Juan Pablo Montoya  (Penske Chevrolet) se veseli prestižne zmage. Foto: EPA
Juan Pablo Montoya (Penske Chevrolet) se veseli prestižne zmage. Foto: EPA

Domačin Charlie Kimball je bil tretji, tik za njim pa je končal Novozelandec Scott Dixon. Za Montoyo je bila to druga zmaga na prestižni dirki po letu 2000, ko je debitiral na tej dirki.

S 30. mesta do zmage
39-letni Kolumbijec je bil s poškodovanim zadnjim krilcem dirkalnika na 30. mestu, toda v zadnjih petih krogih je, potem ko se je prebil v ospredje, poskrbel za razburljiv boj. V njem sta bila do konca v igri za zmago tudi Power in Dixon, gledalci so videli nekaj menjav v vodstvu, nazadnje pa je Montoya slavil s 104 tisočinkami prednosti.

Montoya se je po dolgih letih lani vrnil v formulo Indy, potem ko je dirkal v formuli ena in seriji Nascar. "Bilo je sijajno. Vredna je več, kot je bila moja prva. To je tisto, kar je najprivlačnejše pri Indyju, boj do zadnjega metra. Imel sem dober občutek, avtomobil pa je deloval fantastično," je poudaril navdušeni zmagovalec.

Ekipa Penske najboljša že 16-krat
Za ekipo Penske je njegova zmaga že 16. na 500 miljah ovala v Indianapolisu. Kolumbijec pa je popravil še en rekord Indianapolisa - njegova uspeha v letih 2000 in 2015 sta najbolj oddaljeni zmagi dirkačev, ki so zmagali več kot enkrat. Lanski zmagovalec Američan Ryan Hunter-Reay tokrat ni bil konkurenčen v boju za vrh in je dirko končal na le 15. mestu.

V Indianapolisu, kjer se že pripravljajo na jubilejno 100. izvedbo leta 2016, so imeli tudi nekaj prekinitev zaradi manjših nesreč, a se nobena ni končala s težjimi posledicami za udeležence. Edina nekoliko resnejša se je zgodila med treningi v boksih, ko je James Davison zadel enega izmed mehanikov v ekipi tekmecev, ki so ga morali prepeljati v bolnišnico.