Matej Žagar je v rednem delu dirke trikrat zmagal. Foto: Mediaspeed.net
Matej Žagar je v rednem delu dirke trikrat zmagal. Foto: Mediaspeed.net

Žagar je na razprodanem Narodnem stadionu s štartno številko ena odprl dirko in v prvi vožnji večera zmagal. V drugo mu ni šlo tako dobro, saj se mu po slabem štartu z mesta B, drugega od notranjega roba, v vseh štirih krogih ni uspelo prebiti naprej. Čeprav je ves čas napadal Danca Nickija Pedersena, ki je nastopil s poškodovano roko, je na koncu danski veteran v cilj privozil s pol motorja dolžine pred Žagarjem in ta je ostal brez točk.

Nič bolje mu ni šlo niti na naslednjem nastopu, ko ga je po napaki v zadnjem krogu prehitel še Danec Niels Kristian Iversen, in Žagar je še drugič vknjižil ničlo. V 13. vožnji je precej bolje potegnil s štarta in po zunanji strani ovala vztrajal tako dolgo, da je v drugem krogu suvereno prevzel vodstvo, ki ga ni več pustil iz rok. Za nove tri točke in drugo zmago na dirki je pustil za seboj ameriško legendo Grega Hancocka in visoko leteča domačina, Patryka Dudka in Bartosza Zmarzlika.

Za napredovanje v polfinale je na zadnjem nastopu nujno potreboval še eno zmago. Dobro je izkoristil notranji štartni položaj, zaprl vse možnosti, da bi ga kdo izmed tekmecev prehitel, in do konca štirih krogov nabral še celo nekaj prednosti pred obema favoriziranima Rusoma, Emilom Sajfutdinovim in Artemom Laguto.

Žagar je na račun treh zmag pred polfinalom z devetimi točkami zasedal peto mesto, med najboljšo osmerico pa se presenetljivo nista uvrstila niti aktualni svetovni prvak Avstralec Jason Doyle, ki je zbral vsega pet točk, niti Hancock.

V prvem polfinalu je solidno štartal, iz prvega zavoja privozil kot tretji, se nekaj časa celo boril z Woffindnom za drugo mesto, ki bi ga pripeljalo v veliki finale, a je bil nekdanji svetovni prvak boljši, na koncu ga je prehitel še Zmarzlik.

"Z rezultatom sem seveda zadovoljen, sploh skozi prizmo velike rezultatske krize, ki sem jo imel pred to dirko. Devet točk ni super, je pa zelo soliden rezultat, ki je spodbuda za naprej. Preizkušali smo vse, zamenjali motor, drugi je potem deloval bolje, v polfinalni vožnji pa bi moral več tvegati in malo spremeniti nastavitve. Vmes se je steza namreč toliko posušila, da je bil naš motor premočan. Mesto C za štart sicer ni bilo slabo, a motor zaradi napačne nastavitve ni tako vlekel, kot sem si želel," je dejal Žagar.
Naslednja dirka bo čez dva tedna v Pragi.