Hristo Nikolov je otrok CSKA Sofije, zdaj pa bo predvidoma prvo krilo Uniona Olimpije. Foto: KK Union Olimpija
Hristo Nikolov je otrok CSKA Sofije, zdaj pa bo predvidoma prvo krilo Uniona Olimpije. Foto: KK Union Olimpija

200 cm visoki in 28-letni krilni košarkar, ki je v lanski sezoni nastopal za Pau-Orthez v Franciji, je z Ljubljančani sklenil enoletno pogodbo. Nikolov je lani v francoskem prvenstvu v povprečju dosegal 8,1 točke, 2,4 skoka in 1,1 podajo na tekmo v 20 minutah igre. Posebno uspešen je bil pri metu za tri točke, kjer je bil 40,9-odstoten. Pred Pau Orthezom je igral v rodni Bolgariji, Romuniji in na Madžarskem.
Na svoji reprezentančni poti je bil član mladinskih selekcij Bolgarije, zdaj v članski reprezentanci pa je bil izbran za kapetana ekipe. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2013 je za Bolgarijo v povprečju dosegal 10,4 točke, 4 skoke in 2,4 podaje na tekmo.
Nosil bo glavno breme na krilu
Trener Uniona Olimpije Aleš Pipan je o novi okrepitvi povedal: "Mladi ekipi, ki jo gradimo, je bilo treba dodati tudi bolj izkušenega igralca v okviru naših zmožnosti, ki bo nosil glavno breme na krilnem položaju. Nikolov velja za dobrega in vsestranskega napadalca, odlikujeta ga nepopustljivost in energija, zaradi česar je bil po navadi tudi kapetan ekip in selekcij, kjer je nastopal. Nikolov prihaja k nam izredno motiviran, da naredi še korak naprej v svoji karieri. Z odločitvami glede morebitnih zadnjih okrepitev v klubu ne bomo hiteli."