Italijanska novinarja z uničeno opremo. Foto: Facebook
Italijanska novinarja z uničeno opremo. Foto: Facebook
Lorenzo, Rossi, Marquez
Velika trojka MotoGP-ja bo med sabo obračunala na zadnji dirki sezone. Foto: EPA

Marquez je namreč španski policiji prijavil dva italijanska novinarja, ki naj bi fizično napadla njega in njegove bližnje. Incident se je zgodil v petek pred Marquezovo hišo v Cerveri v Kataloniji. Marquezov predstavnik je sporočil, da se je zgodila vrsta "neprijetnih dogodkov".

Novinarska ekipa italijanskega satiričnega programa Le Iene (Hijene, op. a.) je skupaj s snemalcem namreč čakala Marqueza pred njegovo hišo, španski šampion pa je bil na kolesarjenju s svojim bratom in očetom. Po vrnitvi domov je Marquez zavračal intervju, italijanska ekipa pa mu je sledila v garažo, kjer je po žaljivkah sledilo tudi medsebojno prerivanje. Udeleženi so bili tudi člani Marquezove družine.

"Glede na resnost teh dogodkov smo zadevo prijavili in sledi običajna procedura pri takšnih kaznivih dejanjih," je sporočil predstavnik dirkača, ki bo še en teden svetovni prvak razreda MotoGP, potem pa bo krono predal bodisi Italijanu Rossiju ali rojaku Lorenzu.

"Verjetno so želeli večji pokal"
Italijanska novinarja, šlo naj bi za Stefana Cortija in Alessandra Onnisa, imata seveda svojo plat zgodbe. Onadva naj bi bila žrtvi napada Marquezove družine, ki jima je tudi razbila kamero, potem ko sta novinarja neuspešno skušala predati Marquezu pokal, imenovan "Coppa di Minchia", s katerim so mu želeli sarkastično čestitati za njegovo potezo na dirki v Maleziji. "Prišla sva do hiše njegovega očeta, kjer so bili Marc Marquez, njegov oče, brat in prijatelj. Ko sva želela predati pokal, so naju napadli in razbili kamero ter vzeli spominsko kartico. Verjetno so želeli večji pokal," sta novinarja zapisala na Facebooku in dodala slike razbite opreme.

Kako se bo razpletla sezona?
Španska Marca je predstavila Marquezovo plat zgodbe, kjer je dirkač potožil, da je bilo dogajanje žaljivo in tragikomično, obenem pa je njegov predstavnik izrazil upanje, da do takšnih dogodkov ne bo več. Vse skupaj je seveda povezano z dogodki na in ob stezah v zadnjih dneh. Potem ko je Rossi pred dirko v Maleziji obtožil Marqueza, da že kar odkrito pomaga Lorenzu v boju za naslov, se je v Sepangu zgodil stik med dirkačema še na stezi. Tam je krajšo potegnil Marquez, ki je po tesnem prehitevanju Rossija v šestem krogu padel, toda po dirki je vodstvo tekmovanja Rossija zaradi nešportne poteze - pri odrivanju tekmeca naj bi si pomagal tudi z nogo - kaznovalo s tremi kazenskimi točkami, zadnjo dirko v Valencii pa bo začel tudi z zadnjega mesta.

Rossi se je zaradi kazni v petek pritožil na športno razsodišče CAS v Lozani, ki bo svojo odločitev sporočilo do 6. novembra. Odločilna dirka sezone bo na sporedu dva dni pozneje.