Peter in Jernej Irt, Tim Gajser in Klemen Gerčar na novinarski konferenci v Smledniku. Foto: www.alesfevzer.com
Peter in Jernej Irt, Tim Gajser in Klemen Gerčar na novinarski konferenci v Smledniku. Foto: www.alesfevzer.com
Tim Gajser začenja obrambo naslova

Prva dirka bo prihodnjo soboto pod žarometi v Katarju. 20-letni Slovenec bo branil naslov v razredu MXGP, zato so pričakovanja drugačna kot lani. "Ko si svetovni prvak, vsi pričakujejo od tebe nič drugega kot zmage, zato je težko. Jaz bom dal vse od sebe, potem pa bomo videli," je na novinarski konferenci AMZS-ja v Smledniku dejal Gajser.

"Cilj je predvsem biti zdrav. Če si zdrav, lahko treniraš in delaš po načrtu. Zavedam se, da je konkurenca res močna. Zmagal bo tisti, ki bo vozil z glavo. Če ti proga ne ustreza, je bolje, da se zadovoljiš s četrtim ali petim mestom," je taktiko razložil svetovni prvak, ki bo imel še enega konkurenta več. V elitni razred se je namreč, tako kot je sam naredil leto prej, preselil prvak iz razreda MX2 Jeffrey Herlings.

"Priprave so potekale v redu, zima je bila dobra. Trdo smo trenirali, Honda je pripravila nov motor. Veliko smo testirali in mislim, da smo kar dobro pripravljeni. Bilo je sicer nekaj manjših padcev. V Katar bomo odpotovali že v torek," pravi branilec naslova o izzivih prihajajočih dirk.

V sezoni 2017 bo imela Slovenija kar štiri dirkače v najmočnejšem razredu, a bodo Klemen Gerčar ter brata Jernej in Peter Irt zaradi poškodb (Jernej ima poškodovano ključnico, Peter pa koleno) in finančnega položaja začetek izpustili. "Že tretjo sezono bom tekmoval z lastno ekipo. Zdaj imam pomoč pri vodenju ekipe, zato se lahko osredotočim na priprave in dirke. Vse skupaj je še daleč od tistega, kar pričakujem, a s trmo mi lahko uspe," pravi Gerčar.

Katarju, kjer je Gajser lani zmagal, bodo sledile še tri neevropske preizkušnje (5. marca Indonezija, 19. marca Argentina in 2. aprila Mehika), v Evropo pa bo karavana prišla 16. aprila na dirko v italijanski Pietramurati.

Tim Gajser začenja obrambo naslova