Tim Gajser lovi naslov svetovnega prvaka. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser lovi naslov svetovnega prvaka. Foto: hondaproracing.com
Gajser slavil petič v sezoni

MXGP in na polovici sezone vodstvo v SP-ju povišal na 24 točk.

V prvi vožnji je drugo mesto z več kot sedmimi sekundami zaostanka zasedel Nemec Maximilian Nagl, tretje pa Belgijec Clement Desalle. Poškodovani Francoz Romain Febvre je bil šele deveti.
V drugi vožnji je bil drugi z dobrimi tremi sekundami in pol zaostanka spet Nagl, tretji pa Francoz Gautier Paulin. Febvre se je moral zadovoljiti s četrtim mestom.
Za slovenskega motokrosista je to peta zmaga v njegovi prvi sezoni v elitnem razredu MXGP, slavil je že v Katarju, Argentini, Mehiki in Latviji.

Pogovori in nekaj sprememb dobra poteza
Gajser, ki je bil najhitrejši že v sobotnih kvalifikacijah in v obeh vožnjah vodil tako rekoč od štarta do cilja, je na deveti dirki sezone zbral 50 točk, Nagl 44 točk, Paulin 38, Febvre pa na šestem mestu 30.
V skupnem seštevku ima Gajser 385 točk, Febvre 361, zmagovalec prejšnjih dveh dirk, Italijan Antonio Cairoli (tokrat peti in deveti), pa 338. Febvre se je poškodoval v kvalifikacijah, ko ga je po padcu zadel Cairoli, ki je takrat pripeljal mimo in mu poškodoval roko.
"Ta konec tedna sem bil izredno sproščen. Po zadnji dirki v Italiji smo se v ekipi veliko pogovarjali, saj sem na zadnjih dirkah naredil kar nekaj napak in imel nekaj padcev. Vse skupaj mi je koristilo. Šlo mi je tako, kot sem si želel, in zelo sem zadovoljen z novo zmago," je po dirki z navdušenjem razlagal Gajser. "Zelo sem užival, že ob prihodu v Španijo sem se počutil sproščeno. Nisem si želel nalagati kakršnega koli pritiska. Z očetom sva spremenila nekaj manjših stvari, in kot kaže, sva naredila dobro potezo."
Irt 23. in 24.
Drugi slovenski dirkač Peter Irt je prvo vožnjo končal na 23. mestu, drugo pa na 24., skupno je bil 26. V seštevku SP-ja tako ostaja pri eni točki s prejšnje dirke v Italiji.
Sezona se nadaljevala že čez teden dni, prizorišče prve dirke v drugi polovici sezone bo Saint Jean d'Angely v Franciji.

Vrstni red po 18 vožnjah (od 36):    
 1. T. GAJSER       Honda         385
 2. R. FEBVRE       Yamaha        361
 3. A. CAIROLI      KTM           338
 4. M. NAGL         Husqvarna     317
 5. J. BOBRIŠEV     Honda         295
 6. J. VAN HOREBEEK Yamaha        274
 7. S. SIMPSON      KTM           210
 8. K. STRIJBOS     Suzuki        204
 9. V. GUILLOD      Yamaha        180
10. G. COLDENHOFF   KTM           156
39. P. IRT          Yamaha          1

Gajser slavil petič v sezoni