaj. Ampak se je videlo z aviona. S klopi pa verjetno ne.? Če pogledamo, da bi se lahko odrezal z naskokom najbolje od naših, temu še zdaleč ni bilo tako. Index niti ni tako poden. Tudi pik je bilo nekaj (čeprav jih je bilo nekaj šele takrat, ko jih praktično nismo imeli več kaj rabiti). Lahko pa pogledate +/-, navkljub vsem točkam, ki bo jasno pokazal zakaj smo ČG ulovili takrat, ko njega ni bilo na igrišču. Me je spomnil na stare čase, ko je znal v serijah metati žoge stran. Me je bilo malo groza že pri ogrevanju. Od kopice šutov so šla not samo polaganja. Še sodnik je opazil njegove frustracije kasneje in mu je ustregel z eno tehnično. Je nismo nič rabili, vendar sem mu jo hočeš-nočeš moral privoščiti. Nekaj ni štimalo.

Zdi se mi, da tudi Trifunovič ni naredil DN. Penetrirali agresivno smo šele relativno pozno. ČG so naše branilce enostavno široko pokrivali. Se je pa kasneje takoj poznalo na rezultatu, čeprav smo zmetali tudi nekaj žog panično v koruzo. Napad s tremi penetracijami je bil samo en. Se ne spomnim, kako se je končal, ampak na tribunah smo bili orgazmični in odleglo nam je za trenutek.

Prepričan sem, da lahko ta ekipa ČG premaga za 10 točk. Ampak ne z levo roko. Pa tudi ne tako prestrašeni ne, kot so bili v nedeljo. Pogrešal sem predvsem, da niso uživali v igri. Cel čas samo matranje.
Partyboy
# 03.07.2018 ob 09:53
Če je to res, da je Omič želel novembra v reprezentanco, a ga niso pustili zraven. Človeka, ki lahko edini v reprezentanci v prihodnosti igra konkurenčno ne mestu centra, potem bi to moralo biti dovolj za odstop celotnega vodstva! Novinarji, opravite svoje delo in z vprašnji na to temo do odgovornih na naši zvezi!
figlio
# 03.07.2018 ob 08:29
Ni problem v igralcih, problem je v KZS. Stalno in povsod se pojavlja isti vzorec odsotnosti zdrave pameti.
Zlobni genij
# 03.07.2018 ob 07:39
Seveda, zdaj ko je vsakemu lipovemu bogu jasno, da ne bo več toliko uporabnih žog in izdelanih metov za tri, kot jih je bilo na evropskem prvenstvu, ga pa kar nenadoma ne bo več zraven. Mislim, da samo zvani Prle dobro ve, da si je z evropskim prvenstvom ustvaril ime, in ga noče zdaj uničiti, oz. izničiti zaradi nesposobnosti in neizkušenosti svojih reprezentančnih soigralcev. Kar je po svoje pravilna odločitev za nadaljevanje kariere, ampak nikakor vredna Kapetanskega traku.
threepointer
# 03.07.2018 ob 15:24
Vsaka ekipa, ki izgubi nekaj ključnih igralcev, se mora vzpostaviti na novo (resetirati). Španci s tem niso imeli težav, ker so zamenjali tako rekoč vse in je bilo popolnoma jasno, da morajo to narediti. Naše vodstvo reprezentance je zaradi kar 8 istih igralcev povsem zmotno mislilo, da naša ekipa tega ne potrebuje. Pa potrebuje in to še kako! Začeti je treba tako rekoč na novo, če pa potem vseeno pride Dončić ali katerikoli drug igralec izmed najboljših, jih bomo v sistem vključili naknadno. Dobrih igralcev nikoli ni težko vključiti.
REsnica
# 03.07.2018 ob 11:54
Če bi se pa užaljeni Omić vrnil v reprezentanci "zaradi" prepeliča in ne zaradi sebe in reprezentance, pa je bolje da ostane kjer je.
borchica
# 03.07.2018 ob 09:36
O naših in KZS sem že vse včeraj diskutiral, sicer pa je tu vse napisano. O tem da Prle ne bi smel prati umazanega perila javno... Mnogi reprezentanti so že februarja opozarjali, da stvari ne štimajo. In se ni nič zgodilo. Zato je edino pravilno, da javno povedo, kaj si mislijo. Edino s pomočjo pritiska javnosti se mogoče lahko kaj zgodi.

Najprej morat odstopiti vodstvo KZS in selektor. Če imajo količkaj radi košarko in Slovenijo in če premorejo vsaj malo introspekcije, odgovornosti in politične korektnosti. Potem pa je potrebno pretresti KZS do temeljev in na novo začeti pisati zgodbo, ki bo imela sistem in sledljivost. Ali smo sposobni pigledati se v ogledalo, KZS?
Zlobni genij
# 03.07.2018 ob 17:54
Odgovornim gre pa celo na bruhanje ker kritiziramo njihovo igro na in izven parketa. Svašta. :)
borchica
# 03.07.2018 ob 16:46
Mi moramo vršiti priridk na novinarje, oni pa potem naprej. Drugače bo čez dva dni vse potihnilo do naslednjih tekem.

Ači pa se organizirati preko vseh košarkarskih forumov, FBja, ostalih e-medijev itd in odoti pred sedež KZS s transparenti.
threepointer
# 03.07.2018 ob 13:37
Počakajmo vseeno na odziv košarkaške zveze na nastalo situacijo. Če bodo še vedno branili položaj Trifunovića, gre tukaj lahko samo za prijateljske povezave ali pa za korupcijo. Ne eno ne drugo nima mesta v vrhunskem športu.

Saj selektor res ni kriv za to, da vseh najboljših ni. Kriv pa je za to, da ni poklical vseh najboljših, ki so na voljo. Kriv je tudi za to, da iz razpoložljivih igralcev ni sestavil boljše celote. Nosi torej tako objektivno kot tudi subjektivno odgovornost za nastalo situacijo. Menjava je edini mogoč ukrep.

Drugo vprašanje pa je, koga lahko dobimo na njegov položaj. Po moje bi morala biti večina trenerjev zainteresiranih za položaj selektorja evropskih prvakov. Prav tako bi se lahko novi selektor proslavil, če nam slučajno vseeno rata, da se uvrstimo na SP. Težava pa je, ker bo vsakdo vedel, da ne bo imel na voljo najboljših. Že če bi morebitni bodoči selektor vedel, da bo v ekipi Dončić, bi imeli po moje kandidatov več kot dovolj. Tako pa realno na to ne more računati in uvrstiti se na SP v tem položaju in s takšno ekipo je skoraj misija nemogoče. Rabimo torej nekoga z velikimi jajci in s še večjimi ambicijami. Moral si bo tudi upati zavrniti morebitne neupravičene zahteve s strani KZS (kdo naj ne igra ipd.). Verjetno to ne bo mogel biti že zelo uveljavljen strokovnjak.

Težko bo najti primernega, a slabše kot je sedaj skoraj ne more biti.
REsnica
# 03.07.2018 ob 11:42
Prepeliću vsaka čast za igre ki jih je pokazal ob goranu, dončiću...je la dejstvo, da je vsak ob takih dveh boljši. Klemen je na teh dveh tekmah igral zelo neracionalno. Izgubil kup žog in grešil posiljene mete ko je imel boljše rešitve. Za to ni kriva slaba forma apak vse kaj drugega.
pero23
# 03.07.2018 ob 09:27
@jensen
Spet en, ki mu je zdaj, ko smo enkrat postali prvaki vseeno za vse kar se dogaja po tem. Tudi jaz raje vidim, da smo postali evropski prvaki in se ne uvrstimo na svetovno prvenstvo pa to še ne pomeni, da ne morem biti razočaran in jezen nad dogajanjem, ki smo mu bili priča v zadnjem tednu. Zveza, trener in igralci niso naredili vsega, kar je bilo možno, da bi na koncu prišli do pozitivnega rezultata in pika. In to, da so bili evropski prvaki, jih pri tem nič ne opravičuje.
threepointer
# 03.07.2018 ob 08:42
@cimi23, GSW odovarja na okrepitve Da77asa :).
burkelca
# 03.07.2018 ob 09:23
Ne mi bluzit da nas je 2 miljona. Hrvatov je 4 miljone pa so v četrtfinalu svetovnega prvenstva. Da o Islandcih, ki jih je 5x manj kot nas, ne govorim.

Treba bo najprej še klubsko košarko porihtat, da bomo loh dobili mlade kakovostne igralce. Petrol Olimpija zna iti v pravo smer, upam da tudi Krka. Samo to bo trajalo še par let, mogoče 10 let. Škoda, ravno v obdobju Dončića bomo mel najslabšo reprezenanco v zgodovini.
sodnik62
# 03.07.2018 ob 08:23
Vsi, ki mislite, da boste videli Dončiča v slovenskem dresu, lahko na to pozabite. Meni osebno za NBA dol visi, saj pobira najbolj kakovostne evropske igralce, ter tako siromaši evropsko košarko. Žal.
Bivši uporabnik
# 03.07.2018 ob 14:01
Rado Trifunovič ni samo selektor reprezentance ampak je na KZS tudi predsednik strokovnega sveta.
Vse kaže na to, da znotraj KZS vlada precejšen klientelizem.
Gatsu
# 03.07.2018 ob 13:08
Kaksna dvolicnost tule, prav neverjetno. Berem komentarje zakaj ni Udriha, se pred kaksnim mesecem pa vas je vecina pisala kako ga ne potrebujemo in naj vrne potni list. Tudi sam nebi igral za taksne navijace...


Ni nujno da gre za iste osebe. Jaz sem od vedno proti kuhanju zamer zaradi odpovedi košarkarjev. Sploh ker imajo vse te zavrnitve dve resnice in ponavadi mi itak zvemo samo KZSjevo varjanto.
Brisko
# 03.07.2018 ob 12:22
Jaz se ne bi preveč spravljal na Omića. Model je bil vseskozi z velikim srcem v reprezentanci, potem pa so ga grdo odpikali par dni pred začetkom priprav na prvestvo.
Tako da če je zdaj užaljen in želi garancijo za nastop na velikem tekmovanju, to počne izključno po zaslugi KZSja. Seveda so imeli srečo, da nam je Randolph prinesel naslov prvaka ter na ta način upravičil svojo naturalizacijo, a to pač ne spremeni dejstva, da so bili do Alena skrajno nepošteni.
borchica
# 03.07.2018 ob 09:39
Druga farsa je pa FIBA, ki je davno izgubila stik z realnostjo. V tem tempu bo čedalje bolj izgubljala veljavo vse manj igralcev bo igralo za repko in prvenstva bodo vse bolj bizarna.
Lep primer, kam pelje voz, je tekma Avstralija:Filipini. LINK
vzhodnik
# 03.07.2018 ob 08:19
V reprezentanci po izboru igrajo tisti, ki so jim všeč in ne tisti ki so pripravljeni in boljši od nekaterih, ki si mesto v tem trenutku ne zaslužijo. Tudi posamezniki se več ukvarjajo z sodniki, kot pa z lastno egoistično igro. Dokler bo tako razmišljanje in nesposobnost vodstva igralce pripraviti, se nimamo na nikogar izgovarjati. Klop in igralci na njem, med tekmo ne živijo z peterko ki je na parketu. Homogenost rezervistov in spodbujanja ni......
threepointer
# 03.07.2018 ob 17:27
Absolutno, Prle je bil zasluženo v prvi peterki evropskih prvakov in zato zdaj je, kjer je, v Realu. Jaz samo pravim, da ni najbolj primeren za kapetana. To bi moral videti nekdo drug. Na tekmo reprezentance res ni prišel dobro pripravljen, ker ima poleg košarke še drugo življenje in kdo bi mu to lahko zameril. Na drugi strani Luka živi za košarko in zato tudi je, kjer je, v NBA.
Binder Dandet
# 03.07.2018 ob 15:06
Tole piše na SIOL. Tale Trifunović ga malce serje. Očitno ni nič spremenil in upa, da bo vse funkcioniralo kot je. Še vedno upa na Dončića. Randolph jeseni ne bo v nič boljši formi kot je bil zdajle na koncu sezone in zdaj je bil v očitno obupni. Dragić pa se je poslovil. Kako jim ni jasno?

"Reprezentanco bo znova zbral septembra, ko ob dveh tekmah načrtuje tudi prijateljski obračun s Hrvaško. Poleg Vidmarja in morebiti Dončića, ki bo takrat tudi uradno že član Dallasa, naj bi bil tedaj bolj jasen tudi status naturaliziranega Anthonyja Randolpha. A ko je selektor po nedeljskem porazu proti prav tako nepopolni Črni gori zmajeval z glavo, je skorajda iz obupa izstrelil še: "Mogoče pa bomo lahko angažirali Gorana Dragića." Da gre bolj za klic v puščavi vpijočega, je sicer že večkrat poudaril prav nekdanji kapetan sam, zdaj že dodobra naveličan vprašanj o prihodnosti. Zanj je reprezentančna kariera končana. Kot pravi, ga ne bi premamil niti morebiten preboj Slovenije na olimpijske igre. Tam košarkarji v nasprotju z rokometaši in hokejisti še niso igrali."
https://siol.net/sportal/kosarka/kot-klic-iz-obupa-morda-pa-bo-pomagal-goran-dragic-471927
nochance4u
# 03.07.2018 ob 13:05
Spet zgodba o Omiću, ki se vleče kot jara kača: Če bi bil Omić v naši reprezentanci na EP namesto Randolpha, vprašanje, če bi sploh prišli do četrtfinala, verjetno ne. Prepelič pa ja na teh dveh tekmah pokazal, koliko v resnici pomeni v evropski košarki. In če ga je Real pripravljen pripeljati namesto J.C.-ja, bo jih že par tekem v španskem prvenstvu zbudilo iz nočne more, kaj šele evropska liga, Real letos niti med prvih 8 ne bo prišel.
threepointer
# 03.07.2018 ob 12:01
Prle se še sam zaveda, da ni primeren za kapetana. Res pa je, da v tej reprezentanci trenutno ni nobenega zelo primernega. Je pa bilo v publiki takšnih precej :).

KZS naj sedaj premisli, kaj bodo ukrenili in to čim prej sporoči javnosti. Če ne bodo ukrenili ničesar, predlagam protestni shod navijačev pred njihovimi prostori, kjerkoli jih že imajo. Pridem zagotovo!
pohorjezeleno
# 03.07.2018 ob 11:28
Torej pod črto, če ni Dragića, Dončića in Tončija, ni reprezentance.
leonis
# 03.07.2018 ob 10:37
Če bi jaz bil na mestu Prleta,Muriča al pa kerga druzga našga igralca tud več ne bi igral za reprezentanco.In tud Dragičevo odličitev za reprezentančno upokojitev spoštujem..., zakaj vse to? Najbol je it ko si na vrhu,ker tud če postaneš evropski prvak in te bodo navijači dvigal med bogove in ti prirejal koncerte, bodo ti isti navijači po nekaj mesecih vse to pozabili če bo prišlo do nekaj slabših tekem.Sem bil zdej na obeh tekmah v Stožicah za košem med navijači in mi ni blo všeč ko je neki modelov začel vzklikat žaljivke na trenerja,igralce, da niso sposobni,kdo jih je učil košarko ipdb.., wtf?! Pa pejt ti dol pa pokaž kako se igra, pred nekaj meseci je bil ta isti igralc zate polbog,zdej ga pa žališ, pa kakšen človek to moraš bit...sramota od navijačev..
Zyga
# 03.07.2018 ob 10:26
Jaz pa v tej zgodbi dam popolnoma prav Prepeliču!
Termini so kakršni so (vedelo se je dolgo v naprej). Igralci so neposredno po sezoni najbolj izven forme (to ve vsak ki se je ukvarjal s športom). KZS pa ni naredila NIČ!!! Popolnoma nič. Kaj naj naredijo, jaz ne vem, ampak so oni vrhunski oh in sploh strokovnjaki! Vsaj za takšne se imajo in se tudi temu primerno plačujejo! Zato bi temu primerno morali rešit ta problem.
Ne vem kako se jim znova in znova uspe skregat s tistimi par dobrimi igralci ki jih imamo: Udrih, Vujačič, Omič, Prepelič... A resno mislite da je problem v igralcih? V enem bi še rekel, ampak to se redno ponavlja...
happy schimetzky
# 03.07.2018 ob 10:25
@partyboy
Če me spomin ne vara je Omič novembra ponovno pogojeval, da bo v reprezentanci le, če se mu zagotovi, da bo v ekipi tudi na svetovnem, če se tja uvrstijo.
Te garancije jasno ni mogel dobiti, ker je ne more nihče- niti Dragič- saj je vpoklic odvisen od forme pred prvenstvom in sestave in potrebe ekipe po določenih igralnih mestih.

Omič mi je sicer simpatičen in ga pogrešam na igrišču, a ta zahteva je bila nerealna in ji vodstvo jasno ni moglo ugoditi, zato se je spet užalil in naredil križ čez reprezentanco.

Strinjam se in jasno vsem je, da vodstvo KZS in tudi selektor niso naredili dobrega dela v tem ciklusu kvalifikacij, ampak čisto vsake odpovedi ali nevpoklica pa se tudi ne bi dalo preprečiti na tako enostaven način kot si nekateri tu med komentarji domišljate/mo
zokišok
# 03.07.2018 ob 09:33
Očitno Prepelič lahko igra dobro samo, ko ima ob sebi še 4 boljše igralce od sebe.
Sicer pa vsem reprezentantom priporočam, da si ogledajo finalno tekmo veteranov nad 55 let saj so igrali bolj organiziran in dali več košev kot slovenska reprezentanca.
veza
# 03.07.2018 ob 07:21
Alen Omić, vsa čast, kar je naredil letos pri Zvezdi, a prej je bil nula, zato so poklicali Randolpha, zakaj se niso korektno z njim pomenili, tega ne vem, počasi jih imam poln k... teh strokovnjakov, na vseh področjih nam krojijo usodo šalabajzerji in bleferji
Kazalo