Tim Gajser, svetovni prvak v razredu MX2. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser, svetovni prvak v razredu MX2. Foto: hondaproracing.com

Za uvod ga v nedeljo čaka prva v državnem prvenstvu v Brežicah. Gajserjevi nastopi bodo tako dodaten mik za vse ljubitelje tega športa, ki so lahko najboljšega slovenskega dirkača letos že spremljali na televizijskih zaslonih na dveh precej oddaljenih dirkah.

"Motokros gre zelo naprej"
"Motorji bodo enaki kot na SP-ju, imam tovarniške motorje za treninge. Vesel sem, da bom nastopal na slovenskih tleh. Motokros gre zelo naprej, spremljati ga je začelo veliko ljudi, in komaj čakam, da bom pred slovenskimi navijači nastopal na domačih tleh," je na novinarski konferenci v Ljubljani po vrnitvi iz Tajske dejal Gajser o domačih načrtih. Tradicionalno se državno prvenstvo v motokrosu začenja v Brežicah oziroma na stezi, ki leži tik ob vasi Prilipe. Gajserju, svetovnemu prvaku razreda MX2 in trenutno drugemu v seštevku elitnega razreda MXGP, pa se bodo pridružili še drugi najboljši Slovenci, med njimi tudi Klemen Gerčar, Peter Irt, Ian Oskar Katanec, Theo Urbas in Toni Mulec.

Začetek dirk ob 11. uri
Dirke se bodo v nedeljo začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši, nato pa sledijo vožnje v kategorijah MX85, MX 125, MX R3, MX2 in MX open, tako da bo veliko akcije ves dan. Prva dirka kategorije MX2 in MX open, v kateri bodo nastopili največji zvezdniki, bo na sporedu ob 14.05, druga in tudi zadnja vožnja, s katero se bo končala dirkaška nedelja, pa ob 17. uri.