Doriano Romboni je med letoma 1989 in 1999 dobil šest dirk za SP v šibkejših razredih, preizkusil pa se je tudi v tedaj najmočnejši kategoriji do 500 ccm. Foto: EPA
Doriano Romboni je med letoma 1989 in 1999 dobil šest dirk za SP v šibkejših razredih, preizkusil pa se je tudi v tedaj najmočnejši kategoriji do 500 ccm. Foto: EPA

Rombonijeva smrt je še bolj odmevala, ker se je nesreča zgodila na treningih za dirkaško prireditev razreda supermoto v spomin na tragično umrlega Marca Simoncellija. Obe nesreči je povezalo tudi nesrečno naključje, saj sta oba dirkača umrla na podoben način, po padcih, ko je vanju trčil eden izmed tekmecev.

Padec in trk s sotekmovalcem
Za 44-letnega Rombonija, ki je bil v 90. letih uspešen voznik v svetovnem prvenstvu v razredih do 125 in 250 ccm, je bil usoden izlet na travo, po katerem se je vrnil na stezo, a padel, nato pa ga je zadel sotekmovalec Gianluca Vizziello. Kljub hitri zdravniški pomoči na stezi je Romboni nekaj ur za tem, ko so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, zaradi hudih poškodb umrl.

Dve leti od tragične smrti Simoncellija
Prireditelji spominskega dneva SicDay, ki ga letos drugič prirejajo v spomin na leta 2011 umrlega obetavnega italijanskega dirkača, so po tragičnem dogodku odpovedali vse današnje dejavnosti, za zdaj pa še ni znano, ali bo nesreča vplivala na nedeljsko dogajanje na prizorišču v Latini blizu Rima.

Simoncelli se je smrtno ponesrečil na dirki v Maleziji oktobra 2011. Po padcu je Simoncelli obležal na stezi, vanj pa sta trčila Italijan Valentino Rossi in Američan Colin Edwards, ki se tekmecu na tleh nista mogla izogniti. Simoncelli je zaradi hudih poškodb kmalu po nesreči umrl.