Andreja Grašič (poročena Koblar)  je najboljša slovenska biatlonka doslej. Foto: EPA
Andreja Grašič (poročena Koblar) je najboljša slovenska biatlonka doslej. Foto: EPA
Miran Pavlin
Miran Pavlin se je odločil, da na koncu kariere spet zaigra za Olimpijo. Foto: EPA

Vse tri je dosegla na 15-kilometrski razdalji. Na Švedskem je drugo mesto osvojila Magdalena Forsberg, tretjega pa Olena Petrova. Koblarjeva z dekliškim priimkom Grašič je novembra 2006 končala kariero.

1981
Največji boksar vseh časov Mohamed Ali je v svojem zadnjem dvoboju izgubil s Trevorjem Berbickom.

1993
Moštvo Tam Bus Miklavža je na krilih Darka Mirta (36 točk) in Iva Sunare v košarkarski tekmi, ki je štela za SBA-ligo in za državno prvenstvo, v Tivoliju premagalo Smelt Olimpijo z 79:77.

1999
Francoski športni časnik L'Equipe je za najboljšega športnika 20. stoletja izbral brazilskega nogometaša Peleja.

2000
Pele je postal še najboljši nogometaš stoletja po izboru Mednarodne nogometne zveze. V glasovanju prek interneta je nagrado za najboljšega v iztekajočem se stoletju dobil Argentinec Diego Maradona.

2002
Takratni kapetan slovenske nogometne reprezentance Miran Pavlin se je kot posojeni igralec Porta vrnil v ljubljansko Olimpijo, kjer je že igral takoj po epizodi v domačem Naklem. V tujini je Pavlin igral za Dinamo Dresden, Freiburg, Karlsruhe in Porto.

2003
Slovenski plavalci so sijajno začeli evropsko plavalno prvenstvo v kratkih bazenih v Dublinu. Z naslovoma evropskih prvakov sta se prvič v karieri okitila Alenka Kejžar na 200 m mešano in Mariborčan Blaž Medvešek na 200 m hrbtno. Za nameček je bil Peter Mankoč bronast na 200 m mešano.