Tim Gajser je za tri mesta izboljšal dosežek iz prejšnjega tedna. Foto: HRC
Tim Gajser je za tri mesta izboljšal dosežek iz prejšnjega tedna. Foto: HRC
Tim Gajser
Gajser se je v skupnem seštevku SP-ja s 16. povzpel na 11. mesto. Foto: HRC

Drugi je bil do te dirke vodilni v skupnem seštevku SP-ja, Nizozemec Jeffrey Herlings. Obakrat je zaostal le za Cairolijem, ki ga je zdaj ujel pri 141 točkah na vrhu seštevka svetovnega prvenstva. Tretji je bil Belgijec Clement Desalle, v obeh vožnjah četrti.

Gajser je v soboto odlično opravil kvalifikacije in bil prvič v sezoni najboljši. Danes je prvo vožnjo začel na tretjem mestu, potem pa nekaj mest izgubil. Nato se je prebil na peto, a je v zadnjem krogu padel in izgubil tri mesta. V drugi vožnji je bil dve mesti višje in se s skupno 28 osvojenimi točkami s 16. mesta povzpel na 11. mesto v seštevku svetovnega prvenstva.

Po poškodbi čeljusti je Gajser prejšnji teden v Valkenswaardu zasedel deveto mesto. Uvodno dirko v Argentini je moral izpustiti.
Moral se bo bolj sprostiti
"Ni tisto, kar smo si želeli in obetali po tistem, kar je bilo včeraj. Je pa neki napredek v primerjavi s prejšnjo dirko. Bilo je kar solidno. Oba štarta sta mi dobro uspela, potem pa nisem našel pravega ritma in so me kar prehitevali. Zdaj vem, kje moram še delati. Moram se bolj sprostiti, tega zdaj še ni, zato nisem tako prožen na motorju,"
je bil delno zadovoljen Gajser.

V Valencii, ki je prvič gostila dirko za SP, je nastopil tudi Klemen Gerčar. Obe vožnji je končal brez točk na 29. mestu med 35 oziroma 34 motokrosisti. Skupno je zasedel 30. mesto.
Sezona se bo nadaljevala čez dva tedna v Pietramurati v italijanski pokrajini Trentino.

SP, skupni vrstni red (6/40):             
 1. A. CAIROLI       ITA      141 točk
 2. J. HERLINGS      NIZ      141     
 3. C. DESAILE       BEL      103     
 4. R. FEBVRE        FRA      101     
 5. G. PAULIN        FRA       98     
...                                   
11. T. GAJSER        SLO       48

Gajser v Valencii naredil še korak naprej
Gajser v Valencii naredil še korak naprej