V Las Palmasu je lani Slovenija Avstralijo premagala z 90:80. Foto: Aleš Fevžer
V Las Palmasu je lani Slovenija Avstralijo premagala z 90:80. Foto: Aleš Fevžer

Po štirih letih bo izbrana vrsta znova igrala v Kidričevem, kjer se bo pomerila z Novo Zelandijo. Tekma bo v četrtek, 30. julija, udeleženci osmine finala zadnjega svetovnega prvenstva v Španiji pa se bodo predstavili tudi z znamenitim bojnim plesom hako, ki jo izvajajo pred vsakim obračunom.

3. in 4. avgusta pa v Slovenijo prihajajo Avstralci, ki so v tem času tako kot Novozelandci na evropski turneji. Avstralci se potegujejo za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, so pa boomersi dobri znanci slovenskih košarkarjev, saj so se pomerili tudi na lanskem prvenstvu na Gran Canarii. Pripravljalni srečanji z Avstralijo bosta v Laškem in Stožicah.

Jure Zdovc bo varovance zbral 18. julija v Ljubljani, priprave pa bodo začeli v Kranjski Gori, nato pa sledijo Zreče, Podčetrtek, Portorož, Ljubljana in Terme Čatež. Jasno je že, da bodo Zdovčevi varovanci štiri pripravljalne tekme pred evropskim prvenstvom, na katerem bodo skupinski del odigrali v Zagrebu, igrali v gosteh. V Rigi se bodo pomerili z Latvijo in Poljsko, na Ohridu z Makedonijo in v Banjaluki s Srbijo, ki bo predtem gostja v Stožicah. Kmalu bodo znani še drugi nasprotniki, v kratkem pa bo selektor tudi predstavil seznam kandidatov.

Generalijev dvoboj, Kidričevo, četrtek, 30. julija, ob 20.30:
SLOVENIJA - NOVA ZELANDIJA

Zlatorogov spektakel, Laško, ponedeljek, 3. avgusta, ob 20.30:
SLOVENIJA - AVSTRALIJA

Ljubljana (Stožice), torek, 4. avgusta, ob 20.30:
SLOVENIJA - AVSTRALIJA