Tim Gajser je v letošnji sezoni presegel vsa pričakovanja. Foto: Honda
Tim Gajser je v letošnji sezoni presegel vsa pričakovanja. Foto: Honda
Gajser najboljši moto športnik sezone

Na današnji prireditvi v Ljubljani je Gajser prejel priznanje za izjemne dosežke v iztekajočem se letu. Mladi prvak je nasledil spidvejista Mateja Žagarja, ki je bil najboljši v lanski sezoni.

Gajser je pričakovano postal športnik leta v konkurenci tekmecev na dveh kolesih z motornim pogonom; čeprav so se tudi nekateri drugi Slovenci zelo izkazali. Žagar je ob šestem mestu v skupnem seštevku SP-ja dosegel dve posamični zmagi.

Gajser ne bo branil naslova v tem razredu, saj je pred dnevi postalo jasno, da so se mu uresničile želje in bo v naslednji sezoni vozil v elitnem razredu MXGP. A spomini na leto 2015, v katerem je pri komaj dopolnjeni polnoletnosti postal svetovni prvak razreda MX2, so še sveži.

Komaj čaka na nove izzive
"Ena najboljših, ne, najboljša sezona je za mano. A naslov je preteklost, mi že gledamo naprej, priprave so se že začele. Prestopam v razred višje, kar pomeni, da bo zame vse novo. A komaj čakam, veselim se, da se začne nova sezona," je poudaril Gajser.

"Garanje je bilo dolgo, ne samo v tej sezoni. Od takrat, ko sem začel in me je oče postavil na motor. Brez njega ne bi bil tu, kjer sem, to zelo cenim. Celotna družina, ekipa, pokrovitelji, brez teh mi ne bi uspelo, da bi speljal tako vrhunsko sezono. Vesel sem, da se je tako končalo, gledamo pa že naprej," si Gajser že postavlja nove izzive.

Podelili priznanja v različnih tekmovalnih razredih
Na prireditvi v Festivalni dvorani so podelili še številna priznanja v različnih tekmovalnih razredih in starostnih kategorijah pod okriljem AMZS. Dobili so jih motociklisti, dirkači s starodobniki, tekmovalci v minimotu, cestno-hitrostnem motociklizmu, dirkači s skuterji, tekmovalci v supermotu, enduru in razredu cross country, kartingu, speedwayu in motokrosu. Nagradili so še najboljše prireditelje domačih in mednarodnih dirk v Sloveniji.

Priznanja strokovnega sveta AMZS šport so prejeli najboljši po posameznih kategorijah: Tim Gajser (motokros), Milan Špendal (cestno-hitrostni motociklizem), Matej Žagar (spidvej, Anže Dovjak (karting), Simon Marčič (enduro in cross country), Anže Mlakar (supermoto) in Albin Štern (starodobni motociklizem).

Gajser najboljši moto športnik sezone