Motošporti
Tim Gajser je do izida sezone prišel konec maja v Nemčiji, ko je bil drugi. V Franciji je znova stopil na stopničke, bil je tretji. Foto: HRC
       V prvi vožnji mi start ni najbolje uspel, dejansko sem sicer dobro prišel v ovinek, a se na to zapletel z enim od tekmovalcev. Skoraj sem padel, komaj sem se rešil, vendar zaostal. Nato sem moral prehitevati, iskati linije, hitrost je bila kar v redu. V drugo sem bolje startal, bil nekaj časa drugi, a nato drugo mesto izgubil, toda mirno in varno do konca držal tretjega. Skupno sem kar zadovoljen, čeprav vem, da to še ni to. Nekako smo se stabilizirali na tretjem mestu, a želimo višje, tudi delamo na tem.       
 Tim Gajser
VIDEO
Gajser tretji v Franciji

Dodaj v

Gajser znova na stopničkah – tretji v Franciji

V skupnem seštevku je Gajser šesti
10. junij 2018 ob 15:22,
zadnji poseg: 10. junij 2018 ob 18:02
Saint Jean d'Angely - MMC RTV SLO, STA

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v elitnem razredu MXGP v Saint Jean d'Angelyju v Franciji osvojil tretje mesto, potem ko je bil četrti v prvi vožnji in tretji v drugi.

Slavil je vodilni v SP-ju Nizozemec Jeffrey Herlings s polnim izkupičkom 50 točk za obe posamični zmagi. Skupno drugo mesto na dirki je osvojil Italijan Antonio Cairoli (42 točk), tretji je bil Gajser (38), ki je na koncu za točko ugnal Francoza Clementa Desalla.

Gajser je tokrat nekoliko slabše štartal in bil po prvem krogu na osmem mestu, pozneje pa je pridobival mesta in prehiteval tekmece. Prišel je do četrtega mesta, do zmagovalnega odra pa ni mogel, saj so bile razlike med prvo trojico – Herlings je tekmecem ušel že na začetku in bil zanesljiv do konca – in preostalimi dirkači prevelike.

Gajser veliko bolje v drugi vožnji
Precej bolje pa je za Gajserja potekala druga vožnja. Hitro se je prebil v ospredje in na drugo mesto, prehitel je tudi Herlingsa, pred njim pa je vozil le Cairoli. A Herlings je pospeševal in na polovici vožnje ujel Gajserja ter ga kmalu tudi prehitel. Najboljši slovenski dirkač je prvi napad dobil, drugega pa ni mogel in je tako zdrsnil na tretje mesto. Herlings pa je nekaj krogov zatem ujel in prehitel še Cairolija ter potrdil novo zmago s polnim izkupičkom.

Gerčar brez točke
Na dirki v Franciji je nastopal tudi Klemen Gerčar, ki se je po manjši poškodbi vrnil v karavano, a je s 25. mestom v prvi in odstopom v drugi vožnji tudi tokrat ostal brez prve točke v letošnjem SP-ju.

Gajser skupno šesti
Skupno se je v SP-ju po Franciji na vrhu še bolj utrdil Herlings, ki ima 486 točk, drugi je Cairoli s 424, tretji pa Desalle s 351. Gajser je še vedno šesti z 295 točkami, a le še z eno zaostanka za petim Francozom Gauthierjem Paulinom.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo že naslednji teden preizkušnja za VN Lombardije v Ottobianu.

SVETOVNO PRVENSTVO          
RAZRED MXGP             
                    
SP, skupni vrstni red (20/40):     
 1. J. HERLINGS   NIZ   486 točk 
 2. A. CAIROLI    ITA   424   
 3. C. DESALLE    BEL   351   
 4. R. FEBVRE    FRA   323   
 5. G. PAULIN    FRA   296   
 6. T. GAJSER    SLO   295   
 
M. R., D. S.
Prijavi napako
Komentarji
TamaraK
# 10.06.2018 ob 16:10
Ne vem kaj mu je bilo ob koncu tekme, ponavadi začne izgubljati, danes pa kot da bi mu nekaj kliknila in vsa ta prehitevanja v zadnjih 10 minutah so bila res izjemno lepo, kar je seveda odličen podatek. V drugo upam na boljši start in bomo videli, če se lahko kosa s Cairolijem in npr. Desallom. Paulin očitno izgubljen v tem blatu in lepo priložnost ima, da pride na 5. mesto v skupnem seštevku.

Herlings pa res izjemno in samo sam sebi še lahko prepreči naslov svetovnega prvaka.
TamaraK
# 10.06.2018 ob 18:01
Super Tim, spet stopničke! :) Je najboljši med vsemi tistimi, ki niso Cairoli ali Herlings, ker ta dva sta res razred zase trenutno. Da pa bo na ravni njiju, pa bo potrebno dat vsega več...agresivnosti, sproščenosti na motorju, malo več samozavesti in pa vsekakor tudi fizične pripravljenosti. Dejstvo je, da ni tako dobro fizično pripravljen kot je bil pred dvema letoma in na začetku lanske sezone, je pa res, da je imel vmes na žalost kar nekaj težkih poškodb. Letošnja sezona je izgubljena kar se tiče naslova, upam da zdaj do konca in med pripravljalnim obdobjem ne bo težav, da potem realno vidimo, ali se lahko kosa s Herlingsom. Cairolija je pa tako ali tako že večkrat neposredno premagal... :) Bravo za danes! :)
vrtnar_1
# 10.06.2018 ob 17:27
Čestitke Timu za prvo vožnjo. Predvsem kot je že TamaraK napisala, v zadnjem času je proti koncu izgubil par mest danes pa 3 pridobil kar je zelo vzpodbudno saj se je zadnje čase večkrat pisalo o tem da ni več fizično pripravljen kot je bil pred sezobo ali dvema.
Vzpodbuden tudi začetek druge vožnje...
TamaraK
# 10.06.2018 ob 19:07
hefe - zakaj tako misliš? Ne vem, ne spoznam se, ampak starti so solidni, če je slabše si je večkrat sam kriv, ker zamudi, tudi na začetku dirke je recimo danes vozil podobne čase kot Cairoli in Herlings, celo hitreje od Herlingsa. To, da ga je potem Herlings praktično v dveh krogih ujel, pripisujem bolj Herlingsu samemu, kot pa njegovemu motorju, navsezadnje je tudi mimo Cairolija šel kot da ni nič, pa sta oba na KTM.
hefe
# 10.06.2018 ob 18:43
Da pa bo na ravni njiju, pa bo potrebno dat vsega več...agresivnosti, sproščenosti na motorju, malo več samozavesti in pa vsekakor tudi fizične pripravljenosti.

Dajmo dodat še, da njegova Honda letos niti približno ni dorasla KTMu, ki ga vozita prva dva.
tedy123
# 10.06.2018 ob 18:15
Čestitke... število komentarjev pa odraz zanimanja, pač dejstvo, hoteli ali ne...
TamaraK
# 11.06.2018 ob 07:14
@Gordon, ja, govoriš o Špeli, ampak jaz mislim, da Tim pri svojih 20 letih ne bi šport opustil zaradi punce, potem ko se je celo življenje vsemu odrekal zaradi tega. Jaz mislim, da je Bogo tak karakter, da nobena ne bi bila dovolj dobra zanj, navsezadnje je Tim zmagal v MXGP, ko je bila Špela že njegova punca, tudi lani do Latvije in poškodbe je bilo vse okej. Punca se mi kar malo smili, tudi Timu verjetno ni enostavno, ko starši odkrito ne marajo tvoje izbranke. Ima pa prav, da se ji ne odreče samo zato, ker pač ni všeč njegovi družini... Pa treba je priznati, da se take stvari ne rešujejo javno na Facebooku, kar si je Bogo jeseni privoščil ;)
Gordon
# 10.06.2018 ob 23:48
Smo lahko nekaj časa nazaj kar iz prve roke spremljali vojno med sinom in očetom Gajser na facebooku zaradi dotične osebe, katero sin na vse pretege brani in v kateri ata vidi glavni razlog za sinov padec forme, poškodbe in ne 100% predanost športu.
Gordon
# 10.06.2018 ob 23:46
Ata Gajser je malo izgubil voljo, ko pa je sina nekdo obrnil proti njemu..
TamaraK
# 10.06.2018 ob 19:52
@hefe - ok, ampak Gajser je recimo imel v prvi vožnji ravno ob koncu vožnje hitrejše čase kot ostali, da je lahko prehiteval. Coldenhoff, ki ga je recimo prehitel za 4. mesto, je tudi na KTM, ima morda drugačen motor kot Cairoli in Herlings? Ne vem, dvomim, da so mu dali slabšega. To potem malo poseka tvojo teorijo, da zmore samo nekaj krogov hitrih voženj. :) Je pa res, da je čudno, da imajo res samo Gajserja kot top voznika v MXGP, Bogers je sicer poškodovan, ampak ni bil ravno top. Ampak kot pravim, se ne spoznam ravno. Ampak ata Gajser je tako 'glasen', da bi pomojem hitro usekal po mizi in javno povedal, da je kriv motor in da ni zadovoljen z materialom, če bi Honda res bila toliko slabša. Pomojem vsaj :)
d_a_r_k_o
# 10.06.2018 ob 19:46
V MotoGP je najbrž več skrbi okrog obrabe gum.
hefe
# 10.06.2018 ob 19:14
@TamaraK

Če pogledaš stanje v SP, je Gajser edini na Hondi, ki je konkurenčen. To veliko pove o tem, kakšen je material, ki ga dirkači uporabljajo. Ker ne verjamem, da bi imela Honda ravno problem z angažiranjem top dirkačev.

Je pa podobno v MotoGP, če pogledaš tam recimo kak Suzuki - v posebnih okoliščinah so konkurenčni, lahko tudi odpeljejo dva, tri super kroge, a material ni na ravni, da bi dopuščal konstantno vrhunske čase in borbo za top mesta.
mojir
# 10.06.2018 ob 18:54
Bravo, čestitke!
Kazalo