Lazio je leta 1999 zmagal v Pokalu pokalnih zmagovalcev. Foto: EPA
Lazio je leta 1999 zmagal v Pokalu pokalnih zmagovalcev. Foto: EPA
Kevin Garnett
Kevin Garnett je leta 2008 osvojil naslov prvaka v Ligi NBA z Bostonom, dve leti zatem pa so Celticsi izgubili finalno serijo proti LA Lakersom. Foto: EPA
Sani Bečirovič
Sani Bečirovič je eden najboljših slovenskih košarkarjev v zadnjih letih. Foto: EPA
Luis Ocana
Luis Ocana je naredil samomor. Foto: EPA

Christian Vieri je že v 7. minuti zadel za Rimljane, a je štiri minute zatem izenačil Dani. Odločilni gol je zabil Pavel Nedved devet minut pred koncem tekme.

1952
Rodil se je nizozemski trener Bert van Marwijk. Med letoma 1969 in 1979 je igral v nizozemski in belgijski ligi. Kot trener se je dokazal pri Feyenoordu. Leta 2002 je osvojil Pokal Uefa, potem ko je klub iz Rotterdama v finalu s 3:2 ugnal Borussio iz Dortmunda. Po Euru 2008 je prevzel nizozemsko reprezentanco in se s "tulipani" julija 2010 prebil v finale svetovnega prvenstva, kjer so bili Španci boljši z 1:0 po podaljšku.

1976
Rodil se je ameriški košarkar Kevin Garnett. Leta 1995 so ga kot petega na naboru Lige NBA izbrali Minnesota Timberwolwsi. Leta 2004 je bil izbran za najkoristnejšega igralca rednega dela (MVP), Volkovi pa so se prebili vse do finala zahodne konference, kjer so jih s 4:2 ugnali Los Angeles Lakersi. Leta 2007 se je Garnett preselil v Boston in junija 2008 osvojil naslov prvaka. Z ameriško reprezentanco je osvojil zlato na olimpijskih igrah septembra 2000 v Sydneyju.

1977
Rodil se je španski nogometni vratar Manuel Almunia. V Španiji je igral za Recreativo iz Huelve, Celto iz Viga in Albacete, potem pa je leta 2004 prestopil k Arsenalu.

1981
V Mariboru se je rodil košarkar Sani Bečirovič. Za njegov vzpon je zelo zaslužen njegov oče trener Memi. Dokazal se je pri Bistrici in Mariboru ter prestopil k Pivovarni Laško. Po dveh sijajnih sezonah je 195 cm visoki branilec odšel k Unionu Olimpiji, kjer se je uveljavil v Evroligi. Po sezoni 2000/01 je sprejel ponudbo Virtusa (Kinderja) iz Bologne, kjer je bil soigralec Matjaža Smodiša. Že v svoji prvi sezoni se je prebil vse do finala Evrolige. Na vrhuncu kariere je staknil poškodbo kolena, Kinder pa je zašel v finančne težave in klub je bankrotiral. Na naboru Lige NBA leta 2003 je Sanija v drugem krogu izbral Denver. Ob vrnitvi na igrišča je najprej igral za Krko, potem pa za Varese, Climamio in Panathinaikos, s katerim je leta 2007 postal evropski prvak. Kasneje je igral za Lottomatico iz Rome, leta 2009 se je vrnil v Tivoli, a že sredi sezone odšel v Milano. Leta 2011 je prestopil v moskovski CSKA.

Z reprezentanco do 20 let je leta 2000 na Ohridu postal evropski prvak in bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva. V članski izbrani vrsti se je izkazal z igrami na evropskem prvenstvu v Beogradu leta 2005, ko je Slovenija zasedla 6. mesto.

1993
Juventus je postal zmagovalec Pokala Uefa. V finalu je stara dama v povratni tekmi pred 65.000 gledalci na razprodanem Delle Alpiju premagala Borussio iz Dortmunda s 3:0 (2:0). Dino Baggio je zadel v 5. in 43. minuti, Andreas Möller pa je v 65. minuti zapečatil usodo rojakov. Prvo tekmo so Torinčani dobili s 3:1.

1994
Umrl je španski kolesar Luis Ocana, ki je leta 1973 dobil Dirko po Franciji. Umrl je v bolnišnici zaradi strelnih ran ob poskusu samomora. Ocana se je že nekaj let neuspešno zdravil za rakom in najverjetneje je to tudi razlog za njegovo dejanje, ki ga je storil v svojem stanovanju v Caupenneu d'Armagnacu v južni Franciji. V sedemdesetih letih je bil največji tekmec Eddyja Merckxa, blestel je v gorskih etapah. Leta 1970 je zmagal tudi na Dirki po Španiji. Leta 1971 je imel na Touru veliko smolo, saj je padel in moral odstopiti, potem ko je bil v zanesljivem vodstvu skoraj devetih minut pred Joopom Zoetemelkom.

1995
Emilio Butragenio je po 12 letih zapustil Real iz Madrida. Napadalec je v obrazložitvi svoje odločitve dejal, da zanj ni bilo mesta v ekipi in da se to pod vodstvom trenerja Jorgeja Valdana ne bi spremenilo. Butragenio je v Real prišel leta 1983. Za špansko reprezentanco je odigral 65 tekem. V osmini finala je na svetovnem prvenstvu leta 1986 v Mehiki proti Danski dosegel štiri gole (5:1 za Španijo).

2001
Bayern se je po pravi drami veselil 17. naslova nemškega prvaka. Bavarci so imeli pred zadnjim krogom tri točke naskoka pred Schalkejem, a slabšo razliko v zadetkih. Bayern je gostoval v Hamburgu in doživel hladen tuš v 90. minuti, ko je Sergej Barabarez zadel z glavo. Schalke je s 5:3 ugnal Unterhaching in čakal na razplet tekme v Hamburgu. V 94. minuti je vratar gostiteljev Mathias Schober prijel žogo z roko v kazenskem prostoru, čeprav mu jo je podal soigralec. Iz indirektnega prostega strela je Patrick Andreson zadel v polno in s svojim edinim golom v Bundesligi poskrbel za neverjeten razplet.

2002
Roger Federer je zmagal na teniškem turnirju serije masters v Hamburgu. Švicar je v finalu s 6:1, 6:3 in 6:4 odpravil Rusa Marata Safina in tako osvojil svoj prvi masters turnir v karieri.

2004
V finalu Pokala Uefa je Valencia v Göteborgu z 2:0 (1:0) premagala Marseille. Vratar Fabien Barthez je bil tragični lik obračuna. V zadnji minuti prvega dela je poskušal popraviti hudo napako obrambe. Potem ko ga je Mista že preigral, ga je podrl in sodnik Pierluigi Collina je upravičeno pokazal na belo točko, Barthezu pa pot v slačilnico. Natančen je bil Vicente. Na začetku drugega dela so Španci izkoristili številčno premoč. V 58. minuti je po hitrem protinapadu Mista postavil končni izid.