Slavje Jureta Koširja na slalomu v Kitzbühelu. Foto: EPA
Slavje Jureta Koširja na slalomu v Kitzbühelu. Foto: EPA
Zlatko Zahovič in Srečko Katanec
Glavna akterja slovenske nogometne pravljice: Zlatko Zahovič in Srečko Katanec. Foto: EPA

Za Koširja je bila to druga zmaga v sezoni in tretja v karieri. Po prvi vožnji je bil tretji, na koncu pa je Švicarja Plaschyja premagal za štiri stotinke. Slovenski uspeh so dopolnili Drago Grubelnik na 7., Mitja Valenčič na 11. in Matjaž Vrhovnik na 23. mestu.

1958
Rodil se je avstrijski smukač Harti Weirather. V svetovnem pokalu je zmagal šestkrat, med drugim tudi v Kitzbühelu. Leta 1982 je v Schladmingu postal tudi svetovni prvak v najhitrejši disciplini alpskega smučanja.

1988
Šved Mats Wilander je tretjič osvojil odprto prvenstvo Avstralije v tenisu. V finalu je po več kot štirih urah s 6:3, 6:7, 3:6, 6:1 in 8:6 premagal Avstralca Pata Casha.

1995
Na jubilejnem 200. večnem hokejskem derbiju med Olimpijo in Jesenicami so v Tivoliju s 6:2 (0:1, 3:1, 3:0) zmagali Ljubljančani.

2000
Brazilec Rivaldo je bil od Mednarodne nogometne zveze izbran za najboljšega nogometaša leta. Dobil je kar 543 točk selektorjev z vsega sveta. Drugi je bil Anglež David Beckham (194), tretji pa Argentinec Gabriel Batistuta (79). Nagrado za reprezentanco, ki je v preteklem letu najbolj napredovala na svetovni lestvici, je prejela Slovenija, v njenem imenu pa jo je na gala prireditvi v Bruslju prevzel selektor Srečko Katanec.

2004
Janez Marič je na šprinterski biatlonski tekmi za svetovni pokal v Anterselvi osvojil drugo mesto in s tem tretjič v karieri stopil na zmagovalni oder. Marič je brez izgubljenega strela za 21 sekund zaostal le za Rusom Sergejem Čepikovom. Tretji je bil Nemec Ricco Gros.