Tina Maze ima v svetovnem pokalu devet zmag. Foto: Reuters
Tina Maze ima v svetovnem pokalu devet zmag. Foto: Reuters
Jaka Lakovič
Jaka Lakovič je blestel tudi v dresu Krke. Foto: Reuters
George Foreman
George Foreman je bil dvakrat svetovni prvak v težki kategoriji. Foto: EPA
Mark Messier
Mark Messier je v Vancouvru presegel mejo 1.000 podaj. Foto: EPA
Patrick Rafter
Patrick Rafter v svoji bogati karieri ni nikoli zmagal na OP Avstralije in v Wimbledonu. Foto: EPA
Marko Milič
Marko Milič je pokazal še eno vrhunsko predstavo. Kapetan domačih je zadel prvih sedem metov iz igre. Foto: Reuters

Mazejeva, ki je na pohorski strmini zmagala že leta 2005, je nastopila s številko 20 in v prvi vožnji prismučala na drugo mesto. Za Denise Karbon je zaostajala le devet stotink, nato pa v finalu z brezkompromisnim nastopom slavila z 39 stotinkami prednosti pred Italijanko. tretja je bila Avstrijka Karin Hölzl.

2002
Krka je v 10. krogu Evrolige v Bologni ugnala Skipper z 88:73. Jaka Lakovič je dosegel kar 27 točk, Bennett Davison jih je dodal 18. Pri gostiteljih je Gregor Fučka prispeval 24 točk, Marko Milič pa 8. Pod vodstvom novega trenerja Nevena Spahije so Krkaši dobili še četrto tekmo zapored. V dvorani PallaDozza so vodili celo srečanje.

1949
Rodil se je ameriški boksar George Foreman. Bil je eden najboljših amaterskih boksarjev na svetu. Leta 1968 je v Mexiko Cityju osvojil zlato medaljo. Profesionalec je postal leta 1969, v dolgoletni karieri je dobil 76 dvobojev, izgubil je le šetkrat, 68 nasprotnikov je knockoutiral. 22. januarja 1973 je v Kingstonu z knouckoutom v drugi rundi premagal Joeja Frazierja in postal svetovni prvak v težki kategoriji. Poleti leta 1974 je izgubil naslov proti Muhammadu Aliju v Zairu. Ali je legendarni dvoboj, ki je bil poimenovan "Rumble in the Jungle", dobil z knockoutom v 8. rundi. Po porazu leta 1977 proti Jimmyju Youngu se je Foreman poslovil od boksa, vendar se je vrnil leta 1987.

Najprej je dobil priložnost za naslov svetovnega prvaka proti Evanderju Holyfieldu leta 1991, vendar je izgubil po točkah. Novembra 1994 je v Las Vegasu izgledal povsem izgubljen proti Michaelu Moorerju, potem pa ga je knockoutiral v 10. rundi in postal prvak po verzijah IBF in WBA. Aprila 1995 je premagal Nemca Axla Schulza po zelo sporni odločitvi sodnikov, ker pa ni hotel boksati na povratnem dvoboju so mu naslova odvzeli. Kariero je zaključil leta 1999.

1972
Rodil se je norveški smučarski tekač Thomas Alsgaard. Na olimpijskih igrah v Lillehammerju leta 1994 je v uvodni tekaški disciplini, teku na 30 km v prosti tehniki, senzacionalno osvojil zlato medaljo. Prehitel je velikega favorita Björna Dählieja. S štafeto je bil srebrn, potem ko je Dählie v zadnjih metrih izgubil boj proti Italijanu Silviu Faunerju.

Štiri leta kasneje v Naganu je bil zlat v zasledovalni tekmi in v štafeti, kjer je ugnal Faunerja v ciljnem šprintu. Z norveško štafeto se je veselil zlata tudi na OI-ju v Salt Lake Cityju leta 2002, po diskvalifikaciji Johana Mühlegga je dobil tudi zasledovalno tekmo. V skupnem seštevku svetovnega pokala je slavil v sezoni 1997/98.

1995
Manchester United je Newcastlu plačal 11,2 milijona dolarjev za prestop 23-letnega napadalca Andyja Cola. To je bil takrat rekorden prestop v Premier ligi.

1998
V Vancouvru so se domači Canucksi in Rangersi iz New Yorka razšli z neodločenim izidom 2:2. Tekma je bila v znamenju slavja Marka Messierja, ki je ob izenačujočem golu Alekseja Mogilnega v zadnji tretjini s svojo 23. podajo v tej sezoni dosegel magično mejo 1.000 podaj in postal šele sedmi igralec v NHL, ki mu je to uspelo. Najboljši na tej lestvici je lastnik tudi mnogih drugih rekordov v Ligi NHL Wayne Gretzky s 1873 podajami.

2002
Košarkarji Uniona Olimpije so v 10. krogu Evrolige v gosteh premagali Žalgiris z 81:70. Jurica Golemac je dosegel 19 točk, Tunji Awojobi pa jih je dodal 17. To je bila sedma zmaga zmajev v skupini B Evrolige.

2003
Teniški igralec Patrick Rafter se je odločil, da bo zaradi pomanjkanja motivacije končal kariero. Avstralec je imel ponavljajoče težave z igralno roko, poleg tega pa je postal oče. Rafter je leta 1997 in 1998 zmagal na OP ZDA, leta 2000 in 2001 pa je izgubil finalni dvoboj v Wimbledonu.

2007
Olimpija je v 11. krogu Evrolige v Tivoliju s kar 87:59 premagala špansko Unicajo Malago. To je bila najboljša predstava zmajev v sezoni 2006/07. Ključ do uspeha nad španskimi prvaki je bila izjemna igra v obrambi, saj so v prvih dveh četrtinah Špancem dopustili po vsega 11 točk. Posebej uspešni so bili na začetku tekme, ko so povedli kar z 12:0. Vse točke sta dosegla Marko Milič (7 točk) in Manučar Markoišvili (5).