Zlatko Zahovič je v Grčiji doživljal pravo kalvarijo in še kako mu je odleglo, ko je prestopil k Valencii. Foto: RTV SLO
Zlatko Zahovič je v Grčiji doživljal pravo kalvarijo in še kako mu je odleglo, ko je prestopil k Valencii. Foto: RTV SLO
Marko Baloh
Skromni Marko Baloh je leta 2006 uresničil velike želje - končal je RAAM in to kar na drugem mestu. Foto: RTV SLO
Šjang Liu
Spomin na svetovni rekord na visokih ovirah. Foto: Reuters

Zahovič je prej igral za Porto. Z Olympiacosom je podpisal pogodbo 3 + 1 in se pridružil še eni odmevni okrepitvi, Brazilcu Giovanniju, ki je prej igral za Barcelono. Zahovič ni dolgo zdržal pri grškem ponosu. Po mučnih trenutkih je klub zapustil pred koncem sezone in naslednje leto prestopil v Valencio.

1930
V Urugvaju se je s tekmo Mehika - Francija začelo prvo svetovno prvenstvo v nogometu. V Montevideu so trikolori zmagali s 4:1. Prvi gol je dosegel Francoz Lucien Laurent. Na turnirju je sodelovalo 13 reprezentanc, na koncu pa je slavila domača reprezentanca, ki je v finalu premagala Argentino.

1967
Rodil se je kolesar Marko Baloh. Njegov prvi klub je bila ljubljanska Astra, za katero je tekmoval med letoma 1985 in 1989. Pozneje je bil tudi član novomeške Krke in ptujske Perutnine. V zadnjih letih je Baloh uspešen ekstremni kolesar. Čeprav je astmatik, je na RAAM-u 2006 (dirki čez Ameriko) osvojil drugo mesto. Letos je želel storiti še korak naprej, za "ogrevanje" je zmagal na Dirki okrog Sloveniji, vendar na RAAM-u ni zmagal, ampak je končal na tretjem mestu.

1983
Rodil se je kitajski atlet Šjang Liu, ki je leta 2006 postavil nov svetovni rekord v teku na 110 metrov z ovirami: 12,88. Rekord je junija 2008 za stotinko izboljšal Kubanec Dayron Robles.

1984
Sergej Bubka je na atletskem mitingu v Londonu v skoku s palico s 5,90 metra postavil novi svetovni rekord. Za izjemnega ukrajinskega atleta je bil to tretji v vrsti rekordov. Zadnjega, ki je še vedno veljaven, je postavil leta 1994: 6,14 metra.

1997
Kanadčan Jacques Villeneuve je zmagal na dirki formule ena za veliko nagrado Velike Britanije. To je bila jubilejna stota zmaga za ekipo Williams (trenutno je to moštvo pri 113 zmagah) in četrta za Villeneuva.

2003
Odbojkarska reprezentanca Brazilije je tretjič do zdaj zmagala v svetovni ligi. Aktualni svetovni prvaki so v finalu sklepnega turnirja v Madridu premagali olimpijske in evropske prvake iz Srbije in Črne gore s 3:2.