Tim Gajser nadaljuje navdušujoče vožnje. Foto: Goran Rovan
Tim Gajser nadaljuje navdušujoče vožnje. Foto: Goran Rovan
Gajser blestel v drugi vožnji v Leonu

V prvi vožnji je Gajser osvojil drugo mesto, v drugi pa je bil najhitrejši, kar ga je skupno na dirki za VN Mehike pripeljalo na najvišjo stopničko. Drugi je bil z enakim točkovnim izkupičkom 47 točk vodilni v skupnem seštevku elitnega razreda MXGP Francoz Febvre.

Febvre ob koncu dobil prvo dirko
19-letni Gajser, najhitrejši v kvalifikacijah, je bil na prvi vožnji takoj po štartu drugi, vendar je hitro prevzel vodstvo. Na prvem mestu je vozil vse do 29. minute, ko ga je prehitel Febvre. Ta je slabše štartal, toda v nadaljevanju je bil daleč najhitrejši na stezi. Francoz je bil na koncu štiri sekunde pred Slovencem, tretji je bil Nemec Maximilian Nagl, ki je za Gajserjem zaostal za štiri sekunde.
V drugi vožnji je Gajser povedel v drugem zavoju, vodstvo pa obdržal do cilja. Za Febvrom je bil tretji Nagl, ki je tako tudi skupno osvojil tretje mesto.
"Super, zelo sem zadovoljen s celotnim koncem tedna. Spet sem dobil kvalifikacije, že prva vožnja ni bila slaba, a sem imel nekaj tehničnih težav. V drugi sva imela z Romainom dober boj, tudi on je vozil v dobrem ritmu, tako sva se lepo borila. Hvala vsem, moji ekipi, očetu, družini in tudi navijačem doma v Sloveniji," je pojasnil Gajser.
Francoz obdržal tri točke naskoka
Tudi v skupnem seštevku sta današnja tekmeca z vrha povsem skupaj, saj je razlika med njima le tri točke (219-216), v vodstvu pa je še vedno Febvre.

Čez dva tedna dirka v Latviji
Mehiška zmaga je že Gajserjeva tretja v sezoni po Katarju in Argentini. Sezona se bo nadaljevala čez 14 dni v latvijskem Kegumsu.

Vrstni red po 10. vožnjah (od 36):    
 1. R. FEBVRE       Yamaha        219 
 2. T. GAJSER       Honda         216 
 3. A. CAIROLI      KTM           171 
 4. J. BOBRIŠEV     Honda         170 
 5. M. NAGL         Husqvarna     165 
 6. J. VAN HOREBEEK Yamaha        162 
 7. K. STRIJBOS     Suzuki        127 
 8. S. SIMPSON      KTM           122 
 9. G. COLDENHOFF   KTM           104 
10. T. SEARLE       Kawasaki       98 
Gajser blestel v drugi vožnji v Leonu