Tim Gajser je v Turčiji dirkal odlično. Foto: HRC
Tim Gajser je v Turčiji dirkal odlično. Foto: HRC
Gajser tudi v Turčiji končal na drugem mestu

Gajser je prvo dirko na novi progi začel z drugega mesta, nekaj ovinkov celo vodil, a je nato izgubil dvoboj s Herlingsom, potem pa ga je sredi dirke ujel in prehitel še Antonio Cairoli. Slovenec je do konca zanesljivo ubranil tretje mesto pred Belgijcem Clementom Desallom, medtem ko je bil vodilni Nizozemec v ospredju razred zase.

V drugi vožnji je najhitreje začel Herlings, toda kmalu ga je ujel Gajser, ki mu je ves čas sledil. Ob koncu mu je celo pripeljal ob bok, ga skušal prehiteti, a je Nizozemec našel odgovor na njegove napade, pospešil in vodstva ni izpustil iz rok. Najboljši slovenski motokrosist je ciljno črto prečkal na drugem mestu.

Gajser skupno na 4. mestu
Tako je Makolčan tudi v seštevku obeh voženj zasedel drugo mesto. Že 15. v tej sezoni in sedmič zapored je slavil Herlings. Tretji je bil Desalle. V skupnem seštevku prepričljivo vodi Herlings, ki bo čez dva tedna na domači dirki v Assenu že lahko osvojil naslov svetovnega prvaka. Do konca je po Nizozemski nato le še VN Italije. Drugi je skupno Cairoli, tretji Desalle, ki ima pred četrtim Gajserjem 28 točk naskoka.

V Turčiji pa je prvič v sezoni slovenski dirkač nastopil tudi v šibkejši konkurenci razreda MX2. Jan Pancar, ki je izkoristil nekoliko okrnjeno zasedbo, je dirko v Afyonkarahisarju končal na 14. mestu, potem ko je bil 17. v prvi vožnji in 14. v drugi. Osvojil je 11 točk. Zmagal je Američan Thomas Covington.

SP, skupni vrstni red (36/40):       
 1. J. HERLINGS      NIZ          783
 2. A. CAIROLI       ITA          738
 3. C. DESALLE       BEL          619
 4. T. GAJSER        SLO          591
 5. R. FEBVRE        FRA          544
 6. G. PAULIN        FRA          514
...                                  
47. K. GERČAR        SLO            2

Gajser tudi v Turčiji končal na drugem mestu