Rašo Nesterovič ni mogel preprečiti slovenskega poraza. Foto: Reuters
Rašo Nesterovič ni mogel preprečiti slovenskega poraza. Foto: Reuters
Andreja Koblar
Andreja Koblar praznuje rojstni dan. Foto: EPA

Po dveh porazih in eni zmagi (nad gostitelji prvenstva Turki) je Slovenija v Ankari osvojila zadnje, četrto mesto v predtekmovalni skupini B. Najboljši strelci na tekmi proti Latviji so bili s po 19 točkami Boris Gorenc, Sani Bečirovič in Rašo Nesterovič.

1937
Zaradi težav s srcem je v 74. letu starosti med sprehodom umrl baron Pierre de Coubertin, oče modernih olimpijskih iger. Po njegovi zamisli so ustanovili Mednarodni olimpijski komite, ki mu je načeloval od leta 1900 do 1925.

1952
Rodil se je Jimmy Connors. Na Odprtem prvenstvu ZDA v tenisu je Connors slavil trikrat, osvojil pa je tudi dva Wimbledona, in sicer v letih 1974 in 1982.

1960
Sovjetski atletinji Tamara in Irina Press sta v Rimu postali prvi sestri, ki sta osvojili olimpijsko medaljo. Starejša Tamara je bila zlata v suvanju krogle in srebrna v metu diska, Irina pa je slavila v teku na 80 m z ovirami.

1971
Rodila se je ena najboljših slovenskih biatlonk Andreja Koblar (z dekliškim priimkom Grašič). Koblarjeva je trikratna zmagovalka tekem za svetovni pokal, na olimpijskih igrah leta 1998 pa je osvojila 5. mesto na 15 km, kar je bila najboljša slovenska uvrstitev v Naganu. Poročena je z nekdanjim alpskim smučarjem Jernejem Koblarjem. V sezoni 2006/07 je sklenila kariero.