Tim Gajser bo moral zaradi poškodbe izpustiti začetek svetovnega prvenstva razreda MXGP. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser bo moral zaradi poškodbe izpustiti začetek svetovnega prvenstva razreda MXGP. Foto: hondaproracing.com

Okrevanje sijajnega slovenskega motokrosista bo trajalo približno mesec dni, so sporočili iz Avto-moto zveze Slovenije. Gajser je v nedeljo nastopil na dirki odprtega italijanskega prvenstva v Mantovi, ki mu je služila za pripravo na novo sezono. Pri enem izmed doskokov je hudo padel in udaril z glavo ob krmilo motorja. Pregled v bolnišnici je pokazal, da je dobil dvojni zlom čeljusti in je bil še isti večer operiran. Uspešno je prestal večurno operacijo, pri kateri so mu namestili čeljust.

"Tim je danes že vstal in naredil nekaj korakov. Ima velike bolečine v čeljusti in še vedno je pretresen. Druge kosti so cele in nikjer po telesu ne čuti bolečine, kar je glede na padec pravi čudež. Videti je bilo zelo grdo. Po prvih napovedih naj bi okrevanje trajalo mesec dni, menim, da bi se lahko poškodba zacelila tudi v treh tednih," je po posvetu z zdravnikom povedal Bogomir Gajser, njegov oče in trener. Zdravniki so že odobrili Timovo pot domov.

Svetovno prvenstvo se bo začelo čez dva tedna v Argentini, že zdaj pa je jasno, da bo uvodna preizkušnja minila brez najuspešnejšega slovenskega motokrosista.