Marko Kešelj, ki je z Olympiacosom osvojil Evroligo, bo eden najizkušenejših v pomlajeni ekipi Crvene zvezde. Foto: EPA
Marko Kešelj, ki je z Olympiacosom osvojil Evroligo, bo eden najizkušenejših v pomlajeni ekipi Crvene zvezde. Foto: EPA
Jason Thompson
Jason Thompson je v Ligi NBA najbolje igral pri Sacramentu. Foto: EPA

29-letni in 208 centimetrov visoki Kešelj je za Zvezdo že igral med letoma 2008 in 2010. Nazadnje je igral v Belgiji za Telent Ostend. Leta 2012 je z Olympiacosom osvojil Evroligo, sicer pa je igral še za Le Mans, Asvel, Valencio, Girono, Kölnm, Lavrio, OKK Beograd in Mego. Aktualni prvak Lige ABA lahko zdaj že registrira nove igralce, potem ko je Fiba umaknila blokado.

Olimpia Milano, ki zdaj nastopa s sponzorskim imenom AX Armani Exchange, je podpisala pogodbo z italijanskim centrom Cusinom. 211 centimetrov in 32-letni visoki košarkar je bil nazadnje član Avellina. Igral je še za Trieste, Angelico Biello, Ferraro, Fabriano, Soresino, Cremono, Scavolini, Cantu in Sassari. V Milanu bo soigralec Zorana Dragića.

Miller v Brose, Pleiss v Valencio
Novega soigralca ima tudi Aleksej Nikolić v Bambergu. Novi košarkar Broseja je Quincy Miller. 25-letni Američan je z nemškimi prvaki podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno. 206 centimetrov visoki krilni center je bil nazadnje član Maccabija, a je imel v pretekli sezoni veliko težav s poškodbami. Sicer pa se je predtem izkazal v dresu Zvezde, ko je bil izbran v drugo peterko Evrolige. Tedaj je v povprečju dosegal več kot 14 točk in skoraj šest skokov na srečanje. Pred prihodom v Beograd se je preizkusil v Ligi NBA, kjer je zaigral za Denver, Sacramento in Detroit.

Nemški center Tibor Pleiss se iz Galatasaraya seli v Valencio. Španski prvaki, ki se vračajo v Evroligo, so s 27-letnim košarkarjem podpisali dveletno pogodbo. 218 centimetrov visoki center je v Španiji že igral. Bil je član Baskonie in Barcelone. Predtem je igral še za Köln in Brose, h Galati pa je prišel po neuspeli epizodi v Ligi NBA pri Utahu.

Fener našel menjavo za Udoha
Prvak Evrolige Fenerbahče je podpisal enoletno pogodbo z Jasonom Thompsonom. 31-letni Američan je nazadnje igral na Kitajskem, predtem pa je bil član Sacramenta, kjer je preživel sedem let, Golden Stata in Toronta. Na draftu je bil 211 centimetrov visoki košarkar izbran kot 12. Druga sezona v NBA-ju je bila njegova najboljša, ko je v povprečju v statistiko vpisoval po 12,5 točke in 8,5 skoka. Fener je s tem zapolnil vrzel po odhodu Ekpeja Udoha, MVP-ja Final Foura, ki je odšel v Ligo NBA.