Motošporti
(2)
Tim Gajser si želi preboja med najboljše tri. Foto: HRC
       Tekmovati na novih progah je izziv, ker smo vsi v pričakovanju, kakšna bo in kakšne bodo razmere. Vedno sem bil dober v prilagajanju na nove proge, zato tudi v Turčiji ne pričakujem posebnosti.       
 Tim Gajser
Dirka bo na sporedu v nedeljo. Foto: Jure Mernik

Dodaj v

MXGP: V Turčiji poleg Gajserja tudi Pancar

Gajser si želi preboja med najboljše tri
31. avgust 2018 ob 14:47
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V nedeljo bo v Turčiji na sporedu 18. dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu. V elitni kategoriji MXGP bo tekmoval Tim Gajser, ki se je na prejšnji dirki v Bolgariji izkazal z drugim mestom.

Na dirki svetovnega prvenstva pa se bo prvič preizkusil še Jan Pancar, ki bo tekmoval v kategoriji MX2.

Turčija je dirko svetovnega prvenstva nazadnje gostila leta 2009, takrat je zmagal Italijan Antonio Cairoli. Cairoli je po devetih letih od zadnje turške dirke še vedno v vrhu svetovnega prvenstva in bo tudi v nedeljo veljal za enega izmed favoritov za zmago.

Glavni favorit seveda ostaja nepremagljivi Nizozemec Jeffrey Herlings, njegova prednost v prvenstvu pred drugouvrščenim Cairolijem znaša že 75 točk.

Želi si preboja med najboljše tri
Med kandidati za uvrstitev na zmagovalne stopničke je tudi najboljši slovenski dirkač Gajser, ki bo v Turčiji tekmoval z lepo popotnico z zadnje dirke, z drugim mestom. V seštevku svetovnega prvenstva se je Gajser ustalil na četrtem mestu, za tretjeuvrščenim Belgijcem Clementom Desallom zaostaja 32 točk. Makolčan si v seštevku prvenstva želi preboja med najboljše tri. Možnosti, da prehiti belgijskega tekmovalca, ki je prav tako v dobri formi, pa ima le še tri dirke, kolikor jih je še ostalo do konca sezone.

Tudi Pancar na dirki
"Tekmovati na novih progah je izziv, ker smo vsi v pričakovanju, kakšna bo in kakšne bodo razmere. Vedno sem bil dober v prilagajanju na nove proge, zato tudi v Turčiji ne pričakujem posebnosti. Cilj je, da nadaljujem predstave z zadnjih dirk, kjer sem bil iz dirke v dirko hitrejši, in da zmanjšam razliko do prve trojice. Z ekipo smo trdo trenirali in za zdaj nam gre odlično," je pred svojo premierno dirko v Turčiji povedal Gajser. Tokrat bo po dolgem času slovenski motokrosist tekmoval tudi v kategoriji MX2. Jan Pancar, ki letos tekmuje na dirkah evropskega prvenstva v kategoriji EMX 250, se je odločil, da se bo v Turčiji pomeril še na dirki najvišje ravni.

Kvalifikacije bodo v soboto popoldne, dirki bosta na sporedu v nedeljo. Prva vožnja kategorije MX2, kjer bo tekmoval Jan Pancar, bo ob 11.15, druga ob 14.10. Gajserja prva vožnja kategorije MXGP čaka ob 12.15, druga ob 15.10.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
d_a_r_k_o
# 01.09.2018 ob 09:33
Če Nizozemca zanima prestop v severnoameriško tekmovanje.
realist65
# 31.08.2018 ob 16:01
Zadnje tri dirke pa se ne sme šparat. Mora pa voziti brez padcev, kot bi ga nekdo ustrelil. Dajmo Gajser, odkar nastopa rad gledam motocros. Pa tudi dečke vidim, da dirkajo po hribih. Samo gas do daske. Belgijca Desalla mora ruknit. Drugo leto pa še Cairolija. Herlings bo malo težji zalogaj, bo pa to v naslednjih letih pravi dvoboj. Pestro bo.
Kazalo