Pripravam slovenske reprezentance se bo pridružil tudi Luka Lapornik. Foto: Aleš Fevžer
Pripravam slovenske reprezentance se bo pridružil tudi Luka Lapornik. Foto: Aleš Fevžer

Slovenski selektor se bo po zadnji tekmi EP-ja do 20 let, predvidoma po 20. juliju, odločil še za enega ali dva igralca te reprezentance. Že prej so nastop odpovedali ali odšli s priprav B-reprezentance štirje košarkarji: Dino Murić, Jaka Brodnik, Miha Lapornik in Klemen Prepelič, ki je bil že prej vabljen na priprave za SP.

Moška članska izbrana vrsta bo priprave za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji (začetek 30. avgusta), začela 16. julija v Zrečah. Treningom reprezentance se bo z dovoljenjem selektorja z nekajdnevnim zamikom, natančneje 20. avgusta, pridružil še Edo Murić, ki v poletni ligi NBA nastopa za Atlanto.

Kandidati za reprezentanco se bodo v pripravljalnem obdobju poleg Zreč mudili še v Rogaški Slatini, Kranjski Gori in v Ljubljani. Odigrali bodo 14 pripravljalnih tekem, od tega šest na domačih tleh. Prvi izmed preizkusov bo na sporedu že osem dni po začetku priprav v okviru Pokala Adecco. Te tekme si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali tudi na MMC-ju.

Za tem bo po prostem dnevu slovenska vrsta odpotovala na Kitajsko, kjer bo tudi letos sodelovala na tradicionalnem Stankovićevem pokalu (31. julij-4. avgust). Izmed kandidatov za nastop v državnem dresu v Azijo ne bosta potovala Goran Dragić in Erazem Lorbek. Dvojec bo ostal v Ljubljani in pod budnim očesom pomočnika selektorja Gašperja Potočnika treniral po posebnem programu.

Seznam igralcev za nastop na SP-ju v košarki:
Jure Balažič (Tofaš), Jaka Blažič (Crvena zvezda), Goran Dragić (Phoenix Suns), Zoran Dragić (Unicaja Malaga), Jaka Klobučar (Krka), Domen Lorbek (Gaziantep), Erazem Lorbek (Barcelona), Edo Murić (Krka), Alen Omić (Union Olimpija), Klemen Prepelič (Banvit), Uroš Slokar (Estudiantes), Miha Zupan (Usak), Luka Lapornik (Krka), Matej Krušič (Zlatorog), Matej Rojc (Krka), Mitja Nikolić (Rogaška)