Tim Gajser je prvo vožnjo končal na tretjem mestu, po drugi je bil na koncu skupno peti. Foto: EPA
Tim Gajser je prvo vožnjo končal na tretjem mestu, po drugi je bil na koncu skupno peti. Foto: EPA
Gajser v Veliki Britaniji končal na petem mestu

Zmagal je vodilni v SP-ju Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je dobil obe vožnji. Dirko za VN Britanije je na skupno drugem mestu končal svetovni prvak Italijan Antonio Cairoli. Tretji je bil Francoz Romain Febvre, tretji iz druge vožnje.

Gajser na koncu peti
Gajser je prvo vožnjo, kvalifikacije je v soboto končal na četrtem mestu, dobro začel in bil blizu Cairoliju in Herlingsu, potem pa sta si njegova tekmeca le nabrala nekoliko večjo prednost. Dolgo je vodil Italijan, toda ob tesnem boju dva kroga pred koncem je ob dotiku obeh tekmecev padel in vodstvo ter zmago v prvi vožnji moral prepustiti Nizozemcu, a je imel še dovolj prednosti pred Gajserjem, da je ostal drugi.

V drugi vožnji je imel Gajser več težav, takoj po štartu se je komaj izognil padcu, pozneje pa se je boril za mesta pod najboljšimi tremi. V zadnjih krogih pa je v boju s Febvrom in Belgijcem Clementom Desallom končal na petem mestu.

Po britanski preizkušnji se je na vrhu seštevka v SP-ju še bolj utrdil Herlings, ki ima zdaj 436 točk, Cairoli jih ima na drugem mestu 382. Gajser je ostal šesti, ima pa 257 točk.

Naslednja dirka bo že čez teden dni v Saint Jean d'Angelyju (Francija).

SP, skupni vrstni red (18/40):        
 1. J. HERLINGS      NIZ      436 točk
 2. A. CAIROLI       ITA      382     
 3. C. DESALLE       BEL      314     
 4. R. FEBVRE        FRA      291     
 5. G. PAULIN        FRA      267     
 6. T. GAJSER        SLO      257     
                                      
Gajser v Veliki Britaniji končal na petem mestu