Aleks Humar je zmagal na sedmih od devetih hitrostnih preizkušenj. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Aleks Humar je zmagal na sedmih od devetih hitrostnih preizkušenj. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič

Drugi je bil Rok Turk (peugeot 208 R2), tretji pa Jani Trček (mitsubishi lancer EVO X). Dirkači so morali v veliki vročini prevoziti devet razgibanih hitrostnih preizkušenj (Davčo, Sorico in Podlonk po dvakrat, Dražgoše pa trikrat) in 193 km. "Brzincev" je bilo 95 km.

Humar je prevladoval ves dan in vodil od začetka do cilja, tako da si je na koncu privozil lepo prednost 46 sekund pred Turkom ter minuto in 28 sekund pred Trčkom. Branilec naslova in njegov sovoznik Florjan Rus sta se z zmago znova vrnila v tekmo za letošnji naslov. Humar je imel namreč po uvodnih dveh dirkah slabše izhodišče, saj je v Mariboru odstopil, v Velenju pa je bil drugi za Turkom.

V skupnem seštevku tesno pri vrhu
"Z relijem sem vsekakor zadovoljen, užival sem tudi v trasi. Ta nam je ponujala skoraj vse elemente relija. Ponekod je bila hitra, drugod bolj zavita in počasnejša. Zadovoljen sem tudi s svojim nastopom. Še vedno se učimo, spoznavamo novo naravo dirkalnika in napredujemo iz kilometra v kilometer," je po prvi letošnji zmagi povedal Humar, ki je dobil sedem hitrostnih preizkušenj.

Brez stopničk je na četrtem mestu ostal Aljoša Novak (mitsubishi lancer EVO IX) z nekaj več kot dvema minutama zaostanka, še 20 sekund več pa je na petem mestu zaostal zmagovalec uvodnega relija v Mariboru Darko Peljhan (mitsubishi lancer EVO IX).

V DP-ju je vrh zelo zgoščen. Vodstvo je obdržal Peljhan z 58,5 točke, sledijo pa Turk (55,5), Humar (52) in Trček (51). Na štartu je bilo 39 posadk, med njimi tudi ena tuja, reli pa je končalo 27 dirkalnikov. DP se bo nadaljeval septembra z relijem v Novi Gorici.