Petra Majdič je bila leta 2007 prvič športnica leta. Foto: Reuters
Petra Majdič je bila leta 2007 prvič športnica leta. Foto: Reuters
Tina Maze
Tina Maze leta 2004 med zmagovito vožnjo. Foto: Reuters
Aljaž Pegan
Aljaž Pegan je leta 2002 postal športnik leta. Foto: RTV SLO

V sezoni 2007/08 in 2008/09 je osvojila mali kristalni globus v šprinterskem seštevku.

1960
Rodil se je domžalski alpinist Silvo Karo. Z že pokojnim Janezom Jegličem sta tvorilo eno najboljših svetovnih navez. Leta 1991 sta dobila tudi Bloudkovo plaketo. Na srečanju najboljših alpinistov sveta v Milanu so Karu podelili zlato medaljo za dosežke na alpinističnem področju v 20. stoletju.

1962
V košarkarski Ligi NBA, kjer radi postrežejo s statističnimi podrobnostmi, je bila dosežena milijonta točka.

1993
Katja Koren je s štartno številko 66 senzacionalno zmagala na superveleslalomski tekmi za svetovni pokal v Flachauu. Osem stotink je zaostala Italijanka Bibiana Perez, tretja pa je bila prva favoritinja Nemka Katja Seizinger. To je bila edina zmaga Mariborčanke v karieri, v kateri je prismučala tudi do slalomskega olimpijskega brona leta 1994 v Lillehammerju.

1996
Nogometaš Ajaxa Marcio Santos je postavil neslavni rekord nizozemskega prvenstva. Brazilski branilec je moral zaradi rdečega kartona nazaj na klop le 17 sekund po vstopu v igro.

2002
V Cankarjevem domu v Ljubljani so razglasili najboljše športnike za leto 2002. Med moškimi je zmagal telovadec Aljaž Pegan, med ženskami pa atletinja Jolanda Čeplak. Društvo športnih novinarjev Slovenije je za najboljšo ekipo v kolektivnih igrah izbralo hokejsko reprezentanco Slovenije, bronasti skakalci z olimpijskih iger v Salt Lake Cityju Primož Peterka, Peter Žonta, Damjan Fras in Robert Kranjec pa so dobili nagrado za najboljšo ekipo v individualnih športih.

2004
Tina Maze je zmagala na veleslalomski tekmi svetovnega pokala, potem ko je v St. Moritzu ugnala Švedinjo Anjo Pärson. To je bila druga od šestih zmag slovenske šampionke. Tretje mesto je osvojila Španka Maria Jose Rienda Conteras. Po prvi vožnji je vodila Pärsonova, Mazejeva pa je bila druga.