Joe Frazier (desno) je leta 1971 zadal Muhammadu Aliju prvi poraz. Foto:
Joe Frazier (desno) je leta 1971 zadal Muhammadu Aliju prvi poraz. Foto:
Joe DiMaggio
Joe DiMaggio velja za enega najboljših igralcev bejzbola vseh časov. Foto: EPA
John Terry
John Terry je Chelseaju zagotovil veliko zmago nad Barcelono. Foto: EPA

S tem je ubranil naslov prvaka v težki kategoriji. Zaslužil je 2,5 milijona ameriških dolarjev. To je bil edini poraz Alija proti Frazierju, naslednja dva je dobil. Dvoboj je bil težko pričakovan, saj sta bila oba boksarja neporažena. Frazier je nanizal 26 zaporednih zmag, Ali pa 31. Do 10. runde sta bila tekmeca izenačena, potem pa je Frazier z močnim udarcem zamajal Alija. V zadnji rundi ga je poslal na tla in si priboril odločilno prednost.

1939
Rodila se je Lidia Skoblikova, najboljša hitrostna drsalka v zgodovini olimpijskih iger. V Squaw Valleyju leta 1960 je slavila na 1.500 in 3.000 metrov. Štiri leta pozneje pa je bila junkakinja iger v Innsbrucku. Osvojila je kar štiri zlata odličja (500 m, 1.000 m, 1.500 m in 3.000 m). Na svetovnih prvenstvih je zbrala kar 25 zlatih medalj.

1998
Primož Peterka je zmagal na tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih v Lahtiju. To je bila njegova enajsta zmaga v karieri. Drugi je bil Finec Jani Soininen, tretji pa Norvežan Kristian Brenden.

1999
V 84. letu je umrl eden najboljših igralcev bejzbola v zgodovini Joe DiMaggio. Oktobra 1998 je bil operiran zaradi raka na pljučih. DiMaggio je v svoji 13-letni karieri, ki jo je zaradi druge svetovne vojne za tri leta prekinil, nanizal devet naslovov prvaka in rekordnih 361 "home runov". Znan je bil tudi po tem, da se je poročil s svetovno znano igralko Marilyn Monroe, ki je umrla že leta 1962.

2000
Avstrijec Christian Mayer je zmagal na veleslalomu za svetovni pokal v Kranjski Gori. Korošec je za 64 stotink sekunde ugnal Francoza Joela Chenala, tretje mesto pa je zasedel Marco Büchel iz Liechtensteina. Mitja Kunc je z zaostankom sekunde in 37 stotink zasedel sedmo mesto.

2003
Bente Skari je dobila preizkušnjo svetovnega pokala v smučarskem teku na 30 km v klasičnem slogu na Holmenkollnu. Norvežanka je za več kot dve minuti prehitela Finko Annmari Viljanmäo, tretja pa je bila njena rojakinja Kaisa Aino Saarinen. Petra Majdič je zasedla četrto mesto in izenačila do takrat najboljšo slovensko nešprintersko uvrstitev vseh časov.

2005
Nogometaši Chelseaja so v dramatični povratni tekmi osmine finala Lige prvakov s 4:2 premagali Barcelono in se s skupnim izidom 5:4 uvrstilli v nadaljnje tekmovanje.

Na Stamford Bridgeu so gostitelji začeli silovito in po vsega 19. minutah vodili s 3:0. Barcelona se je vrnila v igro po dveh zadetkih Ronaldinha, ki je v 38. minuti mojstrsko znižal na 3:2. Odločilni gol je padel v 76. minuti, ko je domači kapetan John Terry po podaji s kota z glavo premagal vratarja Victorja Valdesa.

2005
Nemška biatlonka Andrea Henkel je v Hochfilznu presenetljivo osvojila naslov svetovne prvakinje na individualni tekmi na 15 km. Z enim samim zgrešenim strelom je za 30,2 sekunde premagala Kitajko Ribo Sun, bronasto odličje pa je s 34,3 sekunde zaostanka pripadlo Norvežanki Lindi Tjörhom. Teja Gregorin je končala na 18. mestu.