Tim Gajser je kljub počenim vretencem in rebrom na treningu zasedel tretje mesto. Foto: AMZS MX Press
Tim Gajser je kljub počenim vretencem in rebrom na treningu zasedel tretje mesto. Foto: AMZS MX Press

Gajser je v soboto v kvalifikacijah osvojil tretje mesto, čeprav je pred tem na treningu dvakrat padel. Drugi padec je bil še posebej hud. Na enem od skokov je počasnejši tekmovalec v zraku spremenil linijo in Gajserju spodnesel sprednje kolo, tako da je trdo treščil ob tla. Rentgenska slika v mobilni bolnišnici je pokazala počeno rebro, a je 18-letni Gajser stisnil zobe in dosegel izjemen izid.

Poznejši podrobnejši zdravniški pregled je pokazal, da ima počeno tudi peto in šesto vretence hrbtenice. Zdravniki pravijo, da bo okrevanje hitro in da ne bo trajnih posledic.

Slovenijo sta tako na največji dirki v motokrosu zastopala le Klemen Gerčar in Jernej Irt, ki sta končala na zadnjem, 20. mestu v finalu A. Zmagali so Francozi pred Belgijci in Američani.

"Vedel sem, da bom težko zdržal hud ritem. Vesel sem, ker vidim, da še imam hitrost, po polovici vsake vožnje pa sem moral popustiti, saj enostavno nisem v takšni formi, kot bi želel. Škoda za Tima, upam da se čim prej pozdravi, z njim bi seveda končali precej višje kot na 20. mestu," je dirko v Latviji ocenil Gerčar, ki je tekmoval v razredu MXGP.